Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.04.07 15:45 Frissítve: 2011.06.14 00:11

Florent Malouda szerint Frank Lampard jobb, mint Steven Gerrard

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében ismét összefut egymással az egyaránt angol Liverpool és Chelsea – az utóbbi négy kiírásban háromszor találkoztak az elődöntőben, és kétszer a liverpooliak jutottak tovább. Ám éppen a legutóbbi párharcukból jött ki győztesként a londoni együttes. A „kékek” bal oldali támadója, a francia Florent Malouda szerint kulcsfontosságú lesz Frank Lampard és Steven Gerrard párharca, amelyet előbbi fog megnyerni.

Steven Gerrard (balra) és Frank Lampard között ismét hatalmas párharc várható
Fotó: Action Images (archív)
Steven Gerrard (balra) és Frank Lampard között ismét hatalmas párharc várható


A 28 éves, 44-szeres francia válogatott szélső nyilatkozatában azt a kérdést igyekezett megválaszolni, hogy ki a Premier League legjobb középpályása.

„Hogy ki a legjobb középpályás? Frank Lampard, ő különleges játékos, állandóan az ellenfél kapujára összpontosít. A középpályán játszik, de egy támadó mentalitásával, sosem elégedett, ha nem szerez gólt” – kezdte Malouda.

„Lampard mindig teljes intenzítással hajtja végig a mérkőzéseket, de játéka nem csupán a gólszerzésre irányul, mélyről érkezik, így nehéz hatástalanítani – elemezte játékát a francia.

„A Gerrard elleni küzdelme kulcsfontosságú lesz, de nem ez lesz az egyetlen különleges párharc, hiszen mindkét csapatban világklasszisok szerepelnek csaknem minden poszton.”

Való igaz, Lampard középpályás létére nagyon sokszor talál a kapuba, ám góljai többségét a bajnokságban szerzi. Ez a mérkőzés viszont a Bajnokok Ligájában zajlik, ami Steven Gerrard felségterülete, hiszen az utóbbi öt kiírást figyelembe véve a „vörösök” középpályásánál több találatot senki sem szerzett.

Gerrard az öt szezon során 27 gólig jutott, őt a Real Madrid jelenleg sérült támadója, a holland Ruud van Nistelrooy követi 23-mal, majd a chelsea-s Didier Drogba következik 21 találattal.
2019.12.11 17:15:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Lewandowski nélkül is uralta a rangadót a bajor csapat, és 24 szerzett góllal zárta a csoportkört.

2019.12.11 18:31:16

Bajnokok Ligája B. J., H. Á.

Az Atlético Madrid hozta a kötelezőt, megnyerte a Kassai vezette mérkőzést a Lokomotiv ellen.

2019.12.11 18:22:21

Bajnokok Ligája B. J., H. T.

Az Atalanta idegenben megverte a Sahtar Donecket, ezzel a BL-újonc bergamóiak továbbjutottak a csoportból!

2019.12.11 17:55:26

Bajnokok Ligája BABJÁK BENCE (Salzburg)

„Sok tapasztalatot szereztem a Bajnokok Ligájában, testközelből láttuk, mennyire más ez a szint.”

2019.12.10 23:16:37

Bajnokok Ligája THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Miért nincs nekünk ilyen csapatunk?