Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.02.23 17:53 Frissítve: 2011.08.28 00:19

Cristiano Ronaldo: „A Manchester United erősebb, mint az Inter”

Mint ismeretes, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a címvédő Manchester United az Internazionaléval találkozik. Az első mérkőzésre kedden kerül sor Milánóban, s ennek kapcsán természetesen Cristiano Ronaldo sem maradt szótlan.

Cristiano Ronaldo szerint a Manchester United a jobb, és bízik a továbbjutásban
Fotó. Reuters
Cristiano Ronaldo szerint a Manchester United a jobb, és bízik a továbbjutásban

„Innentől kezdve minden mérkőzés fontos: vagy győzöl, vagy téged győznek le. Aki hibázik, búcsúzik a BL-től, és mi nem akarunk erre a sorsra jutni. Nehéz mérkőzés vár ránk az Inter ellen, de hiszem, hogy a Manchester United a jobbik csapat, és a lehető legjobb teljesítményt nyújtjuk, hogy mi kerüljünk ki győztesen a párharcból” – kezdte nyilatkozatát a 24 éves portugál klasszis.

Az Inter zsinórban három olasz bajnoki címet nyert, és jó úton halad a negyedik felé, ám hazai dominanciája ellenére 44 éve nem sikerült megnyernie sem a Bajnokok Ligáját, sem elődjét, a BEK-et.

„Az Inter olyan csapat, amelyet tisztelnünk kell. Kiváló együttes, amely vezeti az olasz bajnokságot, így nagyon óvatosnak kell lennünk ellenük. Kitűnő játékosai vannak, de nekünk ugyanúgy megvannak a saját ászaink, nagyon tapasztalt csapat vagyunk, és ráadásul a címvédők is. Jó mérkőzés lesz, nagy küzdelem, és nyer a jobbik csapat” – tette hozzá Ronaldo.

Az aranylabdás kitért a tavalyi döntőre is, amelynek megnyerése után földöntúli boldogság uralkodott el rajta, és mindenkit biztosított róla, hogy idén sem lesznek motivációs problémái.

„Mindig is meg akartam nyerni a Bajnokok Ligáját. Ennek nem minden játékos lehet részese, így amikor nekünk sikerült, fantasztikus érzés volt. A BL egyedülálló, amikor meghallod az indulóját, és kifutsz a gyepre, érzed, hogy teljesen más mérkőzésnek leszel részese, mint általában.”

„Minden futballista legnagyobb álma a BL-győzelem. Nekem már megadatott ez a kiváltság, és remélem, a nagyon közeli jövőben újra átélhetem” – zárta mondandóját Cristiano Ronaldo.

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligája 2008–2009-es kiírását?

Írja be az itt látható számot!
2019.12.12 22:33:51

Bajnokok Ligája MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A pénz beszél, a futballista csak rúg és fejel.

2019.12.11 17:15:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Lewandowski nélkül is uralta a rangadót a bajor csapat, és 24 szerzett góllal zárta a csoportkört.

2019.12.11 18:31:16

Bajnokok Ligája B. J., H. Á.

Az Atlético Madrid hozta a kötelezőt, megnyerte a Kassai vezette mérkőzést a Lokomotiv ellen.

2019.12.11 18:22:21

Bajnokok Ligája B. J., H. T.

Az Atalanta idegenben megverte a Sahtar Donecket, ezzel a BL-újonc bergamóiak továbbjutottak a csoportból!