„A Barcelonának az utolsó leheletéig küzdenie kell”

Vágólapra másolva!
2013.03.12. 15:34
Luis Suárez, a Barcelona korábbi kiválósága szerint a katalán együttesnek nehéz dolga lesz az AC Milan elleni BL-nyolcaddöntő visszavágóján, melyen az első fél óra döntő jelentőségűnek bizonyul majd. Mint ismert, a spanyol labdarúgócsapatnak kétgólos hátrányt kell ledolgoznia olasz riválisával szemben, ha tovább akar jutni. Friss hír a Barca háza tájáról, hogy Xavi vállalja ma a játékot.


 

Xavi és Messi is küzdeni fog 
a Barcelona továbbjutásáért (Fotó: Reuters, archív)
Xavi és Messi is küzdeni fog a Barcelona továbbjutásáért (Fotó: Reuters, archív)

„Nem lesz könnyű dolga a Barcelonának, a kettő nullás eredmény veszélyes, ahogyan az AC Milan is. Minden az első fél órán múlik: ha gólt tud szerezni a katalán csapat, akkor fölénybe kerülhet – nyilatkozta a La Xarxa rádiónak 1960 aranylabdása, Luis Suárez. – A Milan fizikailag erős, a Barcának hoznia kell a saját játékát ellene. Mindenkinek nagyszerű formában kell lennie. Az ilyen európai kupameccseken az utolsó leheletedig küzdened kell a pályán.”

A másik oldalon is véleményt nyilvánított egy korábbi kiválóság, nevezetesen Andrij Sevcsenko. A Milan egykori ukrán válogatott ásza szerint a Barcelona sebezhető, így szeretett klubja kiejtheti a gránátvörös-kékeket.

„Bízom benne, hogy a Milan továbbjut, még ha a kétgólos előny nem is teljesen elég ahhoz, hogy biztosan meglegyen a negyeddöntő – mondta Andrij Sevcsenko a La Gazzetta dello Sportnak. – A Barcelona a világ egyik legjobb klubja, nem lehet leírni csak azért, mert kikapott a Milantól és a Real Madridtól. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy most eléggé sebezhető a Barca és nehéz időszakon megy keresztül a csapat. A topjátékosok nincsenek csúcsformában, ráadásul a védelmük sem a leghatékonyabb.”

A román Gheorghe Hagi és Gheorghe Popescu is ott lesz a lelátón ma este. A spanyol klubnál rengetegen igényeltek tiszteletjegyet a díszpáholyba, ezért szigorú szelektáláson estek át azok, akik belépőt kaptak, és a két román a szerencsések közé tartozik.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat jut be a BL-negyeddöntőbe?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Hagi 1994-től 1996-ig, Popescu 1995-től 1997-ig játszott a Barcelonában. Szintén ott lesz a díszpáholyban az olasz Demetrio Albertini, aki 1988-tól 2002-ig a Milant erősítette, 2005-ben pedig a Barcelonából vonult vissza.

A Barca kedd délelőtt átmozgató edzést tartott a Camp Nouban, és mivel Xavi állapota a csapatorvosok szerint megfelelő, a karmester vállalja a játékot a 20.45-kor kezdődő meccsen, így bekerült a tizenkilences keretbe.

A Marca szerint egy poszt kiadó még a Barcelona kezdőjében: a Valdés – D. Alves, Piqué, Puyol, Alba – Busquets, Xavi, Iniesta – Pedro, Messi tízes pályára lépése biztos, a harmadik támadó kiléte azonban még nem dőlt el. A pozícióra David Villa, Cesc Fabregas, Cristian Tello és Alexis Sánchez is pályázik.

 

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Barcelona (spanyol)–Milan (olasz)
Barcelona, Camp Nou, 20.45 (tv: Sport 1). Vezeti: Kassai Viktor
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
BARCELONA: Valdés – D. Alves, Piqué, Puyol, Alba – Busquets, Xavi, Iniesta – Pedro, Messi, A. Sánchez.
Kispad:
Pinto, Adriano, Mascherano, A. Song, Thiago Alcantara, Villa, Tello, Fabregas.
MILAN:
Abbiati – Abate, Zapata, Mexes, Constant – Flamini, Montolivo, Ambrosini – Boateng, Niang, El Shaarawy.
Kispad:
Amelia, De Sciglio, Yepes, Bonera, Nocerino, B. Traoré, Robinho, Krkic.

Az első mérkőzésen 2–0-ra győzött a Milan.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik