Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.02.18 19:18 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Rafa Benítez száz százalékig elkötelezett a „vörösök” mellett

A kudarcok és a kritikák sem vették el Rafa Benítez vezetőedző kedvét, továbbra is száz százalékig elkötelezett a Liverpool mellett, amelynek csapata kedden este az Internazionalét fogadja a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A spanyol tréner szerint csak úgy lábalhat ki a gödörből az együttese, ha előre néz, a következő feladatra összpontosít és nem gyötrődik a közelmúlt eseményeivel.

Rafa Benítez továbbra is bízik csapatában
Reuters
Rafa Benítez továbbra is bízik csapatában
„Huszonegy éve dolgozom edzőként. Vannak szép és rossz emlékeim. De továbbra is száz százalékig elkötelezettje vagyok a klubnak! – szögezte le Benítez. – Előre kell tekintenünk. Csak így változtathatunk a dolgok menetén.”

A liverpooliak a szezon előtt még arról álmodoztak, hogy hosszú szünet után megnyerik a pontvadászatot és a BL mellett az FA Kupában is maradandót alkotnak. Ehhez képest a Premier League-ben csak az ötödik helyen állnak, hátrányuk – egy meccsel kevesebbet játszva – 19 pont a listavezető Arsenallal szemben. Az FA Kupában szombaton a Liverpool FC a második ligában érdekelt Barnsley-tól kapott ki, így már csak a Bajnokok Ligájában bízhat.

„Mindenki tudja, hogy iszonyúan csalódottak lehettünk, de mi javítani akarunk. Mindent megteszünk azért, hogy ezt megvalósítsuk” – szögezte le az utóbbi időben rengeteget kritizált Benítez.

A javítás azonban nem ígérkezik egyszerű feladatnak, hiszen a Serie A-ban még mindig veretlen Internazionale látogat az Anfieldre. A világklasszisokkal teletűzdelt olasz bajnok pedig nyilvánvalóan nem azért utazik Angliába, hogy asszisztáljon Gerrardék „feltámadásához”.

„Jó a játékosaim hangulata, talán még jobb is, mint amit az emberek gondolnak. Jól felkészültünk, biztos vagyok abban, hogy képesek lesznek a kiváló teljesítményre. Tudjuk, nehéz lesz a dolgunk, mert az Internazionale jó csapata, rengeteg mérkőzést nyert ebben a szezonban. De azzal is tisztában vagyunk, hogy ha eljön a mi esténk, akkor bárkit legyőzünk az Anfielden” – szögezte le a „vörösök” mestere.

A brit média egy része szerint egy újabb kudarc már az edző állásába kerülhet, hiszen korábban már megingott a helye, amikor összeveszett a klub amerikai tulajdonosaival.

A Liverpool FC feltámadására vonatkozó kérdésre kedden késő este választ kaphatunk…
2020.07.06 18:37:22

Bajnokok Ligája CSILLAG PÉTER

Puskásék egy londoni harmadosztályú klubbal vállaltak furcsa világításavató meccset.

2020.06.20 21:23:11

Bajnokok Ligája BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. A kísérlet egyébként sem ördögtől való: a kézilabdában régóta bevált a final four, a vízilabdában előbb a final six, később a final eight. Utóbbi lehetne majd a futballban is. De azt sem bánnám, ha final sixteen lenne.

2020.05.17 16:46:31

Bajnokok Ligája L. PAP ISTVÁN

Tíz gól, 127 ezer néző, a sorozatban ötödik Real-siker – és a mi Öcsink idehaza elhallgatott négy találata.

2020.04.21 10:06:11

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Akkor még ő sem gondolta volna, hogy az Inter-Real Madrid BEK-elődöntő lesz az utolsó, de aztán Solti Dezső felhívta Honti Györgyöt...