BL: 462 milliót ért a Mol Vidinek az eddigi menetelés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.03. 11:10
null
Anyagilag is jövedelmező a Mol Vidi BL-menetelése (Fotó: Török Attila)
A Blikk utánajárt, hogy a Mol Vidi FC milyen pénzdíjban részesül az eddigi Bajnokok Ligája-meneteléséért.

 

Mint ismert, a Vidi 1–0-ra legyőzte a Ludogorecet a BL 2. selejtezőkörének visszavágóján, ezzel összesítésben 1–0-val továbbment a harmadik fordulóba, amelyben a svéd Malmö lesz a gárda ellenfele.

A székesfehérváriak ezzel „karnyújtásnyira” kerültek az Európa-liga főtáblájától, amelyhez elegendő csupán egy párharcot megnyerniük a rájuk váró két ütközet közül. A Bajnokok Ligája csoportköréhez még két rivális ellen kellene bizonyítaniuk Marko Nikolicséknak.

• Ha a Vidi továbbjut a Malmö ellen…

…akkor a BL-selejtező 12 csapatos playoffkörébe jut (ezen belül a bajnoki ág 8 csapata közé), s nem lesz kiemelt. Innentől „csak” egy párharcot kellene nyernie a BL-főtáblához, viszont az Európa-liga csoportköre garantálva van, hiszen a vesztes csapatok egyből az El-főtáblára kerülnek.

A székesfehérváriak a BL-playoffkörben akár az osztrák Red Bull Salzburggal, a holland PSV-vel, a skót Celtickel és a Kleinheisler Lászlót foglalkoztató, kazah Asztanával is összefuthatnak.

• Ha a Vidi nem veszi sikerrel a Malmö elleni párharcot…

…akkor sem ér véget az európai kaland! Az UEFA idei újításának köszönhetően a BL-selejtezőből kieső mindegyik együttes bizonyíthat a második számú kupasorozatban.

Ha a magyar bajnok bicskája beletörik a Malmőbe, az Európa-liga playoffkörében találja magát – méghozzá kiemeltként a bajnoki ágon. A képlet itt egyszerű, a párharcok győztesei bejutnak a csoportkörbe, a veszteseknek maradnak a hazai küzdelmek.

A Blikk a Vidi menetelése kapcsán utánajárt, hogy a magyar bajnok az eddigi eredmények után mekkora pénzjutalomban részesül az UEFA-tól – az együttes a Dudelange elleni, első selejtezőkörös sikerért mintegy 90 millió forintnyi összeget kap, míg a Ludogorec elleni továbbjutásért körülbelül 122 millió forintos jutalom jár.

A Malmö elleni, 3. selejtezőkörös párharc mintegy 154 millió forintos összeget von maga után, ha pedig a Mol Vidi kiesne, ugyebár akkor is az Európa-liga rájátszásában folytathatná, amiért további 96 millió forintot biztosan zsebre tehet. Ez eddig összesen 462 millió forint.

Ha főtáblára jutna a csapat a BL-ben, az 4.9 milliárd forintos jutalommal párosulna, ehhez azonban nem csak a Malmö elleni párharcot kell megnyernie a székesfehérvári klubnak, azt követően még vár rá egy playoffkör.

BAJNOKOK LIGÁJA, 2018–2019
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
BAJNOKI ÁG
1. MÉRKŐZÉS

Augusztus 7., kedd:
19.00, Malmö: Malmö FF (svéd)–MOL VIDI FC
VISSZAVÁGÓ
Augusztus 14., kedd:

20.00, Felcsút: MOL VIDI FC–Malmö FF (svéd)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik