Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.02.23 17:53 Frissítve: 2011.08.28 00:19

Cristiano Ronaldo: „A Manchester United erősebb, mint az Inter”

Mint ismeretes, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a címvédő Manchester United az Internazionaléval találkozik. Az első mérkőzésre kedden kerül sor Milánóban, s ennek kapcsán természetesen Cristiano Ronaldo sem maradt szótlan.

Cristiano Ronaldo szerint a Manchester United a jobb, és bízik a továbbjutásban
Fotó. Reuters
Cristiano Ronaldo szerint a Manchester United a jobb, és bízik a továbbjutásban

„Innentől kezdve minden mérkőzés fontos: vagy győzöl, vagy téged győznek le. Aki hibázik, búcsúzik a BL-től, és mi nem akarunk erre a sorsra jutni. Nehéz mérkőzés vár ránk az Inter ellen, de hiszem, hogy a Manchester United a jobbik csapat, és a lehető legjobb teljesítményt nyújtjuk, hogy mi kerüljünk ki győztesen a párharcból” – kezdte nyilatkozatát a 24 éves portugál klasszis.

Az Inter zsinórban három olasz bajnoki címet nyert, és jó úton halad a negyedik felé, ám hazai dominanciája ellenére 44 éve nem sikerült megnyernie sem a Bajnokok Ligáját, sem elődjét, a BEK-et.

„Az Inter olyan csapat, amelyet tisztelnünk kell. Kiváló együttes, amely vezeti az olasz bajnokságot, így nagyon óvatosnak kell lennünk ellenük. Kitűnő játékosai vannak, de nekünk ugyanúgy megvannak a saját ászaink, nagyon tapasztalt csapat vagyunk, és ráadásul a címvédők is. Jó mérkőzés lesz, nagy küzdelem, és nyer a jobbik csapat” – tette hozzá Ronaldo.

Az aranylabdás kitért a tavalyi döntőre is, amelynek megnyerése után földöntúli boldogság uralkodott el rajta, és mindenkit biztosított róla, hogy idén sem lesznek motivációs problémái.

„Mindig is meg akartam nyerni a Bajnokok Ligáját. Ennek nem minden játékos lehet részese, így amikor nekünk sikerült, fantasztikus érzés volt. A BL egyedülálló, amikor meghallod az indulóját, és kifutsz a gyepre, érzed, hogy teljesen más mérkőzésnek leszel részese, mint általában.”

„Minden futballista legnagyobb álma a BL-győzelem. Nekem már megadatott ez a kiváltság, és remélem, a nagyon közeli jövőben újra átélhetem” – zárta mondandóját Cristiano Ronaldo.

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligája 2008–2009-es kiírását?

Írja be az itt látható számot!
2020.10.21 22:34:14

Bajnokok Ligája THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A Barcának presztízskérdés volt, hogy győzelemmel nyisson az új BL-idényben.

2020.10.21 19:11:49

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

Bátran futballozott az Ajax, de balszerencsés volt mindkét kapu előtt • Hengerelt idegenben az Atalanta.

2020.10.21 20:23:32

Bajnokok Ligája B. Á.

A BL-címvédő a duplázó Kingsley Coman vezérletével kiütötte a madridiakat a nyitányon.

2020.10.21 18:25:54

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

Egycsapatnyi sérült és koronavírusos nélkül utazott el Madridba az ukrán csapat – hogy ott csodát tegyen.