A debreceniek szerint a kiállítás volt a fordulópont

Vágólapra másolva!
2012.08.08. 09:10
null
A debreceniek nem tudták feltörni a fehérorosz védelmet (Fotó: Mirkó István)
A Debreceni VSC labdarúgócsapata már egészen biztosan nem jut be a Bajnokok Ligája csoportkörébe, mivel a selejtező harmadik fordulójának visszavágóján 2–0-s vereséget szenvedett a BATE Boriszov ellen. Magyar részről a kiállítást tekintik fordulópontnak, a fehéroroszok pedig örülnek, hogy kijavították az első meccsen elkövetett hibáikat.

Hiába ért el az első mérkőzésen biztató döntetlent a Debrecen, a nyíregyházi visszavágón a BATE volt a jobb, és továbbjutott a play-offba. Kondás Elemér vezetőedző szerint tíz emberrel már nem volt esélyük, hiába dolgoztak jól a játékosok.

„Tudtuk, hogy jó csapat a BATE, kint is bizonyította ezt már. Korábban sok meccset játszott a nemzetközi sorozatokban, és nagyon jó játékosok alkotják a csapatot. Miután az első félidőben megkaptuk a gólt, a második félidőben újítani próbáltunk, de a kiállítás megnehezítette a dogunkat. A játékosok mentek becsülettel, jól dolgoztak, megérdemlik a gratulációt. Sajnos tíz emberrel már nem volt esélyünk. Egyenlő létszámnál talán próbáltunk volna támadóbb játékot játszani, de a kiállítás után már nem tudtunk” – mondta Kondás Elemér a találkozót közvetítő m2-nek.

„Olyan gólt kaptunk, amelyet, ha figyelünk, elkerülhettünk volna. Lesre állíthattuk volna a csatárt, de sajnos nem volt meg a kellő egyetértés. A játékosaim a második félidőben minden dicséretet megérdemelnek, tíz emberrel is megmutatták, hogy van bennük »elképzelés«. Most bajnoki meccsek jönnek, és aztán megpróbálunk bejutni az Európa-liga csoportkörébe.”

Korhut Mihály, a csapat balhátvédje is a kiállításban látta a vereség fő okát.
„Meg lehetett volna a meccs. Sajnos egy kontrából kaptunk egy elkerülhető gólt. A kiállítás sajnos megpecsételte a sorsunkat. Ez a BATE túl jó csapat ahhoz, hogy emberelőnyben esélyt hagyjon nekünk. Amikor az első gólt berúgták, az még nem lombozott le minket, mentünk előre, de a fehéroroszok most megmutatták az igazi arcukat” – nyilatkozta a védő az NSO TV-nek.

A Loki kapusa, Verpecz István az elkerülhető gólok miatt bosszankodott.
„Nagyon bosszantó ilyen gólokkal kikapni. Persze, nagyon jó csapat volt az ellenfél, amely szervezetten játszott, nálunk pedig az utolsó passzok nem sikerültek, rendre a támadók mögé érkezett a labda.”

„A BATE-t képzett labdarúgók, elsősorban Hleb volt magabiztos. Sajnos tíz emberrel már nem tudtuk azokat az energiákat mozgósítani, amelyeket teljes létszámban” – értékelt Nagy Zoltán az NSO TV-nek.

Fehérorosz részről természetesen mindenki nagyon boldog volt.

„Alaposan felkészültünk a Debrecenből, elemeztük az első meccset, megkerestük vetélytársunk gyengéit. Jól és határozottan futballoztunk ezen a mérkőzésen. Sokáig engedtük kibontakozni a hazaiakat, de utána fegyelmezett védekezésből gyorsan mögéjük kerültünk” – értékelt Viktor Goncsarenko, a BATE mestere.

Alekszandr Volodko szerezte a fehéroroszok második gólját.
„Egy évvel ezelőtt hasonló problémákkal küzdöttünk, de ahogy akkor, úgy most is megoldottuk. Próbáltunk nyomást gyakorolni az ellenfélre, és szerencsére ez sikerült is. Egy nullás vezetésünknél jöttek, de mi akkor már semmit nem kockáztattunk.”

Dmitrij Mozolevszkij nagyon aktívan futballozott a meccsen, és övé volt az első vendéggól.
„Nem voltunk idegesek, uraltuk a meccset, amit nagyon jó időjárási körülmények között és remek pályán játszhattunk. A gólomról csak annyit, hogy elmozdultam a védőmtől, láttam, hogy jön a kapus, és utána megpróbáltam kaput találni. Szerencsére sikerült…”

„A kiállításról? Az egész meccsen többet kellett volna próbálkoznunk a jobbhátvéd oldalán. Már benne van a korban, és nem is igazán gyors, én pedig kihasználtam mellette a sebességemet. Kaphattunk volna még egy tizenegyest is, de a játékvezető valószínűleg megsajnálta a hazaiakat. A nulla három tényleg csúnya lett volna az ő szemszögükből. De nem akarom hibáztatni a bírót, messze volt az esettől, az asszisztense nem segítette, amúgy ezen kívül jól vezette a meccset, nem hagyta, hogy a sokat reklamáló debreceniek befolyásolják.”

Gyenyisz Poljakov csak néhány napja tért vissza az olimpiáról, de máris a kezdőcsapatban találta magát.
„Elvárás volt, hogy továbbjussunk, de még csak félúton járunk, hiszen vár ránk a play-off. Amúgy végig irányítottuk a meccset, Andrej Gorbunovnak talán csak egyszer kellett védenie. Sikerült kijavítanunk az első mérkőzésen elkövetett hibáinkat.”

„A DVSC jó csapat, a legjobban Adamo Coulibaly játéka tetszett. Szerencsénk is volt ezen a kicsit ideges meccsen, de a lényeg, hogy megvan a továbbjutás” – mondta Aljakszandr Hleb.

KORHUT: A KIÁLLÍTÁS DÖNTÖTT EL MINDENT

A LOKI JÓ CSAPAT, DE MOST NEKÜNK VOLT SZERENCSÉNK – HLEB

BAJNOKOK LIGÁJA
3. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
DVSC-TEVA (magyar)BATE BORISZOV (fehérorosz) 0–2 (0–1)
Nyíregyháza, Sóstói Stadion, 10 500 néző. Vezette: Liani (izraeli)
DEBRECEN: Verpecz – Nikolov, Simac (Máté P., 84.), Mészáros, Korhut – L. Ramos – Nagy Z. (Sidibe, a szünetben), Bódi Á., Szakály P., Yannick (Rezes L., 65.) – Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér
A kispad: Polekszics (k.), Kulcsár T., Spitzmüller, Lucas
BATE: Gorbunov – Poljakov, Radkov, M. Simics, Bordacsov – Volodko (Rugyik, 84.) – Olehnovics, Baha (Jurjevics, a szünetben), A. Hleb, Mozolevszkij – Rogyionov (A. Pavlov, 63.). Vezetőedző: Viktor Goncsarenko
A kispad: Soroko (k.), Koncevoj, Bressan, Vasziljuk
Gólszerző: Mozolevszkij (25.), Volodko (59.)
Kiállítva: Nikolov (57.)
Továbbjutott: a BATE Boriszov, 3–1-es összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik