Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.04.08 15:32 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Avram Grant: Mindegy, ki az ellenfél, bárkit meg tudunk verni

A Chelsea a vendégcsapatok közül egyedüliként vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája negyeddöntő első mérkőzésén. A törökországi 2–1-es zakó ellenére Avram Grant esélyt sem ad a Fenerbahcénak a visszavágó előtt.

Avram Grant biztos csapata győzelmében
Fotó: Imago
Avram Grant biztos csapata győzelmében
A Fenerbahce Deivid hatalmas góljával (a brazil egy öngólt is szerzett), és Kazim találatával egy hete hazai pályán legyőzte a Chelsea-t.

A párharcnak ennek ellenére az angol együttes az esélyese, de egy esetleges Fener-továbbjutás a török labdarúgás egyik legfényesebb eredményét jelentené. Bajnokok Ligája-elődöntőben még sosem szerepelt török gárda. Nemzetközi szinten komoly sikert csak a Galatasary ért el 2000-ben, Fatih Terim együttese UEFA-kupát nyert.

A Chelsea menedzsere, Avram Grant nem tart az ellenféltől. „Tisztában vagyok vele, hogy mire képes a csapatom, és nekünk teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél. A Barcelona ellen ugyanazt tudjuk nyújtani, mint a Fenerbahcéval szemben” – fogalmazott a szakvezető.

„A Frank Lampard, Didier Drogba, John Terry, Michael Essien négyes bombaerős társaság, ők együtt félelmetes teljesítményre képesek – mondta Grant. – Ezért nekünk senkitől sem kell tartanunk.”

Az vitatható, hogy Grant Chelsea-je mennyire hasonlítható Mourinho csapatához, de az biztos, hogy az izraeli szakember nagyképű nyilatkozataiban, és magabiztosságában már-már a portugál trénert idézi.

A várható kezdőcsapatokat itt tekintheti meg.
2020.08.05 22:56:22

Bajnokok Ligája SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nyilván nem menet közben kell felkészülni az esetleges fennakadásokra.

2020.07.16 20:26:42

Bajnokok Ligája CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. A CAS döntése újabb jelzés arra, hogy az UEFA milyen mértékben ura a helyzetnek. Leginkább a nagyok játékszere, kiszolgálója, akik cserébe egy ideig még hajlandóak a szövetség égisze alatt játszani, ám egyre közelít az idő, amikor megalapítják saját szuperligájukat.

2020.07.13 20:40:38

Bajnokok Ligája CSILLAG PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha valaki vadonatúj Ferrari sportautóval áll rajthoz a kerékpárversenyen, ne csodálkozzon, ha öklüket rázzák a nyomában a biciklisták.

2020.07.06 18:37:22

Bajnokok Ligája CSILLAG PÉTER

Puskásék egy londoni harmadosztályú klubbal vállaltak furcsa világításavató meccset.