Ancelotti: Torres? Legközelebb már betalál!

Vágólapra másolva!
2011.02.23. 10:05
null
Nicolas Anelka és Fernando Torres játéka egyaránt tetszett Carlo Ancelottinak (Fotó: Action Images)
Minden kiválóan alakult a Chelsea számára kedd este: a londoni kékek megnyerték a koppenhágai BL-nyolcaddöntőt (2–0), szemlátomást otthonosan futballoztak az erre a napra rendelt hadrendben és összeállításban, Nicolas Anelka befogta a BL-góllövőlistát vezető Samuel Eto'ót – ráadásul odahaza a Tottenham kikapott Blackpoolban, azaz az Ancelotti-legénység kilátásai javultak valamelyest a Premier League-ben is.

 

TEKINTSE     MEG BL-ADATBANKUNKAT!
TEKINTSE MEG BL-ADATBANKUNKAT!

Az egyetlen, ami aggodalomra adhat okot, Fernando Torres gólképtelensége: a Liverpooltól 50 millió fontért szerződtetett spanyol csatár a harmadik mérkőzésén sem örvendeztette meg góllal a Chelsea szurkolóit.

„Ennek ellenére igen jónak ítélem a teljesítményét – fejtegette Carlo Ancelotti, a Chelsea menedzsere. – Valóban kisebb csalódás, hogy nem szerzett gólt, hiszen lett volna rá lehetősége, de spongyát rá, végül is ez most nem számít. Örvendetes, hogy képes volt helyzeteket teremteni a maga számára, ráadásul Anelkával nagyszerűen kiegészítették egymást. Legközelebb már gólt is fog rúgni."

A koppenhágai mérkőzést követő sajtótájékoztatón téma volt a Chelsea csatárbősége, ami ezen az estén például azt eredményezte, hogy a korábban nélkülözhetetlen Didier Drogbára csupán a hajrában volt szükség.

„Didier két órát volt pályán az Everton elleni FA-kupa-meccsen, Torres és Anelka ellenben friss volt, ami meg is látszott a teljesítményükön – indokolta választását a tréner. – Folyamatosan a tűzvonalban akarjuk tartani őket, de a rotációnak jótékony hatása lehet a hatékonyságukra a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is. És ők elfogadják a döntéseimet, ennek fontosságát nem győzöm hangsúlyozni. Az idény most következő szakaszában nagy előnyt jelent, hogy ilyen sok jó csatár közül választhatok."

A kedd este kedvező tapasztalatai ellenére elemzők emlékeztetnek arra, hogy az FCK a dániai téli bajnoki szünet miatt jó ideje nem játszott tétmérkőzést, és ha egy frissebb egylet az ellenfél, valószínűleg kihasználja a rést, ami többször megnyílt Frank Lampard és Michael Essien között – ott, ahol egy vérbeli labdaszerző középpályás még bőven elférne.

Kedd este felvetődött az a kérdés is, vajon a győzelem azt jelenti-e, hogy erre az idényre vége a Chelsea bizonytalankodásainak (a megelőző három mérkőzés mérlege: két döntetlen, egy vereség).

„Fontos, hogy egy csapat gyorsan túl tudjon lépni a rossz eredményen. Ez az érzés a koppenhágai mérkőzésen is dolgozott bennünk, nincs más dolgunk, mint ezzel a lendülettel folytatni. Szóval nem változott a meccs előtti véleményem, még korántsem fogytak el számunkra a lehetőségek ebben a szezonban. A United elleni meccs mindenesetre fantasztikus lehetőséget kínál számunkra, hogy hasonló színvonalú futballt mutassunk be" – utalt Ancelotti a március elsejei, Manchester United elleni bajnokira.

A vesztes dánok elismerték, jobb ellenféltől kaptak ki, és legfeljebb amiatt csalódottak, hogy nem voltak képesek saját tudásuk legjavát nyújtani.

„Talán sohasem leszünk olyan jók, mint a Chelsea, de ennél jobban is megnehezíthettük volna a dolgát – mondta Stole Solbakken vezetőedző, akinek véleményéhez a balhátvéd Oscar Wendt is csatlakozott, nem feledkezve meg a pozitív hozzáállás fontosságáról: – Egyfelől legyünk realisták: nagyon magas hegyet kellene megmásznunk. Másfelől ne adjuk fel a reményt, hogy egész idényes nagyszerű BL-szereplésünket szépen fejezzük majd be Londonban!"

BAJNOKOK LIGÁJA – EMLÉKEZTETŐ
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
FC KÖBENHAVN (dán)–CHELSEA (angol) 02 (01)
Gólszerző: Anelka (17., 54.)
A visszavágót március 16-án rendezik meg Londonban, a Stamford Bridge-en.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik