A Chelsea ezúttal nyert a Luzsnyikiban

Vágólapra másolva!
2010.10.19. 20:18
A Bajnokok Ligája F-csoportjának 3. fordulójában az angol Chelsea nyerte meg a – forduló előtt még – hibátlanok csatáját, miután a Szpartak Moszkva otthonában Jurij Zsirkov bombagóljával és Nicolas Anelka higgadt találatával 2–0-ra diadalmaskodott. A csoport másik mérkőzésén az Olympique Marseille 1–0-ra legyőzte a Zilinát.

Zsirkov lett az első orosz, aki a BL-ben orosz csapat ellen szerzett gólt (Fotó: Action Images)
Zsirkov lett az első orosz, aki a BL-ben orosz csapat ellen szerzett gólt (Fotó: Action Images)
Zsirkov lett az első orosz, aki a BL-ben orosz csapat ellen szerzett gólt (Fotó: Action Images)
Zsirkov lett az első orosz, aki a BL-ben orosz csapat ellen szerzett gólt (Fotó: Action Images)
Zsirkov lett az első orosz, aki a BL-ben orosz csapat ellen szerzett gólt (Fotó: Action Images)

Érdekesség, hogy ezen az összecsapáson tért vissza a Chelsea a Luzsnyiki Stadionba, először azóta, hogy a 2008-as BL-döntőben tizenegyesekkel alulmaradt a Manchester Uniteddel szemben.

MARSEILLE–ZILINA

 

Marseille-ben nagyon bekezdett a hazai csapat, hiszen az Olympique játékosai tíz perc alatt ötször vették célba a kaput, de nem tudtak túljárni Martin Dúbravka eszén. A nyomás a folytatásban sem sokat enyhült, a zsolnaiaknak csak percekre sikerült enyhíteniük a nyomást, azonban a hálóba csak nem akart bekerülni a labda (a legnagyobb lövőkedvvel André Ayew és André-Pierre Gignac játszott).

 

A második játékrész elején azonban rögtön megszerezte a vezetést Didier Deschamps együttese, amikor a 48. percben egy bal oldali beadást követően Souleymane Diawara emelkedett a legmagasabbra, és hatméteres, földre lepattanó fejesét Dúbravka képtelen volt kiütni (1–0)

 

A marseille-iek megnyugodtak a góltól, talán túlságosan is – az első BL-mérkőzésén dirigáló Vad II István gyors egymásutánban három sárga lapot is kiosztott a hazaiaknak –, ám mezőnyfölényük megmaradt, így győzelmük nem forgott veszélyben.

Bár az első lehetőség Kalou lövésével a vendégek előtt adódott, a folytatásban fölénybe kerültek a hazaiak és Kombarov, valamint Welliton próbálkozásánál is közel jártak a vezető gól megszerzéséhez, előbbi azonban kevéssel a léc fölé lőtt, utóbbi kísérletét pedig hárította Cech.

Ettől kissé felpörögtek a vendégek, és bár Malouda és Essien próbálkozásai még nem jártak sikerrel, a 23. percben megszerezték a vezetést: a felívelt labdát röviden fejelték ki a védők, a lendületből érkező Zsirkov pedig ballal hatalmas gólt ragasztott a léc alá (0–1).

A Chelsea Anelka révén kétszer is növelhette volna előnyét, ám a csatár előbb nem találta el a kaput, majd a nagyszerűen kimozduló Dikan hárítani tudott. A következő lehetőségénél azonban már a hazaiak kapusa sem tudta megakadályozni a francia támadót, aki miután Essien indításával kilépett, kicselezte védőjét, majd 7 méterről a bal alsóba lőtt (0–2).

A folytatásra úgy érkeztek az oroszok, mint akik vért ittak, és előbb Ari, majd McGeady és Welliton lövése után már három perc alatt fordíthattak volna – más kérdés, hogy nemhogy három, egy találat sem született végül.

Az 50. percben McGeady újabb tekerését fogta Cech, majd Terry próbálkozását leszámítva ismét jöttek a hazai helyzetek, Kombarov és Ibson távoli lövéseit azonban védte Cech.

Az utolsó húsz percre fordulva a vendégek egy-egy kontrája hordozott magában veszélyt, ezek közül a legnagyobból azonban Essien 10 méterről kevéssel a léc mellé lőtt, így az oroszok változatlan kedvvel rohamoztak az utolsó negyedórához érve.

Hiába alakítottak ki szép számmal helyzeteket, gólt ezen az estén nem tudtak szerezni, így a Chelsea végül 2–0-s győzelemmel őrizte meg hibátlan mérlegét.


SZPARTAK MOSZKVA–CHELSEA 0–2


MARSEILLE–ZILINA 1–0



BAJNOKOK LIGÁJA
F-CSOPORT, 3. FORDULÓ
SZPARTAK MOSZKVA (orosz)–CHELSEA (angol) 0–2 (0–2)
Moszkva, Luzsnyiki Stadion. Vezette: Velasco Carballo (spanyol).
SZPARTAK MOSZKVA: Dikany – Parsivljuk, Pareja, Suchy, Makejev – McGeady, Ibson, Sesukov, Kombarov – Ari (Ananidze, 85.) – Welliton
CHELSEA: Cech – Ferreira, Ivanovics, Terry, Ash. Cole (Van Aanholt, 87.) – Essien, Mikel, Zsirkov – Kalou (Mc Eachran, 74.), Anelka, Malouda (Kakuta, 82.)
Gólszerző: Zsirkov (23.), Anelka (42.)
Sárga lap: Suchy (56.), Zsirkov (88.)
OLYMPIQUE MARSEILLE (francia)–MSK ZILINA (szlovákiai) 1–0 (0–0)
Marseille, Vélodrome. Vezette: Vad II István (magyar)
OM: Mandanda – Azpilicueta, S. Diawara, Heinze, Taiwo – Lucho González (Abriel, 75.), Mbia, A. Ayew – Valbuena, Gignac (E. Cissé, 83.), Brandao (Rémy, 67.)
ZILINA: Dúbravka – Angelovic, Piacek, Sourek, Leitner – Jez, Guldan, Zosák (Vladavic, 79.), Gergel (Riike, 64.) – Majtán (Oravec, 68.), Ceesay
Gólszerző: S. Diawara (48.)
Sárga lap: Valbuena (48.), Taiwo (49.), A. Ayew (53.), Mbia (84.)
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea338–1+7 9
2. Szpartak Moszkva3214–2+2 6
3. Ol. Marseille3121–3–2 3
4. MSK Zilina331–8–7 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik