Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.02.18 19:18 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Rafa Benítez száz százalékig elkötelezett a „vörösök” mellett

A kudarcok és a kritikák sem vették el Rafa Benítez vezetőedző kedvét, továbbra is száz százalékig elkötelezett a Liverpool mellett, amelynek csapata kedden este az Internazionalét fogadja a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A spanyol tréner szerint csak úgy lábalhat ki a gödörből az együttese, ha előre néz, a következő feladatra összpontosít és nem gyötrődik a közelmúlt eseményeivel.

Rafa Benítez továbbra is bízik csapatában
Reuters
Rafa Benítez továbbra is bízik csapatában
„Huszonegy éve dolgozom edzőként. Vannak szép és rossz emlékeim. De továbbra is száz százalékig elkötelezettje vagyok a klubnak! – szögezte le Benítez. – Előre kell tekintenünk. Csak így változtathatunk a dolgok menetén.”

A liverpooliak a szezon előtt még arról álmodoztak, hogy hosszú szünet után megnyerik a pontvadászatot és a BL mellett az FA Kupában is maradandót alkotnak. Ehhez képest a Premier League-ben csak az ötödik helyen állnak, hátrányuk – egy meccsel kevesebbet játszva – 19 pont a listavezető Arsenallal szemben. Az FA Kupában szombaton a Liverpool FC a második ligában érdekelt Barnsley-tól kapott ki, így már csak a Bajnokok Ligájában bízhat.

„Mindenki tudja, hogy iszonyúan csalódottak lehettünk, de mi javítani akarunk. Mindent megteszünk azért, hogy ezt megvalósítsuk” – szögezte le az utóbbi időben rengeteget kritizált Benítez.

A javítás azonban nem ígérkezik egyszerű feladatnak, hiszen a Serie A-ban még mindig veretlen Internazionale látogat az Anfieldre. A világklasszisokkal teletűzdelt olasz bajnok pedig nyilvánvalóan nem azért utazik Angliába, hogy asszisztáljon Gerrardék „feltámadásához”.

„Jó a játékosaim hangulata, talán még jobb is, mint amit az emberek gondolnak. Jól felkészültünk, biztos vagyok abban, hogy képesek lesznek a kiváló teljesítményre. Tudjuk, nehéz lesz a dolgunk, mert az Internazionale jó csapata, rengeteg mérkőzést nyert ebben a szezonban. De azzal is tisztában vagyunk, hogy ha eljön a mi esténk, akkor bárkit legyőzünk az Anfielden” – szögezte le a „vörösök” mestere.

A brit média egy része szerint egy újabb kudarc már az edző állásába kerülhet, hiszen korábban már megingott a helye, amikor összeveszett a klub amerikai tulajdonosaival.

A Liverpool FC feltámadására vonatkozó kérdésre kedden késő este választ kaphatunk…
2019.11.07 11:24:58

Bajnokok Ligája D. Á.

Kyle Walker esete után olyan futballistákat gyűjtöttünk össze, akik kapusként is megállták a helyüket.

2019.11.06 19:30:29

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

VAR, kimaradt büntető, elpuskázott helyzetek, kiállított cserekapus és vészkapus védő – Zágrábban sem unatkoztak.

2019.11.06 20:34:08

Bajnokok Ligája KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A 18 éves brazil hét perc alatt duplázott, végül négy gólból vette ki a részét közvetlenül. A PSG továbbjutott.

2019.11.05 19:58:24

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

Negyvenöt percig mesésen és hatékonyan futballozott az Inter, de aztán beindult a dortmundi henger.

2019.11.05 16:43:02

Bajnokok Ligája BORBÉLY LÁSZLÓ

Már a 4. percben 1–1 volt az állás, a hollandok már hárommal is mentek, de majdnem kikaptak.