„Az alapján, amit mutattunk, megérdemelt a Skënderbeu győzelme”

Vágólapra másolva!
2012.07.18. 09:13
null
A Loki megérdemelten kapott ki, Coulibalyék veszélytelenek voltak az ellenfél kapujára (Fotó: MTI)
A DVSC-Teva egygólos (1–0) vereséget szenvedett a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második körében az albán Skënderbeutól. Az NSO TV-nek nyilatkozott Korcëban Nagy Zoltán és Korhut Mihály, akik elmondták: ennél sokkal többet kell hozzátenni hazai pályán. A DVSC vezetőedzője, Kondás Elemér is elismeri, hogy sok hibával játszott csapata, míg az ellenfelet dirigáló Stanislav Levy szerint a Loki a vártnál kevesebbet mutatott.

„Sajnos sok hibával játszottunk, lehetőséget adtunk ellenfelünknek a kibontakozásra, és az albánok a második félidőben ki is használták egy megingásunkat. Többet kellett volna vállalni, mentünk is előre, hátha összejön az egyenlítés, ám a lövőhelyzeteket nem tudtuk gólra váltani. A visszavágón javíthatunk, most már erre készülünk" – adott rövid értékelést a meccs után Kondás Elemér, a DVSC-Teva vezetőedzője.

A győztes csapat vezetőedzője szerint is a vártnál kevesebbet mutatott a magyar bajnok.

„Bebizonyosodott, amit a mérkőzés előtt mondtam, a Debrecen igenis verhető csapat – értékelte a találkozót Stanislav Levy. – Jól játszottunk, több lehetőséget kialakítottunk, kár, hogy csak egy gólt rúgtunk. Ellenfelünk a vártnál talán kevesebbet mutatott, de biztos vagyok benne, a második mérkőzésen sokkal jobb lesz. Kiegyenlítettek az esélyek, várjuk a visszavágót."

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Debreceni részről két futballista is nyilatkozott az NSO Tv-nek. Természetesen mindketten önkritikusak voltak a tegnapi gyenge produkció után.

AZ ALBÁN SAJTÓ SZERINT IS GYENGE VOLT A DVSC

„Minden szempontból uralta a meccset az albán bajnok. A Debrecen egy percig sem volt meccsben” – írja a shqiptarja.com.

„Egy lépést tett a továbbjutás felé a Skënderbeu, amely nem okozott csalódást a több mint tízezer albán szurkolónak. Az első perctől kezdve a korcai csapat dominált. A magyarok nem jelentettek semmilyen veszélyt” – olvasható a globisot.org portálon.

„Az az igazság, hogy nem nagyon volt helyzetünk. Ami volt kapura lövésünk, az nem volt veszélyes. Kiegyenlített párharc volt, de egy null-nullával elégedettek lettünk volna. Pedig nyerni jöttünk, ehhez viszont gólt kellett volna rúgni, ami nem sikerült, ők pedig találtak egy szerencsétlen gólt. Otthon mindent meg kell tennünk, hogy nyerjünk" – mondta Korhut Mihály.

„Egyenlő párharc folyt, nem voltak jobbak, igaz mi sem. Otthon ennél sokkal többet kell hozzátenni, és akkor remélem, meglesz a továbbjutás. Többet kell megtartani a labdát, többet kell veszélyeztetni az ellenfél kapuját. Jobban kell koncentrálni, közelebb kell állni az emberekhez és nem szabad hagyni, hogy kontrákat vezessenek."

Nagy Zoltánt megviselte a vereség, ami ezután a teljesítmény után megérdemelt volt.

„Nagyon szomorúak vagyunk, nem erre számítottunk, minimum egy döntetlent ki akartunk harcolni idegenben, de sajnos nem jött össze. Sok helyzetük volt az első félidőben, és sajnos a második játékrészben meg is kaptuk a gólt. Onnantól kezdve kicsit jobban pörögtünk, de azokat a hibákat, amiket megcsináltunk a gól előtt és az egész meccsen, ki kell küszöbölni a visszavágóra, mert csak úgy lehet esélyünk a továbbjutásra" – vélekedett Nagy Zoltán

„Az alapján, amit mutattunk, megérdemelt a Skënderbeu győzelme. Nagyon hajtottunk, hogy ne hátránnyal hagyjuk el ezt a pályát, de amilyen formát mutattunk, azt mondom, hogy döntetlennel bár jobban elégedettek lettünk volna, a helyzetek alapján ez az egynullás győzelem az ő felükre billenti a mérkőzést."

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR, 1. MÉRKŐZÉS – EMLÉKEZTETŐ
Skënderbeu (albán)–DVSC-Teva (magyar) 1–0
Korcë, Stadiumi Skënderbeu, 7.000 néző. V: Jordanov (bolgár).
Skënderbeu: Shehi – Gvozdenovics, Radas, Arapi, Fagu – Muzaka, Orelesi, Vucaj, Allmuca – Xhafaj (Kuli, 84.), Plaku (Bicaj, 90.). Vezetőedző: Stanislav Levy
DVSC: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros N., Korhut – Bódi, Varga J., Szakály P., Rezes (Máté P., 90.) – Kulcsár T. (Ramos, 71.), Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Plaku (65.)
INTERJÚK A MÉRKŐZÉS UTÁN

KONDÁS ELEMÉR NYILATKOZATA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik