Barcelona: Nagyon komolyan veszik a Fradit – Hanga Ádám

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.10.20. 12:39
null
Hanga Ádám (Fotó: Török Attila)
Rendkívül sűrű a versenynaptára Hanga Ádámnak, az FC Barcelona magyar válogatott kosárlabdázójának, aki nem tud a helyszínen drukkolni a Ferencváros labdarúgócsapatának kedd este, de óriási dolognak tartja, hogy a magyar bajnok eljutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

 

Göbölyös Gábor, az MTI különtudósítója jelenti

Hanga Ádám kedden 19 órakor csapatával a Acunsa Gipuzkoát fogadja a Camp Nou közvetlen közelében álló Palau Blaugranában, majd a találkozó után, ha nem is a stadionban, de megpróbálja követni majd a BL-mérkőzést.

„Nagyon fogok szurkolni a Fradinak, bízom benne, hogy jó mérkőzés lesz. Azt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy a Barca kikapott a legutóbbi bajnokiján, ami nagyon veszélyessé teszi. Egyúttal azt látom, hogy mindenki nagyon komolyan veszi a Ferencvárost, a helyi sajtótól is többen kerestek már például a nevek helyes kiejtésével kapcsolatban. A Ferencvárostól óriási dolog, hogy eljutott idáig, a magyar sportnak és az államnak is óriási pluszt jelent” – mondta Hanga Ádám.

A katalánok kosarasai múlt csütörtökön az Euroligában hatalmas csatában, hosszabbítás után győzték le a görög Panathinaikoszt, vasárnap viszont a bajnokságban elszenvedték első vereségüket a Baskonia otthonában.

„Sajnos nagyon enerváltan játszottunk, az ilyen vereségeket nem engedhetjük meg magunknak, ráadásul mi még egy nappal többet is pihenhettünk. Ugyanakkor nem állhatunk le, egy kicsit elemeztük az összecsapást, és már készülünk is, hiszen ma újabb bajnoki, pénteken pedig a Real Madrid elleni rangadó jön” – nyilatkozta Barcelonában az MTI-nek a 31 éves játékos.

Az ősi rivális elleni összecsapással kapcsolatban megjegyezte, alapvetően ugyanolyan felfokozott hangulatú találkozóról lenne szó, mint a labdarúgók között, ráadásul ez egy Euroliga-mérkőzés lesz, ebben a sorozatban pedig nem kezdett jól a fővárosi gárda. Éppen ezért a madridiak számára élet-halál harcként is felfogható majd a csata, így veszélyes találkozóra számít.

Ugyanakkor, mint ahogyan március óta szinte minden meccset, ezt is nézők nélkül rendezik meg.

„Nemrég Szentpéterváron az Euroligában nézők előtt játszhattunk, megmondom őszintén, még egy kicsit furcsa is volt. Mi játékosok már hozzászoktunk a zárt kapus mérkőzésekhez, a padról próbáljuk buzdítani egymást, de természetesen a sportnak a szerves részei a szurkolók” – fogalmazott Hanga Ádám.

Korábbi hírek szerint a katalán klub a koronavírus-járvány miatti bevételkiesés következtében egységesen 30 százalékos fizetéscsökkentést vezetne be az egyesület sportolóinál, Hanga Ádám azonban elmondta, tudomása szerint egyelőre csak a futballistákról van szó.

„Tavasszal is sikerült egyességre jutnunk a klubbal, hiszen mi is tisztában vagyunk vele, mekkora bevételkiesést jelent az, hogy a közel százezres Camp Nouban nincsenek nézők. Nekünk is alkalmazkodnunk kell majd” – jegyezte meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik