Az Inter legendás csatára szerint a Barca fél a milánóiaktól

Vágólapra másolva!
2010.04.28. 19:16
null
Boninsegna szerint Ibrahimovicra a Barcának és Messinek is nagy szüksége van (Fotó: Reuters)
Roberto Boninsegna, az Internazionale világbajnoki ezüstérmes, legendás csatára szerint a Barcelona fél a milánói csapattól. Az Inter 281 meccsen 171 gólt szerző egykori támadója szinte biztos a fekete-kékek továbbjutásában és Bajnokok Ligája-döntőjében.

„Úgy érzem, a Barcelona fél az Intertől, és nem gondolom, hogy tényleg elhinnék, képesek egy nagy gólkülönbségű győzelemre" – mondta Boninsegna a goal.com olasz nyelvű kiadásának.

„Nem lesz könnyű, mert a Barcelona egy remek gépezet. A katalánoknak két gólt kellene lőniük úgy, hogy hátul nem inognak meg, és ez rendkívül nehéz feladat. Nem tűnik nagyon erősnek a védelmük" – tette hozzá az 1970-es vb-döntő olasz gólszerzője. Boninsegna reméli, hogy Zlatan Ibrahimovic észrevétlen marad a meccsen, és aggódik a játékvezető, Frank De Bleeckere miatt.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat jut tovább a BL-elődöntőből?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Messinek szüksége van Ibrahimovicra, aki rengeteg területet alakít ki a számára és elvégzi a piszkos munkát. A legjobban a játékvezető miatt aggódok, remélem, De Bleeckere nem úgy fúj, mint 2008-ban, mikor leküldte a Liverpool ellen Marco Materazzit" – mondta.

Massimo Moratti, az Inter elnöke szerint a fekete-kékek szokatlanul csendesek voltak a meccsre készülve.

„Normális ez egy nagy mérkőzés előtt, de az együttes nagyon csöndes volt. A döntő több, mint egy álom megvalósulása. Normális, hogy nagy a feszültség a játékosokban" – mondta.

A Barcelona elnöke, Joan Laporta egy oldalvágást intézett José Mourinho felé, „másodosztályú pszichológusnak" nevezve az Inter portugál trénerét, aki korábban a katalánok alkalmazásában is állt.

„Mourinho állításával ellentétben számunkra nem megszállottság a döntőbe jutás, de minden másodosztályú pszichológus azt mond, amit akar. A finálé egy remény, egy cél, de nem több a számunkra" – reagált az elnök a portugál szakember nyilatkozatára.

„Nagy kihívás ez számunkra, és mindenki, aki nem a sporttal foglalkozik a meccsel kapcsolatban, csak provokál" – tette hozzá Laporta, aki az Inter elnökével, Massimo Morattival ebédelt a BL-elődöntő visszavágója előtt.


BAJNOKOK LIGÁJA ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ, A KEZDŐCSAPATOK
FC BARCELONA (spanyol)–INTERNAZIONALE (olasz)
Helyszín: Camp Nou, Barcelona, Időpont: 20.45 (Tv: Digi Sport, élő, szöveges közvetítés az NSO-n). Vezeti: De Bleeckere (belga)
BARCELONA: Víctor Valdés – Daniel Alves, Piqué, Yaya Touré, G. Milito – Xavi, Busquets, Seydou Keita – Messi, Ibrahimovic, Pedro
A kispadon: Pinto (kapus), Márquez, Bojan, Henry, Maxwell, Thiago, Jeffrén
INTER: Júlio César – Maicon, Lúcio, Samuel, J. Zanetti – Cambiasso, Sneijder, Thiago Motta – Eto’o, D. Milito, Pandev
A kispadon: Toldo (kapus), I. Córdoba, Muntari, Mariga, Materazzi, Chivu, Balotelli
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik