HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.05.24 11:43 Frissítve: 2011.01.06 00:04

Az UEFA szerint a liverpooli szurkolók okolhatók a botrányért

Az Európai Labdarúgó-szövetség szóvivője szerint egyértelműen a Liverpool FC szurkolói okolhatók a Bajnokok Ligája döntőjét megelőző botrányért. William Gaillard kiemelte: a rendőrség nem akart erőszakosan fellépni a drukkerekkel szemben, de azok viselkedése elkerülhetetlenné tette a kemény beavatkozást.

A Szintagma téren kiváló volt a hangulat
Reuters
A Szintagma téren kiváló volt a hangulat
Az athéni Olimpiai Stadionban szolgálatot teljesítő rendfenntartó erők csak könnygáz bevetésével tudták megfékezni a tömeget, amelynek nagy része nem rendelkezett érvényes belépővel az AC Milan elleni találkozóra. Hírügynökségi jelentések szerint mintegy száz rajongó egy lezárt kaput akart betörni, de a rendfenntartók ezt megakadályozták. A rövid összecsapás során a rendőrség tájékoztatása szerint senki sem sérült meg és őrizetbe vételre sem került sor.

„A szurkolók viselkedése rendkívül nehézzé tette a rendőrök dolgát, akik nem akartak brutális módszereket alkalmazni. Ezért köszönet járt nekik” – mondta a BBC Five-nak William Gaillard.

A brit közszolgálati csatorna jelentése szerint a hamis belépőkkel érkező drukkereket az utolsó előtti ellenőrzési pontnál tartóztatták fel a rohamrendőrök, akik áthatolhatatlannak tűnő sorfalat álltak. A drukkerekkel azt is közölték, hogy nem is mehetnek közelebb a stadionhoz, mert az már megtelt. Így voltak olyan személyek is, akik ugyan érvényes tikettel rendelkeztek, mégsem léphettek be az arénába.

Michael Howard, a brit Konzervatív Párt korábbi elnöke a helyszínen tekintette meg a BL-döntőt, s komoly kritikával illette a szervezőket.

„Ez nem futball-stadion, ezért nem itt kellett volna lejátszani a mérkőzést. A stadion alkalmatlansága mellett a jegyellenőrzés is nevetséges volt, sokan nem jutottak be érvényes jeggyel. Ez elfogadhatatlan és az UEFA-nak alaposan meg kell vizsgálnia saját eljárásait. Csodával határos, hogy senki sem sérült meg, de ezt ne köszönjük a görög rendezőknek” – szögezte le a politikus.

William Gaillard erre úgy reagált, hogy érdekes módon a Milanért szorító személyek nem okoztak semmilyen problémát.

„Ők teljesen normálisan viselkedtek. Az angolok azonban tolakodtak, voltak, akik át akartak mászni a védőkorláton” – jegyezte meg az UEFA szóvivője.
2019.01.07 23:12:56

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

2018.12.26 23:08:02

Bajnokok Ligája CSERHÁTI ZOLTÁN

Helyi erőkkel a másodosztályból az európai döntő kapujáig – a BEK/BL történetének egyik legszebb meséje.

2018.12.17 23:16:45

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

2018.12.17 11:36:09

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Az MU a PSG-vel találkozik, a Dortmund a Tottenhammel csap össze – pontos menetrend.

2018.12.12 18:48:17

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Óriási mérkőzésen 3–3-at játszott az Ajax a bajorokkal, az AEK Athén pont nélkül búcsúzott.