Az MU a Mestallában törné meg a spanyol átkot

Vágólapra másolva!
2010.09.29. 13:52
null
Az MU-nak meg kell feszülnie a győzelemért a Mestallában (Fotó: Reuters)
A Bajnokok Ligája szerdai játéknapjának rangadóját a Mestalla-stadionban játssza a Valencia és a Manchester United. Az angolok csak döntetlent értek el első meccsükön, így győzniük kellene Spanyolországban – azonban ez csupán egyszer sikerült nekik eddigi próbálkozásaik során.

 

Valencia–Manchester United

Az elmúlt évek hagyományaihoz hűen a jelenlegi szezont is a vártnál gyengébben kezdte a Manchester United: a bajnoki beragadás (három győzelem mellett három idegenbeli döntetlen) mellett ezúttal a Bajnokok Ligájában sem sikerült meggyőzően kezdeni Sir Alex Ferguson fiainak, hazai pályán csak egy döntetlent értek el a Rangers ellenében.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A „vörös ördögök” ma este a Valencia otthonában javíthatnak, csakhogy az MU nem igazán szeret Spanyolországban játszani: az angol ezüstérmes eddig 18 alkalommal vizitált spanyol riválisoknál, és ezekből a meccsekből csupán egyet tudott megnyerni nyolc döntetlen és kilenc vereség mellett.

„Egyértelműen Spanyolországban a legnehezebb győzni – kezdte nyilatkozatát a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón Sir Alex Ferguson. – De éppen attól nagyszerű sorozat a Bajnokok Ligája, hogy spanyol, olasz és német élcsapatok ellen tehetjük próbára magunkat. Egyetlen rossz pillanat elég lehet egy mérkőzés elvesztéséhez, ahogy azt az előző szezonban a Bayern München ellen láttuk. Az a kiesés hihetetlen volt, de most még inkább motiváltak vagyunk, és remélhetőleg ezúttal messzebbre jutunk a sorozatban. Igaz, az első meccsen csalódást keltő eredményt értünk el, de még van öt találkozó, amelyen megpróbáljuk kiharcolni a továbbjutást.”

„A Valenciának nagyon jó mérlege van a Bajnokok Ligájában, és élen áll a spanyol bajnokságban. A múlt héten személyesen néztem meg őket, a hétvégén a televízióban figyeltem a mérkőzésüket, nagyon jól futballoznak, kemény találkozóra számítok – dicsérte a skót szakember a Valenciát, majd a sérültekre is kitért. – Senki sem akar a legjobb játékosai nélkül pályára lépni. Nehéz döntés volt Paul Scholest otthon hagyni, Ryan Giggs és Wayne Rooney esetében pedig nem volt más választásom.”

A Valencia a Uniteddel szemben nagyszerűen kezdte a szezont: a bajnokságban az élen áll, a BL-ben pedig a török bajnok Bursasport ütötte ki – ráadásul idegenben –, és az angolok ellen is folytatná jó sorozatát.

„A neki kijáró tisztelettel viseltetünk a Manchester United iránt, attól függetlenül, hogy néhány játékosuk ezúttal nem léphet pályára ellenünk. De az, hogy tiszteljük őket, nem jelenti azt, hogy félnénk tőlük. Úgy vélem, nincs esélyese a meccsnek, mivel az angolok jobbak nálunk bizonyos dolgokban, másokban pedig mi vagyunk erősebbek. A legjobbunkat kell nyújtanunk, és a közönségnek is mindent meg kell tennie a győzelem érdekében” – vélekedett Unai Emery, a Valencia vezetőedzője. A Mestalla egyébként nem az a hely, ahova győzni járnának az ellenfelek: a „denevérek” legutóbbi tizenegy, hazai pályán lejátszott Bajnokok Ligája-mérkőzésükön nem szenvedtek vereséget.

BL-RANGADÓ MAGYAR SZEREPLŐVEL
 

 

Rangers–Bursaspor

„Az első meccsünkön súlyos vereséget szenvedtünk – mondhatom, hogy meglepetésre, mert az eredmény nem tükrözi hűen azt, ahogyan játszottunk. Az a vereség betudható annak, hogy a nemzetközi porondon nincsen tapasztalatunk. De ez már a múlt, a Rangers ellen nagyon fontos mérkőzés vár ránk” – vezette fel a skót és a török bajnok találkozóját Ertugrul Saglam, a Bursaspor vezetőedzője.

„Nem ismeretlen számunkra az ellenfél, láttam a Valencia elleni mérkőzésüket, nem érdemeltek 4–0-s vereséget. Úgy vélem, hasonló helyzetben vagyunk, mint a törökök, hiszen mi sem a topbajnokságok egyikéből érkeztünk, bár az igaz, hogy az utóbbi években sok tapasztalatot gyűjtöttünk a Bajnokok Ligájában – mondta Walter Smith, a skótok menedzsere. – Ennek ellenére nem fogadom el azokat a véleményeket, amelyek szerint mi vagyunk az esélyesek. Ha a Fenerbahce vagy a Besiktas lenne az ellenfelünk, mindenki azt mondaná, kemény mérkőzés vár ránk – nos, a Bursaspor az előző szezonban megelőzte ezeket a klubokat, és jelenleg is az élen áll a bajnokságban! Nem becsüljük le őket."

 

BAJNOKOK LIGÁJA
2. FORDULÓ
VALENCIA (spanyol)–MANCHESTER UNITED (angol)
Valencia, Mestalla, 20.30. Vezeti: Kassai (magyar)
A várható kezdőcsapatok:
VALENCIA: César Sánchez – Miguel, R. Costa, D. Navarro, Mathieu – Albelda, Tino – Pablo, Joaquín, Mata – Adúriz. Vezetőedző: Unai Emery
MANCHESTER UNITED: Van der Sar – Rafael, Vidics, Rio Ferdinand, Evra – Nani, Gibson, Fletcher, Carrick, Pak – Berbatov. Menedzser: Sir Alex Ferguson
 
RANGERS (skót)–BURSASPOR (török)
Glasgow, Ibrox, 20.45. Vezeti: Gumienny (belga)
A várható kezdőcsapatok:
RANGERS: McGregor – Weir, Papac, Bougherra, Whittaker – McCulloch, Weiss, Davis, Edu – Naismith, Miller. Menedzser: Walter Smith
BURSASPOR: Ivankov – Tandogan, Erdogan, Sztepanov, Wederson – Cimsir, Ergic – Sen, Insua, Ipek – Núnez. Vezetőedző: Ertugrul Saglam
KÖVESSE AZ EREDMÉNYEK ALAKULÁSÁT AZ NSO–N!
 A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Valencia 1 1 4–0 +4  3
2. Manchester United 1 1 0–0 0 1
    Rangers 1 1 0–0 0 1
4. Bursaspor 1 1 0–4 –4  0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik