Bajnokok Ligája: Még ma is lenne helyem a Chelsea-nél - Mourinho

Vágólapra másolva!
2010.03.16. 12:13
A két csapat ma esti Bajnokok Ligája-nyolcaddöntője előtt José Mourinho, az Internazionale labdarúgócsapatának mestere azt nyilatkozta: elég sikeres volt a Chelsea-nél ahhoz, hogy még ma is ő legyen a londoni csapat szakvezetője.

„Érzek némi keserűséget, ha végignézek a négy nagy angol klubon, és azt látom, hogy ugyanazok maradtak az edzők, akik az én időmben voltak. Sir Alex a helyén van, Wenger is, Benítez is... Többet tettem, mint eleget ahhoz, hogy még most is én legyek a Chelsea edzője, de a döntés megszületett, és azóta mindenki járja a maga útját" – mondta a kedd esti BL-mérkőzésre készülő Mourinho, hozzátéve: volt játékosai „jó kezekben vannak", Carlo Ancelotti széles látókörű, tapasztalt szakember.a kedd esti BL-mérkőzésre készülő Mourinho, hozzátéve: volt játékosai „jó kezekben vannak", Carlo Ancelotti széles látókörű, tapasztalt szakember.

A Chelsea-nél három idényt eltöltő és két bajnoki címet szerző tréner továbbra is „otthon érzi" magát a londoniaknál, ám úgy véli, hibát követett el, hogy nem távozott tőlük már a 2007. májusi FA-kupa-diadal másnapján, holott megromlott a kapcsolata Roman Abramovics tulajdonossal. „Ha nem várok szeptemberig, már a következő idényt új csapatnál kezdhettem volna. Így viszont hosszú hónapokig szenvedtem futball nélkül, mígnem az Interhez kerültem..."

A portugál szakember ugyanakkor jelezte: hátralévő karrierjére előirányzott három nagy feladata között ott szerepel, hogy egyszer visszatér dolgozni az angol labdarúgásba. A másik kettő: spanyol bajnoki címet szerezni, „és ha öreg leszek, hazám válogatottját kapitányként vezetni".

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik