Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.11.27 14:08 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Zico: Nem hibázhatunk, egy percre sem szabad kinyílnunk az Inter ellen

A milánói gárda nyilván revánsot szeretne venni a szeptember 19-i 1-0-s vereségért, de nem csak ez, illetve nem főképpen ez fogja motiválni a játékosokat a San Siróban. Mivel az Inter előnye igen sovány (egy pont), ezért nyerniük kell, mert ebben az esetben már biztos a továbbjutásuk. A Feberbahcének szintén pontra vagy pontokra van szüksége, hiszen győzelme esetén a PSV egy pontnyira zárkózna föl mögé.

Ibrahimovic eddig negy terhet vett le az Inter és edzője válláról azzal, hogy olajozottan működtette az Inter támadójátékát
Ibrahimovic eddig negy terhet vett le az Inter és edzője válláról azzal, hogy olajozottan működtette az Inter támadójátékát
Roberto Macini, az Inter vezetőedzője szerint döntő fontosságú lesz a mérkőzésen, hogy játékosai mennyire tudják majd semlegesíteni a Fenerbahce brazil „különítményét”, mely a közeljövőben akár bővülhet is, amennyiben Zico, a törökök brazil trénere komolyan gondolkodik a csatár Adriano megszerésében.

„Alex középen nagyszerűen lát és szervezi a játékot, remekül irányítja a többieket passzaival. Roberto Carlos és Vederson remek balszélt alkot, nagyon nehéz őket tartani, Deividet pedig nem kell nekünk bemutatni. Az előző meccsen ugye az ő találatával kaptunk ki” - nyilatkozta Mancini.

„Rájuk különösen kell figyelnünk, mindenközben pedig a lehető legnagyobb nyomás alatt kell tartanunk a vendégcsapatot. Nekünk kell lennünk a kezdeményező félnek, és fizikálisan is föléjük kell kerekednünk.”

A tréner nem számít könnyű meccsre, ráadásul sérülés miatt nem számíthat Toldóra, Figóra és Vieirára sem, eltiltás miatt pedig Burdissóra. Kollégája, a brazil Zico ugyan nincs ilyen nehéz helyzetben a keretet tekintve, ő is kemény meccsre számít, és tudja: nem lehet lankadniuk egy pillanatra sem, ha akarnak valamit a San Siróban.

„A legfontosabb dolog az, hogy ne kövessünk el szarvashibákat, és lehetőség szerint ne engedjük át a teret az Internek - mondta a tréner. - Ha mégis, akkor meg is bűnhődünk majd érte. Nem akarunk ellentámadásra játszani. Nem az a típusú csapat vagyunk, aki ül és vár. Támadnunk kell, és támadni is fogunk.”

Az utolsó lehetősége előtt áll ugyanakkor a holland PSV gárdája, hiszen mindneképpen nyerniük kell a moszkvai Lokomotiv Stadionban ahhoz, hogy életben tartsák továbbjutási reményeiket. A hazaiak egyetlen árva pontot szereztek a csoportküzdelmek során, de a vendégek sem büszkélkedhetnek eddigi eredményeikkel.

Jelenleg négy ponttal állnak a harmadik helyen a török Fenerbahce mögött, és legjobb esetben is - azaz ha ők nyernek, a törökök viszont veszítenek Milánóban - egy pontra tudják megközelíteni őket. Abban az esetben az utolsó forduló dönt majd. A két csapat eindhoveni összecsapása semmit sem mond, hiszen a 2-1-es sovány hazai győzelem gyakorlatilag semmilyen jósolgatásokra nem hatalmaz fel.

„A Bajnokok Ligája küzdelmeitől már elbúcsúztunk - kezdte mondanivalóját Valri Gazzaev, az oroszok trénere. - Csapatomnak azonban még van esélye tovább harcolni az UEFA Kupában, ezért mindenáron nyerni akarunk, hogy a tabellán utolérjük, majd megelőzzük a hollandokat. Úgy gondolom tehát, a motivációval nem lesz gond.”

Jan Wouters, a vendégek trénere nem lehet elégedett, hiszen minden bizonnyal nélkülöznie kell kedden Affelayt, Culinát, Da Costát, Simonsot, Van der Leegtét valamint az eltiltott Addót. „Mindig nehéz meghatározó játékosok nélkül pályára küldeni a csapatot. Majd meglátjuk, hogyan sikerül betömködni a kiesésük miatt támadt réseket” - nyilatkozta visszafogottan a szakember.


2020.03.24 16:44:56

Bajnokok Ligája BORBÉLY LÁSZLÓ

Édesapja is válogatott volt • 16 évesen gólt lőtt a felnőtteknél • Remekelt a salzburgi idényében.

2020.03.11 20:30:48

Bajnokok Ligája MAROSI GERGELY

Klopp csapata a hosszabbításban 2–0-ra vezetett, de Llorente duplázott, Morata pedig a győztes gólt is megszerezte a madridiaknak.

2020.03.11 20:36:52

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A védekezésbe is rendre besegítő Neymar újabb hazai BL-meccsen talált be.

2020.03.11 14:14:32

Bajnokok Ligája BORBÉLY LÁSZLÓ

Egyévesen elveszítette édesapját, elmenekültek • Mariborból két hónap alatt elvitték Olaszországba.

2020.03.10 20:29:18

Bajnokok Ligája B. Á. (összefoglaló), R. Gy. (percről percre)

Josip Ilicic négyet vágott a visszavágón, az olaszok nyolc gólt szerezve mentek tovább.