Angol–német háromszor; üzenet a kórházba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.17. 23:18
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

Nehezen csillapodnak a kedélyek a Mol Vidi–Ferencváros futballbajnoki rangadó után, amely a fehérváriak győzelmével zárult, így az éllovas Fradi előnye öt pontra olvadt. A zöld-fehérek azonban nemcsak a vereség miatt bosszúsak, hanem amiatt is, hogy két játékosuk, Varga Roland és Lovrencsics Gergely súlyos sérülést szenvedett. Utóbbi lábát egy becsúszásnál Kovács István találta el. A fehérváriak középpályása már elnézést kért válogatottbeli csapattársától, de lapunknak azt mondta, a jövőben is beleáll a párharcokba.
Nehezen csillapodnak a kedélyek a Mol Vidi–Ferencváros futballbajnoki rangadó után, amely a fehérváriak győzelmével zárult, így az éllovas Fradi előnye öt pontra olvadt.
A zöld-fehérek azonban nemcsak a vereség miatt bosszúsak, hanem amiatt is, hogy két játékosuk, Varga Roland és Lovrencsics Gergely súlyos sérülést szenvedett. Utóbbi lábát egy becsúszásnál Kovács István találta el. A fehérváriak középpályása már elnézést kért válogatottbeli csapattársától, de lapunknak azt mondta, a jövőben is beleáll a párharcokba.

Vida Máté fél évvel ezelőtt szerződött az akkor az élvonalból kieső Vasasból a Dunaszerdahely együtteséhez. Ha a statisztikát nézzük, jó döntést hozott, hiszen a bajnokság mellett a Szlovák Kupában és az Európa-ligában is szóhoz jutott. Noha kezdetben támadó középpályást játszott, a folytatásban kedvenc posztján, védekező középpályásként szerepelhetett. Lapunknak azt mondta, a szlovák élvonal jó ajánlólevél lehet egy rangosabb bajnoksághoz. Hogy mégis miért van hiányérzete, megtudhatják cikkünkből.

Minden idők legjobb női sakkozója, Polgár Judit tiszteletbeli alelnökként bekerült a sportág nemzetközi vezetőségébe. Hitvallását, miszerint „a sakk összeköt minket”, magáénak vallja a FIDE is. A pontos feladatköre még nem dőlt el, de jó eséllyel az oktatásban vállal szerepet. A lapunknak nyilatkozó egykori klasszis elmondta, a sakk az oktatás erős eleme lesz a 21. században, amikor egyre fontosabbá válik a mesterséges intelligencia megismerése.

Kalapot emelt Hosszú Katinka hangcsoui teljesítménye előtt Sós Csaba, ugyanakkor a szövetségi kapitány kritikusan fogalmazott a magyar csapat szereplésével kapcsolatban a rövid pályás világbajnokságon. Mint azt a Nemzeti Sportnak elmondta, összességében jobb szereplésre számított, néhány ifjú azonban nem azt produkálta, mint amit előzetesen remélt tőlük. Hogy a vb tanulságai alapján miért és miképpen kell átalakítani a jövő évi hazai versenynaptárt, az is kiderül cikkünkből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik