Bajnokok Ligája: Nagy lépést tettünk, de erős az ellenfél - Van Gaal

Vágólapra másolva!
2011.02.24. 00:04
Louis van Gaal, a Bayern München vezetőedzője úgy véli, a német rekordbajnok nagy lépést tett előre a BL-címvédő Inter otthonában aratott győzelemmel – de még nem döntött el mindent. Az 1–0-s előny mindenesetre biztató...

„A félidőben azt mondtam a játékosaimnak: nagy tempót diktálunk, de vegyük figyelembe, hogy idegenben vagyunk, tartsuk meg kicsit jobban a labdát. A második félidőben így is tettünk. Korábban is megszerezhettük volna már a vezető gólt. Nagy lépést tettünk előre, de vigyáznunk kell, mert az Inter nagyon erős ellenfél" – értékelt.

„Mario Gomez most sokkal jobban játszik, mint az előző szezonban, és nálunk mindig a forma dönt a csatárokról" – tette hozzá a 90. percben gólt szerző támadóról szólva.

Franz Beckenbauer a Bayern részéről a kiválóan védő Thomas Kraftot dicsérte.

„Thomas Kraft abszolút klasszisteljesítményt nyújtott: Samuel Eto'o megmutatta, hogy miért világklasszis, de Kraftban emberére akadt. Gomez? Valódi gólvadászként akkor került elő, amikor egy kis lehetőség adódott előtte."

A németek csapatkapitánya, Philipp Lahm a 2010-es vesztes BL-döntővel hasonlította össze a meccset: „A fináléhoz képest védekezésben nagyot javultunk, a csapat megmutatta, mire képes. A mai teljesítmény erőt és optimizmust ad nekünk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik