BL: a 4. kalapból az elődöntőbe, volt játékosai Mourinho ellen - érdekességek

Vágólapra másolva!
2013.03.15. 14:19
Elkészítették a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosítását. A sorsolás után néhány érdekességet gyűjtöttünk össze, tekintse meg összeállításunkat!

A Juventus az 50. és 51. európai kupameccsére készül német csapat ellen. A torinóiak eddig öt alkalommal találkoztak német klubbal negyeddöntőben, s mind az ötször továbbjutottak. Juventus az 50. és 51. európai kupameccsére készül német csapat ellen. A torinóiak eddig öt alkalommal találkoztak német klubbal negyeddöntőben, s mind az ötször továbbjutottak.

Amikor legutóbb nem jutott angol klub a Bajnokok Ligája legjobb nyolc együttese közé (1995–1996), akkor a Juve nyerte meg a sorozatot.

2009-ben a Juventus hazai pályán 4–1-re kikapott a Bayerntől a BL csoportkörében. Ez a torinói csapat legsúlyosabb hazai veresége a kontinentális kupaporondon.

Didier Drogba, a Galatasaray játékosa ellenfélként találkozhat José Mourinhóval, a Real Madrid vezetőedzőjével. Korábban együtt tolták a Chelsea szekerét. A galatás Wesley Sneijder pedig BL-t nyert a Mourinho vezette Interrel, és most ő is egykori mestere ellen bizonyíthat. Nem mellékesen a holland középpályás játszott a Real Madridban is.

A Galatasaray 2000-ben aranygóllal legyőzte a Real Madridot az európai Szuperkupáért, és később az akkor induló új szezonban is találkozott egymással a két csapat: a BL-negyeddöntőben a Real jutott tovább.

Az 1994–1995-ös BL-negyeddöntőben a PSG 3–2-es összesítéssel búcsúztatta a Barcelonát. A két fél az 1997-es KEK-döntőben is találkozott egymással, akkor a katalánok Ronaldo góljával 1–0-ra nyertek.

A Málaga és a Dortmund egyaránt a negyedik, a leggyengébb kalapból várhatta a csoportkör sorsolását, s mivel most szembekerültek, egyikőjük bejut a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik