Bale szerint még kiejthető a Real Madrid

Vágólapra másolva!
2011.04.12. 18:12
null
Bale még hisz a továbbjutásban (Fotó: Action Images)
A Tottenham futballistája, Gareth Bale még hisz a csodában, azaz abban, hogy csapata a 4–0-ra elveszített első mérkőzés után továbbjut a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből a Real Madrid ellen.

„A futballban bármi megtörténhet. A labdarúgás történelme tele van hihetetlen és őrült mérkőzésekkel. A Madrid is veszített már pár éve négy nullára az Anfielden a Liverpool ellen. Miért ne tudnánk ezt mi is megismételni" – mondta Gareth Bale a Marcának.

A walesi labdarúgó által említett eset a 2008–2009-es Bajnokok Ligája-szezon nyolcaddöntőjében esett meg, a Real Madrid a hazai pályán elszenvedett 1–0-s vereség után 2009. március 10-én az Anfielden kapott súlyos, 4–0-s verést.

A két évvel ezelőtti találkozó végkimenetelében talán bízhat Bale, apró különbség azonban, hogy most a Spursnek négygólos hátrányból kellene csodát tennie.

„Megpróbáljuk, és nem fogjuk feladni. Talán lehetetlen küldetés lesz, de kimegyünk játszani és meglátjuk, hogy mi fog történni. Remélhetőleg képesek leszünk csodát tenni. Szükség van arra, hogy optimisták legyünk, a győzelemre fogunk játszani a mérkőzés első pillanatától fogva" – tette hozzá Bale.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy Bale a szezon egyik legnagyobb felfedezettje. Nem csoda tehát, hogy több európai sztárklubbal is összeboronálták a 21 éves futballistát. A Real Madriddal kapcsolatos pletykákra sem adott egyértelműen nemleges választ a ballábas játékos.

„Nem tudom, hogy valaha is játszani fogok-e a Real Madridban. Jelenleg azonban nagyon boldog vagyok a Tottenhamnél. Fiatal csapat, akárcsak én" – zárta gondolatait Bale.

A csodára váró Tottenham holnap 20.45-kor fogadja a Real Madridot a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján. A találkozót honlapunk szöveges formában, élőben közvetíti.

EMLÉKEZTETŐ – BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
REAL MADRID (spanyol)–TOTTENHAM (angol) 4–0 (1–0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 75 000 néző. Vezette: Brych (német)
REAL MADRID: Casillas – Sergio Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo – Khedira (Lassana Diarra, 67.), Xabi Alonso – Di María (Kaká, 77.), Özil, C. Ronaldo – Adebayor (Higuaín, 75.). Vezetőedző: José Mourinho
TOTTENHAM: Gomes – Corluka (Bassong, 80.), Dawson, Gallas, Assou-Ekotto – Jenas, Sandro, Modric, Bale – Van der Vaart (Defoe, a szünetben) – Crouch. Menedzser: Harry Redknapp
Gólszerző: Adebayor (4., 57.), Di María (72.), Cristiano Ronaldo (87.)
Sárga lap: Adebayor (12.), Pepe (36.), ill. Crouch (8.), Van der Vaart (19.), Defoe (74.)
Kiállítva: Crouch (15., a második sárga lap után)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik