A Bayern 15 játékossal sem gondol a vereségre

Vágólapra másolva!
2010.11.03. 15:18
null
Sok a sérült a Bayernnél, de Pranjic és Gomez ott lehet a pályán a CFR ellen (Fotó: Action Images – archív)
A Bajnokok Ligája E-csoportjában az éllovas Bayern München a kolozsvári CFR-hez látogat, de a bajoroknak nem lesz könnyű dolguk, ugyanis csak 15 bevethető játékos áll Louis van Gaal rendelkezésére. A Basel sorozatban harmadszor törne borsot a Roma orra alá.

 

CFR Cluj (román)–Bayern München (német)

Túlzás lenne azt állítani, hogy ideális helyzetből várhatja a CFR Cluj elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést a Bayern München, a német bajnok ugyanis mindössze 15 bevethető játékossal utazott el Kolozsvárra.

Ennek ellenére Sorin Cartu, a CFR vezetőedzője óvatosan nyilatkozott a találkozó előtt, és elmondta, ugyanolyan nehéz mérkőzésre számít, mint a két csapat két héttel ezelőtti, müncheni randevúján (akkor a Bayern 3–2-re győzött, úgy, hogy a román együttes két öngólt is szerzett).

„Nem gondolnám, hogy a Bayern most kevésbé veszélyes lenne, mint volt két héttel ezelőtt Münchenben. Nagyon tiszteljük a bajorokat, és nehéz mérkőzésre számítunk, hiszen ellenfelünk mindig sokat birtokolja a labdát, nagyon nehéz ellene játszani – kezdte értékelését a szakember. – Úgy vélem, a Bayern kilencven százalékban már bebiztosította továbbjutását a következő körbe, és a szokásos játékát fogja játszani. Megpróbáljuk megakadályozni őket ebben, de jó adag szerencsére is szükségünk lesz ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el a németek ellen."

Louis van Gaal, a Bayern vezetőedzője a meccs előtt megerősítette, hogy Holger Badstuber kihagyja a találkozót, de újabb játékossal nem bővült a sérültek így is jelentős létszámú tábora: jelenleg Miroslav Klose, Franck Ribéry, Arjen Robben, Mark van Bommel, Ivica Olic és Diego Contento is sérüléssel bajlódik.

A holland szakember ennek ellenére győzni akar Romániában is. „Nagyon magabiztosak vagyunk, még csak nem is gondolunk arra, hogy veszíthetünk – jelentette ki Van Gaal. – A játékosaim minden mérkőzésen motiváltan, a győzelemért lépnek pályára, így az nem befolyásol bennünket, hogy a szerzett pontok tekintetében nagy a különbség a két csapat között. Van két középső védőnk, Martín Demichelis és Daniel Van Buyten, aki fel tudja venni a harcot Lacina Traoréval, így inkább velük foglalkozom, nem a hazaiak csatárával. Hogy a Bayern még sohasem veszített román együttessel szemben? Nos, a történelem, a múlt fontos a futballban, de az is igaz, hogy bármikor megváltozhat, így nem veszünk semmit sem biztosnak."

A CFR még sohasem fogadott hazai pályán német riválist, a Bayern azonban már háromszor vendégeskedett Romániában, és eddig két győzelem mellett egy döntetlent ért el keleti szomszédunknál.

Basel (svájci)–AS Roma (olasz)

„Nehéz mérkőzés lesz, amelynek nem mi vagyunk az esélyesei – még úgy sem, hogy az előző meccsünkön mi nyertünk. Már kétszer legyőztük a Romát (a Basel az előző szezonban az Európa-ligában verte meg a „farkasokat" – a szerk.), ami jót tesz a játékosaim önbizalmának, hiszen elhiszik, hogy nyerhetünk. Jól tudjuk, hogy egy újabb győzelemmel tovább javulna a helyzetünk a csoportban, de néha nehezebb otthon jó eredményt elérni, mint idegenben" – vélekedett Thorsten Fink, aki a hétvégén két évvel meghosszabbította szerződését a bázeli csapattal.

Ami a Romát illeti, Philippe Mexes biztosan nem léphet pályára a svájciak ellen, mivel hétfő este asztmás rohamot kapott, így nem utazott el a csapattal Svájcba, csakúgy, mint a sérült Matteo Brighi. A vállfájdalmakkal küszködő Francesco Totti játéka kérdéses. A „farkasoknak" azonban így is muszáj a győzelemre játszaniuk, és ezt jól tudja Claudio Ranieri is.

„Mindkét csapat számára fontos lesz ez a mérkőzés, hiszen mindketten tovább akarunk jutni a következő körbe. Nem ismételhetjük meg azokat a hibákat, amelyeket elkövettünk az előző találkozón, javulnunk és koncentrálnunk kell. Két hete a Basel három helyzetből három gólt szerzett – ezt ezúttal el kell kerülnünk. A további BL-szereplésünk a tét, így nagyon fontos ez a meccs" – nyilatkozta az olasz szakember.

 BAJNOKOK LIGÁJA
E-CSOPORT, 4. FORDULÓ
CFR CLUJ (román)–BAYERN MÜNCHEN (német)
Kolozsvár. Vezeti: Gumienny (belga)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
Cluj: Stancioiu – Tony, Cadú, Alcantara, Rada – Bastos, Dica, Costa, Culio – Traoré, Bjelanovic. Vezetőedző: Sorin Cartu
Bayern: Butt – Lahm, Van Buyten, Demichelis, Pranjic – Ottl, Timoscsuk  – Th. Müller, Schweinsteiger, Kroos – Gomez. Vezetőedző: Louis van Gaal
 
BASEL (svájci)–AS ROMA (olasz)
St. Jakob-Park, Basel.Vezeti: Kuipers (holland)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
Basel: Costanzo – Inkoom, Abraham, Ferati, Safari – Shaqiri, Huggel, Yapi Yapo, Stocker – Frei, Streller. Vezetőedző: Thorsten Fink
Roma: Lobont – Cassetti, Burdisso, Juan, Riise – Perrotta, De Rossi, Simplício, Vucsinics – Totti, Borriello. Vezetőedző: Claudio Ranieri
 
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 3 3 7–3 +4  9
2. FC Basel 3 1 2 5–5 0 3
3. CFR Cluj 3 1 2 5–6 –1  3
4. AS Roma 3 1 2 3–6 –3  3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik