BL: a 0–0 a Sahtar esélye Rómában, ezt tudja is jól

Vágólapra másolva!
2018.03.12. 20:25
Bár a Sahtar Doneck 2–1-re legyőzte a Romát a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, a visszavágót az olasz csapat várhatja esélyesként.

Az ukránok kezdik előnyből a kedd esti összecsapást, de idegenbeli formájuk rendkívül aggasztó. ABajnokok Ligájában 2015 augusztusa óta hét mérkőzést játszottak vendégként, ezek közül haton képtelenek voltak gólt szerezni (egyedül a Feyenoord otthonában találtak be, két góljuk győzelmet ért).

A Romához hasonlóan a Napolit is 2–1-re győzték le hazai pályán, de Nápolyban 3–0-s vereséget szenvedtek. A Romának egy gól is elég a továbbjutáshoz, ha sikerül megvédenie saját kapuját – a csoportkörben ez mindhárom hazai meccsén sikerült, többek között a Chelsea és az Atlético Madrid ellen is.

Paulo Fonseca, a Sahtar portugál vezetőedzője tudja, hogy nem csapata az esélyes.

„Nagyon nehéz mérkőzésünk lesz, a Roma kiváló formában van, nem lehet azt mondani, hogy erre vagy arra a játékosára kell figyelnünk, az egész csapat egységesen erős” – mondta Fonseca, aki tisztában van vele, hogy a legnagyobb esélyét a továbbjutásra a 0–0 jelenti.

„Az első perctől ránk fognak rohanni, de ki kell tartanunk hátul, nem roppanhatunk meg. A védekezésünk lesz a kulcs. Tudjuk, mit kell játszanunk, ha nem oldjuk meg, a Roma megérdemli a továbbjutást”– mondta Fonseca.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

20.45:AS Roma (olasz)–Sahtar Doneck (ukrán) (Tv: Sport1)
Az első meccs végeredménye: 2–1 a Sahtar Doneck javára

20.45:Manchester United (angol)–Sevilla (spanyol) (Tv: M4 Sport)
Az első meccs végeredménye: 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik