HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.02.23 17:53 Frissítve: 2011.08.28 00:19

Cristiano Ronaldo: „A Manchester United erősebb, mint az Inter”

Mint ismeretes, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a címvédő Manchester United az Internazionaléval találkozik. Az első mérkőzésre kedden kerül sor Milánóban, s ennek kapcsán természetesen Cristiano Ronaldo sem maradt szótlan.

Cristiano Ronaldo szerint a Manchester United a jobb, és bízik a továbbjutásban
Fotó. Reuters
Cristiano Ronaldo szerint a Manchester United a jobb, és bízik a továbbjutásban

„Innentől kezdve minden mérkőzés fontos: vagy győzöl, vagy téged győznek le. Aki hibázik, búcsúzik a BL-től, és mi nem akarunk erre a sorsra jutni. Nehéz mérkőzés vár ránk az Inter ellen, de hiszem, hogy a Manchester United a jobbik csapat, és a lehető legjobb teljesítményt nyújtjuk, hogy mi kerüljünk ki győztesen a párharcból” – kezdte nyilatkozatát a 24 éves portugál klasszis.

Az Inter zsinórban három olasz bajnoki címet nyert, és jó úton halad a negyedik felé, ám hazai dominanciája ellenére 44 éve nem sikerült megnyernie sem a Bajnokok Ligáját, sem elődjét, a BEK-et.

„Az Inter olyan csapat, amelyet tisztelnünk kell. Kiváló együttes, amely vezeti az olasz bajnokságot, így nagyon óvatosnak kell lennünk ellenük. Kitűnő játékosai vannak, de nekünk ugyanúgy megvannak a saját ászaink, nagyon tapasztalt csapat vagyunk, és ráadásul a címvédők is. Jó mérkőzés lesz, nagy küzdelem, és nyer a jobbik csapat” – tette hozzá Ronaldo.

Az aranylabdás kitért a tavalyi döntőre is, amelynek megnyerése után földöntúli boldogság uralkodott el rajta, és mindenkit biztosított róla, hogy idén sem lesznek motivációs problémái.

„Mindig is meg akartam nyerni a Bajnokok Ligáját. Ennek nem minden játékos lehet részese, így amikor nekünk sikerült, fantasztikus érzés volt. A BL egyedülálló, amikor meghallod az indulóját, és kifutsz a gyepre, érzed, hogy teljesen más mérkőzésnek leszel részese, mint általában.”

„Minden futballista legnagyobb álma a BL-győzelem. Nekem már megadatott ez a kiváltság, és remélem, a nagyon közeli jövőben újra átélhetem” – zárta mondandóját Cristiano Ronaldo.

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligája 2008–2009-es kiírását?

Írja be az itt látható számot!
2019.02.20 19:38:35

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A félidőben két tizenegyesgóllal vezetett a Schalke, aztán jött Leroy Sané és Raheem Sterling.

2019.02.20 19:58:11

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Szomorú lett Cristiano Ronaldo madridi visszatérése, pedig a VAR kétszer is az olaszokkal volt.

2019.02.19 20:30:20

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Az első félidőben a házigazda mind a 12 lövését elpazarolta, a folytatásban ellaposodott a meccs.

2019.02.19 18:44:51

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A Lyon beállította a Bajnokok Ligája döntetlenrekordját a gól nélküli remivel.

2019.02.19 11:43:49

Bajnokok Ligája SZ. E. M.

Az uruguayi csatárklasszis idegenbeli mérkőzésen 2015 óta nem talált be a Bajnokok Ligájában.