Az ortodox pap is az ultrákkal ugrál az Ajax ellen - videó!

Vágólapra másolva!
2010.08.03. 15:52
Nagyon fontos Bajnokok Ligája-selejtezőre készül a szaloniki PAOK labdarúgócsapata: Makedónia büszkesége 1–1-ről indul az Ajax elleni visszavágón. Az esély nagy, és a hazaiak remélik, velük lesznek az égiek – főleg, hogy a fanatikus ultrákkal együtt ugrál és énekel majd az 51 éves Hrisztosz Miciosz ortodox pópa, a „PAOK-atya" is.
HRISZTOSZ ATYA AZ OLYMPIAKOSZ ELLENI MECCSEN, PIREUSZBAN

 HRISZTOSZ ATYA AZ OLYMPIAKOSZ ELLENI MECCSEN, PIREUSZBAN

 

Hrisztosz atya hosszú évek óta állandó tagja a szaloniki nagycsapat Európa-szerte hírhedt fanatikus szekciójának, a 4-es szektornak. Miciosz még fiatal papként lett PAOK-szurkoló, és rendszeresen ott ugrál a „B-középben", amit a televíziós felvételek is bizonyítanak. Az ortodox pap elképesztő népszerűségnek örvend a Tumba-stadionban, és ígéri, sosem hagyja cserben szeretett csapatát és ultratársait.

„A négyes szektor fantasztikus. Ezekben a srácokban valódi tűz ég. Mindig is a társadalom számkivetettjei, a huligánok, a drogosok és a kitaszítottak mellé álltam. Bennük sokszor több tartás és szív van, mint a tisztes polgárokban. A szegény srácok azok, akik megszakadnak a minimálbérért, de mindent megtesznek a csapatukért. Ők jelentkeznének elsőként, hogy harcoljanak a hazájukért, míg a gazdagok gyerekei külföldön tanulnak" – mondta az AP hírügynökségnek Hrisztosz atya, aki csuhájával és hosszú ősz szakállával igen feltűnő jelenség a görög lelátókon.

Hrisztosz Maciosz nem épp ortodox viselkedését – nem meglepő módon – rossz szemmel kíséri a görögkeleti egyház, amely már többször is felkérte, hogy vagy hagyja abba a meccsre járást, vagy legalább ne az ultrák között ugráljon, azt énekelve, hogy „PAOK, csak érted élek és lélegzek". Néha görögtűzzel a kezében...

Hrisztosz atyát – miután nem volt hajlandó lemondani a mérkőzésre járásról – megbüntették, de a szurkolók kampányt indítottak az érdekében. A nagyon népszerű pópához tódulnak a PAOK-drukkerek a hétköznapokon is.

„Rengeteg fiatal jár hozzám gyónni, a múltkor is megállt vagy húsz motoros a templomnál. A hozzám jövők nyolcvan százaléka harminc év alatti. Leülök velük beszélgetni, adok nekik enni-inni, sokszor hajnalig beszélgetünk a gondjaikról" – mondta hétköznapjairól Miciosz, aki persze a szerdai, Ajax elleni találkozóról is beszélt.

„Hogy okozhatunk-e meglepetést? Persze, hiszek benne, hogy továbbjutunk. Elég, ha arra gondolunk, a vébén mennyi nagycsapat búcsúzott korán."

EGY IGEN NÉPSZERŰ VEZÉRSZURKOLÓ

 RIPORT A PAOK-ATYÁRÓL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik