Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.02.20 17:54 Frissítve: 2011.06.17 00:03

Zico tiszteli a Sevillát, de ígéri, csapata a végsőkig küzd majd

Nem fél a Sevillától Zico, a Fenerbahce vezetőedzője, és ígéri, hogy csapata az utolsó pillanatig küzd majd a spanyolok ellen, a labdarúgó Bajnokok Ligájának nyolcaddöntőjében. Igaz a statisztikák az andalúzok továbbjutását ígérik, de az mindenképpen a törökök mellett szól, hogy a kupasorozat csoportkörében mindhárom meccsüket megnyerték hazai pályán.

Frederic Kanoutéra nehéz percek várhatnak Törökországban
Reuters
Frederic Kanoutéra nehéz percek várhatnak Törökországban
Egyértelműen a Sevilla az esélyese a Fenerbahce elleni párharcnak. A spanyol együttesnek nem csupán a játékoskerete erősebb, hanem az eredmények is mellettük szólnak. A vendégek az előző két kiírásban megnyerték az UEFA-kupát, és ezúttal a Bajnokok Ligája elsőségért szálltak harcba.

„Nem félünk a Sevillától – nyilatkozta Zico, a török csapat vezetőedzője, aki emellett elmondta azt is, hogyha ezt tenné, akkor inkább otthon maradna. – Talán nem olyan híres együttes, mint a Manchester United, vagy a Milan, azonban a lehető legjobban tiszteljük a spanyolokat. Ettől azonban semmi nem változik, az utolsó pillanatig küzdeni fogunk. Az nyilvánvaló hogy ellenfelünk kiváló csapat, azonban ez ránk is igaz.”

A statisztikák is az andalúzok mellett szólnak, hiszen a török együttes a legutóbbi hét mérkőzésen, amikor spanyolok ellen lépett pályára, kikapott, ráadásul csak két alkalommal volt eredményes. Habár az mindenképpen adhat némi reményt Zico „fiainak”, hogy először jutottak tovább a BL csoportköréből, és ebben a kiírásban hazai pályán mindhárom összecsapásukat megnyerték.

Ellenben a Sevillának még ez sem jelenthet gondot, hiszen az ősszel az Arsenal elleni vereség után az összes találkozójukat megnyerték a „H” jelzésű kvartettben, és ezeken a találkozókon tizennégy gólt szereztek.
2020.03.24 16:44:56

Bajnokok Ligája BORBÉLY LÁSZLÓ

Édesapja is válogatott volt • 16 évesen gólt lőtt a felnőtteknél • Remekelt a salzburgi idényében.

2020.03.11 20:30:48

Bajnokok Ligája MAROSI GERGELY

Klopp csapata a hosszabbításban 2–0-ra vezetett, de Llorente duplázott, Morata pedig a győztes gólt is megszerezte a madridiaknak.

2020.03.11 20:36:52

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A védekezésbe is rendre besegítő Neymar újabb hazai BL-meccsen talált be.

2020.03.11 14:14:32

Bajnokok Ligája BORBÉLY LÁSZLÓ

Egyévesen elveszítette édesapját, elmenekültek • Mariborból két hónap alatt elvitték Olaszországba.

2020.03.10 20:29:18

Bajnokok Ligája B. Á. (összefoglaló), R. Gy. (percről percre)

Josip Ilicic négyet vágott a visszavágón, az olaszok nyolc gólt szerezve mentek tovább.