BL: A 4. kalapból nem számítottunk könnyű csoportra – Szalai

K. J.K. J.
Vágólapra másolva!
2018.08.31. 08:34
A Bajnokok Ligája csoportkörének csütörtök esti sorsolásán az egyetlen, magyar játékost fogalakoztató Hoffenheim a Manchester Cityvel, a Lyonnal és a Sahtar Doneckkel került egy csoportba. A Nemzeti Sport meg is kérdezte Szalai Ádámot arról, mire számít az ősszel.

– Manchester City, Sahtar Doneck, Lyon – szép feladat előtt állnak.
– Ezen a szinten, negyedik kalapos csapatként eleve nem számíthattunk könnyű csoportra – mondta a Nemzeti Sportnak Szalai Ádám, a Hoffenheimmel az előző szezonban német bajnoki bronzérmet szerző magyar válogatott csatár. – Három erős, magasan jegyzett együttessel kerültünk össze, jóllehet a sorsolás alakulását látva talán még így jártunk a legjobban.– Manchester City, Sahtar Doneck, Lyon – szép feladat előtt állnak.
– Ezen a szinten, negyedik kalapos csapatként eleve nem számíthattunk könnyű csoportra – mondta a Nemzeti Sportnak Szalai Ádám, a Hoffenheimmel az előző szezonban német bajnoki bronzérmet szerző magyar válogatott csatár. – Három erős, magasan jegyzett együttessel kerültünk össze, jóllehet a sorsolás alakulását látva talán még így jártunk a legjobban.

– Milyen célt fogalmaztak meg csapatánál?
– Határozott elképzelésünk van, de ez hadd maradjon meg öltözői titoknak! A lényeg, hogy az összes játékosunk a lehető legjobban felkészítve, önbizalommal telve és elszántan lépjen pályára.

– Ez idáig hét főtáblás mérkőzésen szerepelt a Bajnokok Ligájában, még a 2013–2014-es idényben a Schalke játékosaként. Mennyiben lesz más a most következő BL-kalandja?
– 2010 januárja óta futballozom a Bundesligában, rengeteg tapasztalattal gazdagodtam. A munka és a kitartás mindig is elsődleges szempont számomra, úgy gondolom, ennek a hozzáállásnak a gyümölcsét élvezhetem a harmincadik életévem betöltése után is. Motiváltan és felkészülten várom a meccseket, legyen szó bármelyik versenysorozatról, remélem, a BL-ben is lesz lehetőségem pályára lépni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik