Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.11.06 10:51 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Carragher nem tartaná tragédiának, ha a „vörösök” nem jutnának tovább

Váratlan és meglepő kijelentést tett Jamie Carragher a Besiktas elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt: a védő nem tartaná tragédiának, ha a Liverpool FC nem jutna be a nyolcaddöntőbe. A „vörösök” egyik legfontosabb kulcsembere természetesen nem adta fel a reményt, bízik a legendásan lelkes szurkolótábor támogatásában.

Jó hangulatban készül a Liverpool FC
Reuters
Jó hangulatban készül a Liverpool FC
„Az a célunk, hogy megnyerjük a következő három mérkőzést, de most csak a Besiktas elleni mérkőzésre és a győzelemre összpontosítunk. Utána majd gondolkodhatunk azon, hogy mit kell tennünk az utolsó fordulóban Marseille-ben – kezdte nyilatkozatát Carragher.

A legutóbbi sorozatban döntős liverpooliak eddig három találkozón mindössze egy pontot gyűjtöttek, így roppant nehéz helyzetbe kerültek. Kedden este a Besiktast fogadja Rafa Benítez vezetőedző csapata, majd ismét otthon játszik az FC Portóval. Az utolsó körben pedig következik a pokolian nehéznek tűnő marseille-i rangadó.

„Nem igazán aggódunk amiatt, hogy mi lesz, ha nem jutunk tovább. Nem is gondolom, hogy tragédia történne. Ez csak labdarúgás, ráadásul, ha nem kerülünk a nyolcaddöntőbe, akkor még mindig bekerülhetünk az UEFA-kupába” – szögezte le a védő.

Jamie Carragher hozzátette, természetesen a BL-ben akar kiválóan szerepelni a Liverpool FC.

„A legjobb csapatokkal szeretnénk találkozni, és bebizonyítani, hogy velük is felvesszük a versenyt. De ezt már megtettük az elmúlt években, amikor kétszer is bekerültünk a döntőbe. Ha most mégis búcsúzunk, akkor el kell fogadnunk a sorsunkat. Biztosan csalódottak leszünk, de nem kezelhetjük tragédiaként. Még akkor is kiváló szezont produkálhatunk, rendkívül fontos célokkal” – magyarázta a rutinos védő.

Jamie Carragher zárásként segítséget kért a közönségtől, amely már számos alkalommal segítette át a nehéz pillanatokon a gárdát.

„Az elmúlt évek sikereiben óriási szerepet játszott az Anfield hangulata. Persze a vezetőedző és az együttes is sokat tett, de ugyanez vonatkozik a szurkolótáborunkra is. Ismét szükségünk van a segítségre. Eljuttattak bennünket Isztambulba és Athénba. A Kop most óriási szerepet játszhat a tornában maradásunkban” – jelentette ki a futballista.

Az előző körben a Besiktas hazai pályán 2-1-re győzte le a Liverpoolt. Érdekesség, hogy a török gárda eddig egyetlen győzelmet aratott idegenben a BL-ben: négy szezonnal korábban a Chelsea-t múlta felül 2-0-ra. Ha az Anfielden is nyer az isztambuli gárda, akkor a tavaszi döntés elbúcsúzik a legrangosabb európai sorozattól.

Az A csoport másik keddi összecsapásán az FC Porto az éllovas Olympique Marseille-t fogadja, és a vendégek győzelme már továbbjutást ér.
2020.07.06 18:37:22

Bajnokok Ligája CSILLAG PÉTER

Puskásék egy londoni harmadosztályú klubbal vállaltak furcsa világításavató meccset.

2020.06.20 21:23:11

Bajnokok Ligája BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. A kísérlet egyébként sem ördögtől való: a kézilabdában régóta bevált a final four, a vízilabdában előbb a final six, később a final eight. Utóbbi lehetne majd a futballban is. De azt sem bánnám, ha final sixteen lenne.

2020.05.17 16:46:31

Bajnokok Ligája L. PAP ISTVÁN

Tíz gól, 127 ezer néző, a sorozatban ötödik Real-siker – és a mi Öcsink idehaza elhallgatott négy találata.

2020.04.21 10:06:11

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Akkor még ő sem gondolta volna, hogy az Inter-Real Madrid BEK-elődöntő lesz az utolsó, de aztán Solti Dezső felhívta Honti Györgyöt...

2020.04.14 23:13:29

Bajnokok Ligája THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem mehet minden veszendőbe.