A Milan a PSV ellen feledtetné a veronai zakót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.28. 14:23
null
Riccardo Montolivóék (jobbra) tisztában vannak a mérkőzés fontosságával, és feledtetnék a Verona elleni kisiklást <br />(Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörében a Milan 1–1-es eindhoveni döntetlent követően próbálja meg kiharcolni a csoportkörbe kerülést a PSV ellen. Massimiliano Allegri vezetőedző szerint együttese nem állhat be védekezni a visszavágón, és feledtetné a hétvégi kisiklást.

 

 

Az olasz bronzérmes nem ideális előjelekkel készül a visszavágóra, a Serie A nyitányán az újonc Verona 2–1-re legyőzte a piros-feketéket.

„Szombaton rossz hozzáállással léptünk pályára, ezt el kell felejtenünk, és bizonyítani, mire vagyunk képesek. Az előző szezon második felében megvolt a folytonosság a játékunkban, ez kell legyen a kiindulópontunk” – mondta Riccardo Montolivo a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

„Tisztában vagyunk vele, mennyire fontos ez a mérkőzés. Tudjuk, hogy nagy a felelősségünk, a büszkeségünk is a tét, be akarunk jutni a csoportkörbe. Valamit elő kell húznunk a cilinderből” – tette hozzá a milánóiak csapatkapitánya.

Massimiliano Allegri csatlakozott játékosa véleményéhez a hétvégi mérkőzéssel kapcsolatban, és bár csapata gól nélküli iksszel is kiharcolhatná a főtáblára jutást, nem védekező futballra rendezkednek be.

„Rosszul játszottunk a Verona ellen, nem akarjuk ezt megismételni. Jóvá kell ezt tennünk, és visszatalálni arra a jó teljesítményre, amelyet Eindhovenben nyújtottunk – mondta Allegri, majd kitért a PSV-re is. – Ellenfelünk olyan csapat, amely rengeteg helyzetet alakít ki, és nem is gondolhatunk arra, hogy védekező futballt játsszunk. A PSV jól játszott, és sok gondot okozott nekünk az első mérkőzésen. Nem az eredményre kell összpontosítanunk, de meg kell próbálnunk nyerni. Természetesen ez nem lesz könnyű.”

A holland csapat még nem nyert a Milan otthonában korábban, sőt, még gólt sem szerzett – 1993-ban 2–0, 2005-ben 2–0 és 0–0 –, de Phillip Cocu vezetőedző szerint a párharc első mérkőzésén mutatott játékból erőt meríthetnek a visszavágón.

„Az első mérkőzéshez képest nagy különbség, hogy akkor nem tudtuk, mire számíthatunk. Játszottunk egy jó mérkőzést, és ez önbizalmat ad ahhoz, hogy itt, a San Siróban is megismételjük ezt.”

Cocu játékosként megtapasztalhatta a milánói stadion légkörét, és most edzőként is izgatottan várja a fellépést.

„Még számomra is nagyszerű élmény olyan csapatok ellen meccselni, mint a Milan. Ezek a mérkőzések nagy feszültséget hordoznak, de ezek pozitív feszültségek. Szerettem ezeket az érzéseket játékosként, és még most, edzőként is hasonlóan érzem. Mindenre fel kell készülnünk. Nem tudom, hogyan állnak a mérkőzéshez a milánóiak, támadóbb vagy védekezőbb felfogásban. A legfontosabb, hogy egyik se érjen váratlanul, mindenre fel legyünk készülve” – tette hozzá Cocu.

Ami a többi párharcot illeti. Formalitásnak tűnik az orosz Zenit selejtezője, hiszen az első felvonás során idegenben 4–1 kiütötte a portugál Pacos Ferreirát, de a Real Sociedad is igencsak kedvező pozícióban van az Olympique Lyon otthonában aratott 2–0-s sikere után.

Nehéz helyzetből várja ugyanakkor a visszavágót a skót Celtic, miután az első mérkőzésen 2–0-ra kikapott a kazah Sahtyor Karagandi vendégeként. Utóbbi együttest ugyanakkor az UEFA figyelmeztette, büntetésbe részesül, ha a továbbiakban nem hagy fel a mérkőzések előtti állatfeláldozásokkal.

A kazah klubnál babonává vált, hogy a mérkőzések előtt feláldoznak, azaz a stadionban megölnek egy juhot – egy hete a Celtic elleni BL-selejtező előtt bevált az állatvédők által azonnal elítélt szokás, a Sahtyor 2–0-ra legyőzte a Celticet az Asztana Arenában.

A Sahtyor vezetőedzőjétől azt idézték a napokban, hogy a birkaölést Glasgowban a szerda esti visszavágó előtt is megismétlik.

„Azt hiszem, Skóciában nem nehéz birkákat találni. Minden klubnak, minden népnek megvan a maga szokása, és szeretnénk, ha ezt tiszteletben tartanák" – mondta Viktor Kumikov.

A skótok azonnal jelezték, náluk erről szó sem lehet, és már az UEFA is megfenyegette a kazah klubot.

A találkozókról élő eredménykövetést olvashat a Nemzeti Sport Online-on, a Milan–PSV mérkőzésről pedig folyamatosan frissülő tudósítással jelentkezünk!

BAJNOKOK LIGÁJA, UTOLSÓ SELEJTEZŐKÖR
VISSZAVÁGÓ
18.00:
Zenit (orosz)–Pacos Ferreira (portugál) (Tv: Digi Sport1)
Az első mérkőzés eredménye: 4–1
20.45: Milan (olasz)–PSV (holland) (Tv: Digi Sport1)
Az első mérkőzés eredménye: 1–1
20.45: Celtic (skót)–Sahtyor Karagandi (kazah)
Az első mérkőzés eredménye: 0–2
20.45: Maribor (szlovén)–Viktoria Plzen (cseh)
Az első mérkőzés eredménye: 1–3
20.45: Real Sociedad (spanyol)–Olympique Lyon (francia) (Tv: Digi Sport2)
Az első mérkőzés eredménye: 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik