A Bayern kész felvenni a kesztyűt, a cél, hogy ne kapjon gólt

Vágólapra másolva!
2013.04.02. 13:01
null
Andrea Pirlóék sok párharcra és agresszív futballra készülhetnek a Bayern ellen (fotó: Reuters)
A labdarúgó BL-negyeddöntő párharcainak első mérkőzésén a Bayern München a Juventust fogadja. Antonio Conte, a torinóiak vezetőedzője azt mondja, szerinte a bajorok az esélyesek, de csapata eredményeivel bizonyította, hogy nem véletlenül van ott a legjobb nyolc között. Jupp Heynckes az esélyeket illetően egyetért fiatal kollégájával, és véleménye szerint csapata felkészült a torinóiak elleni párharcra.

 

„Olykor az álmok is valóra válhatnak. Ezekkel a játékosokkal senkitől és semmitől nem kell félnem. Nem leszünk áldozatok, azért jöttünk ide, hogy a saját játékunkat játsszuk” – utalt az Allianz Arenában tartott sajtótájékoztatón Antonio Conte arra, hogy a Bayern aligha játszhat majd olyan könnyedséggel a keddi mérkőzésen, mint a Hamburg elleni, 9–2-re végződött hétvégi bajnokin.

MÜNCHENI MÁGIA VAGY JUVE-VERETLENSÉG?
Bayern–Juventus mérleg a BL-ben: 2–1–3. Münchenben: 1–1–1.
A Bayern nemzetközi mérlege olasz csapatok ellen: 12–8–15. Otthon: 7–5–5.
A Juventus nemzetközi mérlege német csapatok ellen: 23–7–13. Idegenben: 7–5–7.
A Bayern legutóbbi 19 hazai nemzetközi meccséből 17-et megnyert, a kivétel a 2010–2011-es kiírásban az Inter elleni vereség (2–3).
A Juventus kilenc meccs óta veretlen idegenben (4–5–0) a nemzetközi porondon, legutóbb a Fulham győzte le a Craven Cottage-on 4–1-re, 2010 márciusában az El-ben.
A Juventus 8. alkalommal jutott el a negyeddöntőig a BL-ben, legutóbb 2006-ban. A legjobb négy közé legutóbb 2003-ban jutott, amikor döntős volt.
A Juventus mind az öt európai negyeddöntőjét megnyerte, amelyben német csapat volt az ellenfele.
1998-ban Jupp Heynckes volt a Real Madrid edzője, amikor a „királyi gárda” a BL-döntőben legyőzte a Juventust. Azon a meccsen Antonio Conte csereként állt be a torinóiaknál.
A Bayern a 150. győzelmére készül az európai kupaporondon, és az eddigi UEFA-meccsein összesen 399 gólt kapott.
Már csak két csapat veretlen a BL-szezonban: a Dortmund és a Juventus.
A Juventus 490 perce nem kapott gól a BL-ben.
Gianluigi Buffon és Leonardo Bonucci egy percet sem hagyott még ki a mostani BL-idényben.

„Keressük a nagyon erős Bayern hibáit, gyenge pontjait. Tanulmányozzuk őket, ahogy ők is tanulmányoznak minket – ez a szép ebben a versenysorozatban. Egy álom lebeg előttünk, mert hosszú évekig nem lehetett itt a csapat a BL-ben. Kívülállók vagyunk, a Bayern a favorit a Real Madriddal és a Barcelonával együtt, de nem véletlenül vagyunk itt, hanem azért, mert megérdemeljük” – mondta Conte, aki a keretről szólva hozzátette, hogy Mirko Vucsinics játéka kérdéses, csak ma dől el, hogy pályára léphet-e.

„A címvédő Chelsea-vel két kitűnő mérkőzést játszottunk, de a tavalyi döntős Bayern még erősebb. A bajnokságban húszpontos előnye van egy olyan csapat előtt, mint a Borussia Dortmund. Igazi topklub, amely nagy kihívást jelent számunkra, de elégedett vagyok a sorsolással, mert lehetőségünk van arra, hogy akár egy hatalmas sikert éljünk át” – nyilatkozta a Serie A éllovasának mestere.

Gianluigi Buffon, a „zebrák” kapusa is arról beszélt a meccs előtt, hogy nem a Juventusnak van félnivalója. „Nagyszerű védelemmel dolgozhatok, amelyet gyakran alulbecsülnek, pedig a hátsó hármasunk a legjobb, amely mögött valaha is védtem. Conte remek érzékkel váltott a háromvédős rendszerre, és mindenkinek megtalálta a megfelelő szerepet, amelyben fejlődhet” – mondta a kapuvédő, majd újabb adalékkal bővítette, miért is olyan jó a jelenlegi csapat.

„Másfél éve a klubnak jó megérzéssel sikerült Torinóba hozni [Andrea] Pirlót. Sok nagy játékossal szerepeltem már együtt, de Pirlo egyike azoknak, akik mindig hozzá tudnak adni egy kis extrát a többiek teljesítményéhez. A Bayern elleni párharc két meccse kiegyenlített és kiegyensúlyozott lesz, és egy-egy egyéni megmozdulás döntheti el. Tisztában vagyunk azzal, hogy van még hova fejlődnünk, de Münchenbe is azért jöttünk, hogy a saját játékunkat játsszuk” – nyilatkozta Buffon.

A Bayern Münchennél ugyanakkor úgy vélik, készen állnak a Juve elleni párharcra, amit a Hamburg elleni 9–2-nél semmi sem bizonyíthat jobban. Jupp Heynckes, a bajorok vezetőedzője azonban figyelmeztetett: a BL-ben teljesen más hőfokú összecsapásra kell számítani.

SZAVAZÁS

Melyik csapat jut tovább a Bayern-Juventus BL-negyeddöntőből?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Ez a Bajnokok Ligája, nem a Bundesliga napi rutinja következik. Európa egyik legjobb csapata ellen játszunk, amely az elmúlt két évben dominálta az olasz futballt. Egyenlő erők harca, és a Juventus kemény ellenfélnek ígérkezik. Intenzív párharc lesz, nagy irammal, kemény szerelésekkel, agresszivitással. Minden benne lesz, ami egy zseniálisan nagy meccshez szükséges” – fogalmazott Heynckes, ami arra utal, hogy a Bayern kész felvenni a Juve harcmodorát és szükség esetén „bepiszkolni a bőrnadrágot”.

Bastian Schweinsteiger, a németek csapatkapitány-helyettese utalt arra, hogy nem feltétlenül kell már a müncheni meccsen eldönteni a továbbjutás kérdését. „Meg kell akadályozni, hogy helyzeteket tudjanak kialakítani, és amennyire lehet, beszorítani őket. Nem szabad gólt kapnunk, ezt átmeneti célként kell kitűzni” – mondta a középpályás.

BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
BAYERN MÜNCHEN (német)–JUVENTUS (olasz)

München, Allianz Aréna; 20.45 óra (tv: Sport 1). Vezeti: Mark Clattenburg (angol)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
BAYERN: Neuer – Lahm, J. Boateng, Dante, Alaba – Luiz Gustavo, Schweinsteiger – Th. Müller, Kroos, Ribéry – Mandzukic. Vezetőedző: Jupp Heynckes
JUVENTUS: Buffon – Bonucci, Barzagli, Chiellini – Lichtsteiner, Vidal, Pogba, Pirlo, Peluso – Marchisio – Vucsinics (Matri). Vezetőedző: Antonio Conte

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik