GYENGE BALÁZSonline 2005.08.04 01:24 Frissítve: 2010.10.28 02:39

A becsület azért megmaradt

Talán pont az a néhány ezer ember hiányzott a csodához Glasgow-ban, akinek üresen maradt a helye a Celtic Parkban kedvenc csapatuk és a szlovák bajnok Artmedia Petrzalka kedd késő esti összecsapásán. Mint arról tegnap már hírt adtunk, a skót bajnoki címről éppen csak lemaradó Celtic nagyon közel állt ahhoz, hogy ledolgozza a Szlovákiában összeszedett ötgólos hátrányát, de végül nem sikerült neki.

Gordon Strachan bízik abban, hogy a keddi produkcióval a csapat igazolta: nem döntöttek rosszul, akik ôt ültették a Celtic kispadjára
Gordon Strachan bízik abban, hogy a keddi produkcióval a csapat igazolta: nem döntöttek rosszul, akik ôt ültették a Celtic kispadjára
"Természetesen nagyon boldogok vagyunk, hiszen igazi nagycsapatot búcsúztattunk két látványos mérkőzésen - lelkendezett Vladimir Weiss, a visszavágót 0-4-gyel "megúszó" Artmedia edzője. - Az öt nullára megnyert első mérkőzést követően nagyon nehéz volt meggyőzni a játékosaimat, hogy csodák márpedig nincsnenek. Hála Istennek, tényleg nem történt csoda, de el kell ismernem, hogy meleg volt a helyzet."
Kollégája, a zöld-fehéreket edző Gordon Strachan érthető módon már nem volt ennyire feldobva, igaz, a kiesés ellenére is igyekezett pozitívan gondolkodni. "A legnagyobb csalódás számomra az, hogy most egy ideig nem tudunk igazán jó hangulatot teremteni a csapat körül. Mondtam is a másodedzőnek, Tommy Burnsnek, hogy ő legalább már átélt rengeteg olyan mérkőzést, amelyen majd szétrobbant a stadion, de nekem, leszámítva a mostani meccset, legalább egy évig nem lesz részem ilyen élményben" - sajnáltatta magát egy sort Strachan.

A Celtic élére frissen kinevezett szakvezető nem kerülhette el a sajtó kínos kérdéseit, elsősorban arról a minimálisan tízmillió fontra rúgó összegről, amelytől klubja elesett a kiesés miatt. "Az egyesület illetékesei majd foglalkoznak a költségvetéssel, az én feladatom, hogy gardírozzam a csapatot. Nyolc gólt szereztünk az utóbbi két mérkőzésünkön, és én igazán élveztem a mai játékunkat. Majd elválik, ki áll mellém, de szinte biztos vagyok benne, hogy nem maradok magamra" - replikázott az edző.

A kedd este másik brit érdekeltségű összecsapásán a kényelmesen játszó Liverpool is simán megverte a litván bajnok Kaunast, és kettős győzelemmel jutott be a harmadik fordulóba. "Továbbra is azt mondom, Gerrard a kulcsemberünk - szögezte le a címvédő edzője, Rafa Benítez arra utalva, alighogy becserélte a csapatkapitányt, Gerrard rögtön gólt szerzett. - Hiányzott egy kis extra a játékunkból, és hogy talpra ugrasszam a közönségünket, úgy döntöttem, csatába dobom őt is."

A spanyol mester a sima továbbjutás ellenére nem lehet maradéktalanul elégedett, ugyanis egyik csatára, Peter Crouch szalaghúzódást szenvedett, és egyelőre nem tudni, mennyi időre kényszerül a partvonalon túlra.
A tegnap késő esti mérkőzéseken két óriási meglepetés született: kiesett az ukrán Dinamo Kijev a svájci Thun ellenében, és a Trabzonspor is hiába győzte le ellenfelét, a különbség a ciprusiaknak kedvezett.
2020.07.06 18:37:22

Bajnokok Ligája CSILLAG PÉTER

Puskásék egy londoni harmadosztályú klubbal vállaltak furcsa világításavató meccset.

2020.06.20 21:23:11

Bajnokok Ligája BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. A kísérlet egyébként sem ördögtől való: a kézilabdában régóta bevált a final four, a vízilabdában előbb a final six, később a final eight. Utóbbi lehetne majd a futballban is. De azt sem bánnám, ha final sixteen lenne.

2020.05.17 16:46:31

Bajnokok Ligája L. PAP ISTVÁN

Tíz gól, 127 ezer néző, a sorozatban ötödik Real-siker – és a mi Öcsink idehaza elhallgatott négy találata.

2020.04.21 10:06:11

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Akkor még ő sem gondolta volna, hogy az Inter-Real Madrid BEK-elődöntő lesz az utolsó, de aztán Solti Dezső felhívta Honti Györgyöt...

2020.04.14 23:13:29

Bajnokok Ligája THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem mehet minden veszendőbe.