A Videoton ellenfelénél nem mondtak le a továbbjutásról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.15. 08:46
null
Lelkes, harcos ellenfelet győztek le idegenben Juhászék, a védő a helyzetkihasználásuk javítását ígérte (Fotó: tnsfc.co.uk)
Egygólos (1–0) győzelmet aratott a walesi TNS vendégeként a Videoton a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első mérkőzésén. Juhász Roland, a fehérváriak rutinos védője a helyzetkihasználástól eltekintve elégedett volt, míg a győztes gólt szerző Gyurcsó Ádám az NSO Tv-nek elmondta: nem érzi kevésnek az egygólos sikert. A trénerek közül a székesfehérváriakat irányító Bernard Casoni szintén elégedetten nyilatkozott, míg a walesiek mestere, Craig Harrison sajnálja, hogy kikaptak, mert szerinte nem volt benne a meccsben a Videoton találata.

„Az egygólos idegenbeli győzelem jó eredmény a Bajnokok Ligájában. Jó első félidőt játszottunk, sok helyzetünk volt a gólszerzésre. A szünet után már nehezebben kerültünk helyzetbe, azonban megtettünk mindent, hogy gólt szerezzünk, és ez végül sikerült is. Természetesen ennél jobban szeretnénk játszani a jövőben, de ez volt az első meccsünk a BL-ben, a lényeg,hogy nyertünk. Nem volt sok lehetőségünk az összeállítás terén a meccs előtt, azt is tudjuk, hogy csatár nélkül nem könnyű futballozni, az egygólos győzelem ilyen körülmények között jónak mondható” – mondta a vidi.hu-nak Bernard Casoni, a Videoton vezetőedzője.

A BL-BEN, DE NEM A VIDIBEN JÁTSZIK A CSATÁR
Az azeri bajnok Qarabag FK szerződtette Rydell Poepont, a francia Valenciennes holland támadóját, akit korábban hírbe hoztak a Videotonnal.

A 27 éves futballistát az azeri együttes nevezte a Bajnokok Ligája második selejtezőkörére, így pályára is léphet ma este a montenegrói Rudar Pljevlja elleni hazai kvalifikációs meccsen.

Poepon átigazolása azért érdekes, mert korábban francia lapok hírbe hozták a Videotonnal, ugyanis a labdarúgó korábban játékosa volt Bernard Casoninak, a magyar bajnokcsapat új vezetőedzőjének.

„Nem kaptuk mást, mint amit vártunk. A Vidi nekünk esett, folyamatosan megpróbált támadásokat vezetni, jól játszott az első félidőben, de fegyelmezettek voltunk, nem találtak fogást rajtunk. Nagyon sajnálom, hogy gólt kaptunk, mert nem volt benne a játékban. Azon az átlövésen kívül a második félidőben nem nagyon volt helyzete az ellenfélnek, a kapusunknak alig kellett közbeavatkoznia. Egészen a lefújásig reméltem, hogy betalálunk, sajnos nem sikerült. Most is úgy gondolom, hogy megvan az esélyünk a továbbjutásra. Nehéz lesz, de ha hiszünk magunkban, sikerülhet” – értékelt Craig Harrison, a TNS menedzsere.

„Több góllal is megnyerhettük volna a mérkőzést – nyilatkozta a meccset közvetítő Duna Tv-nek Juhász Roland. – Különösen az első félidőben voltak nagy helyzeteink, az ellenfél egy-egy pontrúgásból és kontrákból volt inkább veszélyes. A második félidőben talán még jobban kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, szerencsére jött a gól is. Összességében megérdemelten nyertünk."

„Új edzővel és több új játékossal vágtunk neki a szezonnak, ráadásul a találkozó előtt más nehézségeink is voltak. Ennek ellenére azt mondom, hogy elég jól muzsikált a csapat. Ahhoz, hogy később megjöjjön az önbizalmunk, ilyen összecsapásokra van szükség, akkor jobb lesz a helyzetkihasználásunk. Az ehhez hasonló mérkőzéseket pedig több góllal is meg tudjuk nyerni."

„Szerencsére elég nagy a keretünk, és olyan játékosok vannak benne, akikre bármikor, bármilyen szituációban számítani lehet. A legfontosabb kérdést a kapusé jelentette, de Gábor Péter nagyszerűen megoldotta a feladatát, magabiztos volt. A védőknek nagyon fontos, hogy olyan kapus álljon mögöttük, aki magabiztosságot sugároz. Abszolút végig azt éreztem rajta, hogy nincs megilletődve, amiért neki külön is gratulálok. A támadásainkon is látszott, hogy a kombinatív játék rendben volt, de azért ennél is erősebbek leszünk, ha mindenkire lehet számítani."

„A visszavágón a helyzetkihasználásunkon mindenképpen változtatni szeretnénk. A szervezettségünk rendben volt, s ugyanígy kell nekiállnunk a hazai meccsnek is, mert ezzel az egy találattal nem dőlt el semmi. Jó eredményt értük el, ám úgy kell otthon pályára lépnünk, mintha az első felvonás nulla nulla lett volna. Óriási hiba lenne, ha már most a visszavágónál előrébb tekintenénk, csak a soron következő feladatra szabad koncentrálnunk."

A visszavágóra július 22-én, szerdán, 20.30-tól kerül sor a székesfehérvári Sóstói Stadionban.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

THE NEW SAINTS (walesi)–VIDEOTON 0–1 (Gyurcsó 77.)

Gyurcsó Ádám nem érzi kevésnek az egygólos győzelmet


Gyurcsó remek találata

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik