BL: 23 éve, Milánóban tört ketté a Barca-edző karrierje

Vágólapra másolva!
2013.02.20. 12:35
Egy Milan elleni, idegenbeli mérkőzésen elszenvedett súlyos sérülés törte ketté Jordi Roura ígéretesen induló pályafutását 23 évvel ezelőtt, 1989 decemberében. Az FC Barcelona labdarúgócsapatát a mai BL-nyolcaddöntőben megbízott edzőként irányító, amúgy másodedző Roura nem őriz szép emlékeket a San Siróról, de játékosai ma tehetnek ez ellen valamit.

„Nincsenek jó emlékeim, gyakorlatilag ott ért véget a pályafutásom” – mondta Roura, aki 22 éves volt akkor. Utána próbálkozott még ugyan a visszatéréssel – volt a Murcia, majd a Figueres és a Sant Andreu játékosa –, ám 1994-ben, mindössze 26 évesen, sorozatos egészségügyi problémái miatt visszavonulni kényszerült.Roura, aki 22 éves volt akkor. Utána próbálkozott még ugyan a visszatéréssel – volt a Murcia, majd a Figueres és a Sant Andreu játékosa –, ám 1994-ben, mindössze 26 évesen, sorozatos egészségügyi problémái miatt visszavonulni kényszerült.

A Johan Cruyff által irányított, a későbbi Dream Teamre akkor még csak nyomaiban emlékeztető, KEK-győztes Barcelona – a holland szakember másfél éve ült a kispadon, a csapatban már ott volt Ronald Koeman és Michael Laudrup, a spanyolok közül Zubizzareta, Bakero, Amor, Beguiristain, Salinas, Alexanko – az éppen BEK-címvédő AC Milannal játszott európai Szuperkupa-mérkőzést. Az első találkozón, 1989. november 23-án 1–1-et játszottak a felek Barcelonában, a milánói visszavágót az olaszok 1–0-ra megnyerték, így övék lett a trófea.

Az első meccsen a keretbe sem jelölt Roura a december 7-i visszavágón kezdőn lépett pályára, de a 10. percben súlyos térdsérülése miatt Miguel Soler állt be a helyére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik