Munkatársuntólonline 2005.07.29 00:01 Frissítve: 2010.12.06 00:07

Mesébe illő volt a szerda este

A győzelemnek ára van - szokták volt mondani a nagy hadvezérek. Supka Attila, a Loki edzője a nemzetközi kupahadszinten ébredhetett rá arra, hogy mennyire igaz a mondás. Mert hiszen míg csapata - köszönhetően a remek taktikának - porrá zúzta a horvát Hajduk Splitet, addig a DVSC elveszítette egyik legjobb katonáját. Ronald Habiról van szó, akit már kiszemelt magának Lothar Matthäus szövetségi kapitány is, és akit szerda este a nyilvánvaló térdsérülése ellenére is visszaparancsoltak a pályára a Debrecen kispadja elől. Lehetünk ennyire ünneprontók: ez nagy hiba volt. A kiváló felépítésű, csupaszív játékos keresztszalag-szakadás miatt fél évre kidőlt a sorból. Nélküle másképp játszott, játszik a csapat. De& Ettől még a 3-0-s siker fénye nem tompul, viszont a Lokinak Ronald Habiért is küzdenie kell szerdán Splitben!

Csupa, csupa boldog ember: Igor Bogdanovics a góljainak örült, míg a lefújás után Supka Attila a kispad elôtt a nagy sikernek
Csupa, csupa boldog ember: Igor Bogdanovics a góljainak örült, míg a lefújás után Supka Attila a kispad elôtt a nagy sikernek
- Visszanézte már a találkozó felvételét?
- Kétszer is - érkezett a cseppet sem meglepő válasz Supka Attilától, a DVSC-AVE Ásványvíz vezetőedzőjétől a Split elleni győztes meccs másnapján.
- Bekerül a szalag a "kedvencek" gyűjteménybe?
- Véglegesen csakis a visszavágó után, mindamellett aligha meglepő, ha azt mondom, kellemesen telt a három óra. Az első perceket leszámítva jól, okosan futballoztunk, bár látható volt: Ronald Habi második félidei kiválása okozott némi nehézséget, megzavarta a csapatot. Igaz, sikerült viszonylag gyorsan rendeznünk a sorokat.
- Keresztszalag-szakadást emlegettek szerda este a horvát középpályással kapcsolatban. Hiba volt őt visszaküldeni a pályára az első ápolás után.
- Sajnos. Beigazolódott a gyorsdiagnózis helyessége, ami pedig azt jelenti, hogy fél évig nem számolhatunk Ronalddal.
- Kivel pótolják majd a kiváló játékost?
- Több olyan labdarúgó is van a keretben, aki ezen a poszton sem jön zavarba. Közülük kell megtalálnunk a legjobbat, aki hosszabb időre megoldásként szolgál.
- Már csak ezért sem dőlhetnek hátra…
- …és egyébként sem tennénk. Kilencven perc még maradt ebből a párviadalból, ezt egy pillanatra sem hagyjuk figyelmen kívül. Komoly előnyt harcoltunk ki magunknak, az a legkevesebb, hogy ezt szeretnénk megőrizni Splitben. Akaratos a Loki! Önbizalommal, határozottan futballozva ennek nem lehet akadálya.
- A szélsőjáték fontosságát hangsúlyozta a találkozó előtt. Három gólt szerzett csapata, három fejes gólt, valamennyit pontos szárnyjáték megkoronázásaként.
- Előre megbeszélt, lemodellezett támadások végén voltunk eredményesek, ami a tudatosság bizonyítéka. Tudtuk, hogy a horvátok védelme a széleken megbontható, ha az üres területekre a megfelelő ütemben érkeznek a futballistáink, áttörhetik a vonalaikat. A bal oldalunk nagyon jó teljesítménnyel rukkolt ki, a gólokból kiindulva a beadások minőségére sem lehet panasz, de a túlsó szélen Dombi Tibor is lendületesen, nagy kedvvel játszott. Persze ne feledjük: az egész csapat nagy akarattal és hihetetlenül fegyelmezetten dolgozott, mindenki hozzátett valamit ehhez a sikerhez.
- A csatárok speciel három gólt.
- Szűken olvasva, igen. Ugyanakkor Igor Bogdanovics és Kerekes Zsombor végig megjátszhatóak voltak, sokat mozogtak, változtatták a helyüket, ütemre érkeztek a kapu elé, és a mélységi passzok után addig tartották a labdát, amíg a középpályások fel nem zárkóztak melléjük. És ha már itt tartunk, megjegyezném: nemcsak a szélső hátvédek, hanem a középső bekkjeink is bátran felléptek a középpályára, az optimális vállalkozó kedv bennük is megvolt, azaz annyit segítettek előre, amennyit lehetett. Ennek megfelelően Éger László és Máté Péter az alapfeladatát is szinte hiba nélkül végrehajtotta.
- Szolgált bármi meglepetéssel a rivális, vagy azt kapta, amit várt?
- Nem. Az első félidőben hat középpályást vonultatott fel az ellenfél, de a mennyiségi túlsúly nem párosult minőségivel.
- Korábban a veszélytelen ötven-ötven százalékra tippelte az esélyeket. Változott a véleménye?
- Igen. Immár a mi ötvenünk az erősebb. Tisztában vagyok azzal, hogy a visszavágó véletlenül sem lesz sétagalopp. A Hajduk harmincezer szurkolója előtt nekünk ront, mert nincs más választása. Nekünk akkor is "csak" higgadtnak kell maradnunk.
2020.07.13 20:40:38

Bajnokok Ligája CSILLAG PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha valaki vadonatúj Ferrari sportautóval áll rajthoz a kerékpárversenyen, ne csodálkozzon, ha öklüket rázzák a nyomában a biciklisták.

2020.07.06 18:37:22

Bajnokok Ligája CSILLAG PÉTER

Puskásék egy londoni harmadosztályú klubbal vállaltak furcsa világításavató meccset.

2020.06.20 21:23:11

Bajnokok Ligája BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. A kísérlet egyébként sem ördögtől való: a kézilabdában régóta bevált a final four, a vízilabdában előbb a final six, később a final eight. Utóbbi lehetne majd a futballban is. De azt sem bánnám, ha final sixteen lenne.

2020.05.17 16:46:31

Bajnokok Ligája L. PAP ISTVÁN

Tíz gól, 127 ezer néző, a sorozatban ötödik Real-siker – és a mi Öcsink idehaza elhallgatott négy találata.