Arsenal: Ha már így alakult, jöjjön valami extra!

Vágólapra másolva!
2010.02.17. 13:48
null
Labdabűvölés Arsene Wenger módra. Vajon varázsol-e este a csapata is? (Fotó: Action Images)
Arsene Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának menedzsere a 2005–2006-os idényben Bajnokok Ligája-döntőbe jutást eredményező mentalitást kér játékosaitól, szerinte így nyílik a legnagyobb esély a sérült kulcsemberek pótlására a ma esti, Porto elleni idegenbeli BL-nyolcaddöntőn.

„Egy Porto kaliberű csapathoz, amely egyfolytában Bajnokok Ligája-résztvevő, egyetlen ellenfél sem utazhat a könnyű győzelem reményében  Pontosan tudjuk, milyen nehéz csata vár ránk, úgyhogy valami különlegesre lesz szükség" – mondta Arsene Wenger, aki a vártnál több fontos játékosát volt kénytelen Londonban hagyni.

Az már korábban eldőlt, hogy Alex Song és Andrej Arsavin nem utazhat sérülése miatt; időközben William Gallas és Manuel Almunia is harcképtelenné vált, és bár szerdai visszatérését jósolták, Eduardo Da Silva sem léphet pályára.

A legkritikusabb beugrói szerepek a védelemben várnak gazdára, ám Wenger biztos abban, hogy jelöltjei nem okoznak csalódást. William Gallas helyén minden bizonnyal a 35 éves Sol Campbell jut lehetőséghez a védelem tengelyében – neki a 2006-os BL-döntő óta ez lesz az első fellépése az elitligában –, míg a kapuban ismét eljön Lukasz Fabianski ideje. Ami azt illeti, a fiatal lengyel kapus épp a napokban adott hangot kevés játéklehetőség miatti elégedetlenségének hazája sajtójában.

„Solt elsősorban a tapasztalata miatt szerződtettük ismét, és rutinjára most tényleg nagy szükségünk lesz. Ami Lukaszt illeti, türelemre intem a szurkolókat, mert ennyi idősen David Seaman, minden idők egyik legjobb angol kapusa is elkövetett olyan hibákat, amilyeneket ő. Az én bizalmam mindenesetre töretlen" – fejtegette Wenger, aki körültekintő, határozott védőjátékot és arra épülő „Arsenal-támadófocit" ígér.

Az Arsenal még sohasem nyert Portugáliában, és a legutóbbi hét idegenbeli BL-meccsén csupán egy győzelmet könyvelt el – eközben a Porto a Chelsea novemberi látogatása, vagyis nyolc mérkőzés óta veretlen odahaza.

„Ugyanolyan hozzáállásra van szükségünk, mint 2006-ban – emlékeztetett Wenger az akkori, ugyancsak sérülések nehezítette menetelésre. – Olyan típusú kiélezett csata következik, amelynek végkimenetele elsősorban lelki tényezőkön múlik. Itt a lehetőség, hogy bizonyítsuk: a sikerhez szükséges különleges plusz a birtokunkban van!"

A két csapat a legutóbbi kiírásban már a csoportkörben összefutott, Londonban az Arsenal nyert 4–0-ra – az volt a kék-fehérek történetének egyik legsúlyosabb BL-veresége –, míg a visszavágón a később csoportgyőztesként továbbjutó Porto győzött 2–0-ra.

A portugál bajnoki címvédő sokáig, tizenegy meccsen át veretlen volt angol látogatóival szemben, ám a legutóbbi két szigetországi vendég (a Manchester United és a Chelsea) egyaránt győzött a Dragao Stadionban.

A BAJNOKOK LIGÁJA SZERDAI PROGRAMJA 
NYOLCADDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Porto (portugál)–Arsenal (angol) 20.45
Bayern München (német)–Fiorentina (olasz) 20.45 (tv: DigiSport)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik