Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.04.03 09:51 Frissítve: 2010.11.26 00:07

Édes volt az ébredés Deivid rémálmából, a döntő a Fener célja

Isztambul sárga-kék fele őrjöngve ünnepel, a londoni kékek meg csalódottan térhetnek haza: a Fener 0–1-ről fordítva győzött a helyzeteit pocsékul kihasználó Chelsea ellen. Grant szerint jobban játszottak, és győzelmet érdemeltek volna, de a törökök erre joggal mondhatják: tessék csak a táblára nézni!

Gólszerzők egymás között: Deivid (jobbra) csodagóllal javította hibáját, miután Kazim egyenlített
Fotó: Reuters/Fatih Saribas
Gólszerzők egymás között: Deivid (jobbra) csodagóllal javította hibáját, miután Kazim egyenlített
„Nem is tudom, mit mondhatnék. Ez a futball. Megérdemeltük volna a győzelmet, de elbuktunk. Szünetben már három vagy négy góllal kellett volna vezetnünk, ehhez képest kikaptunk” – kesergett az izraeli mester a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

„Az Olympiakosz ellen rosszul játszottunk, és 0–0 lett. Most jól, erre kikaptunk. Uraltuk a középpályát végig. A félidőben mondtam a játékosaimnak, hogy koncentráljanak jobban a kapu előtt, de kihagyott a figyelmünk, és megbüntettek minket. A második gól ráadásul a semmiből jött” – folytatta.

A másik oldalt persze nem igazán érdeklik Grant sirámai, hisz a Fenerbahce remek küzdőszellemről tanúságot téve fordítani tudott fantasztikus hangulatú arénájában.

A győzelem leginkább Deividnek lehet édes: a brazil játékos előbb öngóllal juttatta vezetéshez a Chelsea-t, majd betalált ugyanabba a kapuba: mivel ezt már a fordulás után tette, elképesztő bombagólja el is döntötte a meccset.

„Nagyon örülünk az eredménynek, főleg, hogy az első félidőben nem is játszottunk jól. Mintha nem is figyeltünk volna oda a mérkőzésre. A második játékrészben kőkeményen harcoltunk, megküzdöttünk minden labdáért, és fordítottunk.” – nyilatkozta Zico, a hazaiak mestere.

„Nagyon fontos volt a hazai győzelem, de ezt már a meccs előtt is mondtam. Igaz, a Stamford Bridge-re kell mennünk, de a három lehetséges végkimenetelből kettő már a mi továbbjutásunkat jelentené. A célunk a döntő. Lépésről lépésre haladunk, de ott akarunk lenni Moszkvában” – fejezte be nyilatkozatát az önbizalomhiányban nem szenvedő brazil edző.

EMLÉKEZTETŐ

Olvassa el a mérkőzésről szóló tudósításunkat: FENERBAHCE–CHELSEA 2–1
2019.10.11 13:33:23

Bajnokok Ligája H. D.

A magyar bajnok három vereséggel zárta a főcsoportkört, így búcsúzott a sorozattól.

2019.10.09 17:28:28

Bajnokok Ligája H. D.

A magyar bajnok sokáig jól tartotta magát • A Kajrat elleni meccs dönt a továbbjutásról.

2019.10.08 14:49:03

Bajnokok Ligája B. L.

A spanyol ezüstérmes az első félidőben lejátszotta ellenfelét a pályáról, mégis a szünet után nyílt az olló.

2019.10.02 20:48:07

Bajnokok Ligája KAMLER JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Sokkal nagyobb meglepetés volt a Tottenham döntőbe jutása az előző idényben.

2019.10.02 19:49:22

Bajnokok Ligája T. I.

Mohamed Szalah 69. percben született gólja döntött. • Szoboszlai ziccerig jutott. Haaland ismét betalált.