POLGÁR LÁSZLÓonline 2005.07.28 11:23 Frissítve: 2011.08.31 00:17

Stanko Poklepovic: A magyarok annyira nem jók

Túlzás lenne azt állítani, hogy a horvát visszhangok örömódákat zengnének a Hajduk Split együttesének teljesítményéről, a 0-3-s debreceni BL-selejtező vereség után. Pedig Miroslav Blazevicnek, a dalmátok trénerének a magyarokkal szemben eddig nem volt rossz mérlege, hiszen még a svájci Grasshoppers kispadján 1984-ben győzelmet ünnepelhetett a BEK-ben a Bp. Honvéd ellen, 2002-ben pedig a Dinamo Zagreb élén az UEFA Kupában parancsolt megálljt a zalaegerszegieknek.

Debrecen azonban már más történet, ugye a két esztendővel ezelőtti látogatása a Varteks Varazdinnal a cívisvárosban csak félig az ő sara (a vereséget persze ez nem magyarázza), s a Loki akkor továbbjutott az UEFA-kupában. Most pedig itt a BL-selejtező második köre, melyben alapos verésbe szaladtak Niko Kranjcarék.

"Paprikás lecke" - indította főcímével a napot a Sportske Novosti napilap, majd folytatván annyit tett hozzá a belső oldalakon, hogy a splitiek mínusz hárommal indulnak a Poljudon. A továbbjutáshoz azonban már csoda szükségeltetne, hangzott a kommentárokban, mivel feketén-fehéren kiderült a debreceni összecsapáson, hogy a Loki sokkal jobb és képzettebb csapat. A Hajdukot a Rijeka elleni Szuperkupa-siker, illetve az eszékiek elleni sima bajnoki rajt talán elaltatta, s a magyarok elleni mérkőzés megmutatta, a Split védelme, főképp a levegőben igencsak sebezhető.

A horvátok azért bíznak még a továbbjutásban (fotó: Németh Ferenc)
A horvátok azért bíznak még a továbbjutásban (fotó: Németh Ferenc)
A hazaiak bal oldali akcióikkal teljesen szétzilálták a vendégek védelmét, ráadásul Habiék voltak a középpálya urai. Ezen túl szerfölött rossz húzás volt Dragan Blatnjakot a középpálya jobb oldalára vezényelni.

Tomislav Ivic, a Hajduk egykori legendás edzője így nyilatkozott: "Kár ezért a nagyarányú vereségért, fiatal játékosaink egyszerűen még rutintalanok az ilyesfajta feladatok megoldásához.

Stanko Poklepovic, aki egykoron a Ferencvárost is trenírozta, a horvát labdarúgás renoméját próbálta védelmezni: "Nem csupán a Hajdukot, de úgy magában a futballunkat is sajnálom. Minden meg kell azonban próbálnunk, mivel a magyarok véleményem szerint annyira nem jók."


Szavazás

A debreceni visszavágó 0-3-ról indul a ManUnited ellen. Mire lesz ez elég?

Írja be az itt látható számot!
A pályára lépett játékosok sincsenek kibékülve az eredménnyel, illetve annak arányával.

Mladen Bartulovic: "Ahogy most ők minket, Splitben így próbáljuk meg mi őket legyőzni. Fogalmam sincs, miért játszottunk ilyen tompán."

Goran Granic: "Szélső védelmünk egyszerűen szétesett, azonban amíg nincs lefújva a második találkozó, semmi sincs lefutva. A Poljudon, ha időben szerezzük az első gólt, bármi megtörténhet."

Tvrtko Kale: "Ezt a mérkőzést nem egy-egy játékos, sajnos az egész csapat vesztette el. Három gólt kaptunk szinte ugyanolyan felállásból, ugyanakkor bízom abban, hogy fanatikusaink segítségével Splitben fordítunk a dolgokon."


A lapok külön kiemelik a horvát szurkolók hozzáállását, s a tegnapi történésekhez hozzátartozik, hogy egy horvát újságírót a debreceni korházba kellett szállítani a mérkőzést megelőző órákban rosszullét miatt, de magát az összecsapást már a helyszínen tudósíthatta.


"Megzavarodva, megijesztve, végül kiütve" - áll a Jutarnji List közlésében, hozzátéve, rendkívül kevés együttes van, amely egy ilyen zakó után még képes talpra állni. A mérkőzés pillanataként Kerekes Zsombor találatát említik, s a Sportske Novostihoz hasonlóan a mérkőzés játékosának Igor Bogdanovicsot látták. A Hajduk védelme természetesen nem kerülhette el az éles kritikákat, amit a Vecernji List is kihangsúlyoz, hozzátéve, hogy Busicék erőtlenek és alárendelt szerepet játszók voltak. A címűk felettébb árulkodó: "A Hajdukot megalázták Debrecenben"


Miroslav Blazevic pedig bizonyára elgondolkodik: korábbi edzői ténykedései alkalmával többször is a szemére vetették, az európai kupákban szerepelhetne sikeresebben is. Nos, úgy tűnik, a Split sem kivétel ez alól, bár ne feledjük, egy mérkőzés még hátravan, s ne legyenek illúzióink azzal kapcsolatban, hogy nem lesz pokoli hangulat a Poljudon…
2020.07.13 20:40:38

Bajnokok Ligája CSILLAG PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha valaki vadonatúj Ferrari sportautóval áll rajthoz a kerékpárversenyen, ne csodálkozzon, ha öklüket rázzák a nyomában a biciklisták.

2020.07.06 18:37:22

Bajnokok Ligája CSILLAG PÉTER

Puskásék egy londoni harmadosztályú klubbal vállaltak furcsa világításavató meccset.

2020.06.20 21:23:11

Bajnokok Ligája BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. A kísérlet egyébként sem ördögtől való: a kézilabdában régóta bevált a final four, a vízilabdában előbb a final six, később a final eight. Utóbbi lehetne majd a futballban is. De azt sem bánnám, ha final sixteen lenne.

2020.05.17 16:46:31

Bajnokok Ligája L. PAP ISTVÁN

Tíz gól, 127 ezer néző, a sorozatban ötödik Real-siker – és a mi Öcsink idehaza elhallgatott négy találata.