Chelsea: Mourinhót lenyűgözte a szurkolók szeretete

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.11.05. 11:09
José Mourinhót, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzőjét lenyűgözte a szurkolók szeretete a Dinamo Kijev elleni szerda esti győztes Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

A londoniak címvédőként rendkívül rosszul kezdték az angol bajnokságot, 11 forduló után csak a 15. helyen állnak, ráadásul a Ligakupából is kiestek, ezért a brit sportsajtó néhány hete már Mourinho távozásáról cikkezett. Az ukránok ellen 2–1-re megnyert találkozó azért is volt fontos a Chelsea számára, mert ezzel megőrizte reális továbbjutási esélyét a BL-ben: négy forduló után az FC Portónak 10 pontja van a G-csoportban, a londoniak a második helyen állnak 7 ponttal, a Kijev 5 pontos, míg a Maccabi Tel-Aviv a negyedik meccsét is elvesztette.

A szerda esti mérkőzés utolsó percében a Stamford Bridge csaknem 40 ezer fős közönsége felállva tapsolt, és Mourinhót éltette, akinek annyira jólesett mindez, hogy a sajtótájékoztatón sem felejtette el szóba hozni. Azt nyilatkozta: ez a gesztus még a második Chelsea-edzői időszakának kezdetén, 2013-ban tapasztalt fogadtatást is felülmúlta.

A portugál edző emlékeztetett rá, hogy a szurkolók pozitív megnyilvánulása olyan időszakban történt, amikor a csapat eredményei nem jók, és amikor az újságírók rendszeresen a menesztéséről írnak.

„Eléggé hihetetlen számomra, amit ma a rajongóink kifejeztek. Azt szeretnék, ha maradnék, ha itt folytatnám. Ez fantasztikus érzés” – magyarázta Mourinho.

A Chelsea orosz tulajdonosa, Roman Abramovics egy hónappal ezelőtt, a Southamptontól elszenvedett vereség után közleményben állt ki az edző mellett, de az eredmények azóta sem javultak. Bár a brazil Willian szabadrúgásának köszönhetően sikerült legyőzni az ukránokat, nem valószínű, hogy a szerdai teljesítmény meggyőzte a kritikusokat.

„A többi mérkőzésünkön is voltak időszakaink, amikor jól játszottunk, de miután jött egy rossz pillanat, a csapat már nem tudott megfelelően kibontakozni, és átvenni a játék irányítását. Most ebben is javultunk” – vélekedett Mourinho.

A londoni „kékek” szombaton a Stoke City otthonában játszanak bajnoki meccset – ott, ahol a múlt héten búcsúzni kényszerültek a Ligakupától. Ráadásul Mourinho eltiltása miatt ezúttal nem ülhet le a kispadra.

 

José Mourinho nevét skandálta a Chelsea közönsége



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik