Kétgólos római sikerével tizenhat között a Man. City

Vágólapra másolva!
2014.12.10. 20:40
null
Nasri juttatta vezetéshez a Cityt Rómában (Fotó: Reuters)
Rómában aratott kétgólos győzelmet a Manchester City, így az angolok folytathatják tavasszal a labdarúgó Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata között, míg az olaszok átsorolnak az Európa-ligába. A csoportelső Bayern München otthon győzte le a kieső CSZKA Moszkvát.

AS Roma (olasz)–Manchester City (angol)

„Visszafogott magabiztossággal” várta Rudi Garcia, az AS Roma mestere a Manchester City elleni „kupadöntőt”, amely arról volt hivatott dönteni, melyik gárda jusson tovább csoportjából a Bayern München mögött. A sajtó nagy élvezettel énekelte meg a rangadó előtt, hogy mennyivel gazdagabb olasz ellenfelénél a City, de a pályán, mint tudjuk – hacsak bizonyos üzleti vagy magánzó köröknek nincsenek anyagi (ellen)érdekeltségeik – nem a pénz futballozik, így aztán hamar két góllal vezethetett volna a Roma, csak éppen Joe Hart védte José Holebasz és Gervinho egy, illetve két ziccerét is.

Az ellencsapást két pontatlan Edin Dzeko-fejes és egy kapust találó James Milner-csúsztatás jelentette, de nagy általánosságban nem látszott az angolokon, hogy mindenképpen győzniük kell a továbbjutáshoz. Szép lassan belealudtak a mérkőzésbe az olaszok, ám a 60. percben Samir Nasri bombagólja (0–1) felbőszítette a „farkasokat”.



Garcia beküldte a Mattia Destro, Juan Iturbe, Alessandro Florenzi triót, Kosztasz Manolasz fejelt egy kapufát, Destro lövését meg a gólvonal előtt hárította Martín Demichelis – aztán a hajrára teljesen eltűnt a tűz a bordó-fehérekből, Nasri előkészítése után Pablo Zabaleta gólja meg mindent eldöntött. 0–2!



Ha nem is könnyed sétában, de csak odaért a legjobb 16 közé a Manchester City, az olaszok az Európa-ligában vigasztalódhatnak.

Nézze meg, melyik négy gól fért be Nasrié mellett a legszebb szerdai találatok közé!

Bayern München (német)–CSZKA Moszkva (orosz)

Thomas Müller 18. percben értékesített büntetőjével gyűrte le az eredménytől független továbbjutását már korábban biztosító Bayern München a CSZKA Moszkvát. (A német támadó középpályás 24. alkalommal volt eredményes a BL-ben, ezzel így már egyedüli gólrekorder a bajoroknál, eggyel elhagyva Mario Gomezt, aki a helyszínen tekintette meg a találkozót.) Pep Guardiola rotációs elveit szem előtt tartva ezúttal is a bajor vegyest küldte csatába – kezdőként léphetett pályára Gaudino, Hojbjerg és Rode is –, miközben a kispadon rutinos klasszisok álltak, pontosabban ültek bevetésre készen. A meggyőző különbség a hajrában alakult ki: Sebastian Rode a 84. percben volt eredményes, Mario Götze a 90. percben.

Itt megnézheti a három bajor gólt és a szerdai játéknap többi találatát is!

LABDARÚGÓ BL
E-CSOPOR
T
AS Roma (olasz)–Manchester City (angol) 0–2 (Nasri 60., Zabaleta 86.)
Bayern München (német)–CSZKA Moszkva (orosz) 3–0 (Th. Müller 18. – 11-esből, Rode 84., Götze 90.)

AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Bayern München 6 5 1 16–4 +12 15
2. Manchester City 6 2 2 2 9–8 +1 8
3. Roma 6 1 2 3 8–14 –6 5
4. CSZKA Moszkva 6 1 2 3 6–13 –7 5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik