Arsenal: Azt tanácsolták, hazai pályán hagyjam ki Ramseyt - Wenger

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.26. 12:09
Arsene Wenger szerint Aaron Ramsey, az Arsenal 22 éves középpályása nem az idén bizonyította, hogy világklasszis középpályás válhat belőle, hanem az előző szezonban, amikor kényszerűségből nem a saját pozíciójában játszott, gyengébben ment neki, és a közönség kikezdte. Wenger szerint azzal bizonyította klasszisát, hogy ezen átlendült.

Kedd este az Arsenal hazai pályán fogadja az Olympique Marseille-t a Bajnokok Ligája F-csoportjában, és ha nyer, valamint a Dortmund pontot veszít otthon a Napoli ellen, az utolsó forduló eredményeitől függetlenül továbbjut.a Dortmund pontot veszít otthon a Napoli ellen, az utolsó forduló eredményeitől függetlenül továbbjut.

Arsene Wenger, a londoni klub francia menedzsere a franciák ellen szeptemberben betaláló, a legutóbbi fordulóban a Dortmund ellen győztes gólt szerző Aaron Ramseyről beszélt. Elmondta, tavaly többen is azt tanácsolták neki, hogy a hazai bajnokikon hagyja ki a csapatból a fiatal walesit, akinek lelki törést okozhatnak a szurkolók szidalmai. Ám végül túltette magát a játékos a nehéz időszakon, jelenleg csapata egyik legjobbja.

„Egy évvel ezelőtt többen is mondták nekem, hogy a hazai meccseken hagyjam ki a csapatból, mert a szurkolók türelmetlenek voltak vele. Döntenem kellett, hogy erőltetem ezt a nehéz időszakot, hogy ezt megélve erősebbé váljon, vagy hallgassak a tanácsokra, és pihentessem, hátha túlteszi magát a dolgokon, és újrakezdheti” – mondta Wenger Ramseyről, akinek súlyos sérüléséből visszatérve gyenge játékába belejátszott, hogy Wenger kényszerűségből nem középen, hanem a jobb szélen játszatta.

„Nehéz volt, mert a játékos mentális állapotán múlik, mi lesz vele. Ha elveszíti a hitét, rámehet a karrierje, de Aaron erős személyiség – folytatta Wenger. – Átvészelte a nehéz időszakot, ezért kalapot emelek előtte. Ekkor bizonyosodott be, hogy minden téren megvan a kvalitása ahhoz, hogy a világ egyik legjobb középpályása legyen. Most is világklasszis, ahhoz, hogy az Arsenalban játsszon, annak kell lennie, hiszen nem kerülhet be akárki a csapatba.”

Wenger rámutatott, ő 64 évesen még tud fejlődni, és ez sokszorosan igaz a 22 éves Ramseyre.

„Persze, hogy van még hová fejlődnöm, napról napra ezen dolgozom” – mondta Ramsey.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
KEDD
F-CSOPORT
Arsenal (angol)–Olympique Marseille (francia) 20.45
Borussia Dortmund (német)–Napoli (olasz) 20.45 (tv: Sport 1, élő)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Arsenal 4 3 1 6– 3 +3 9
2. Napoli 4 3 1 7– 6 +1 9
3. Borussia Dortmund 4 2 2 6– 4 +2 6
4. Olympique Marseille 4 4 4–10 –6 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik