Munkatársunktólonline 2005.03.08 21:52 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Védelem nélkül a hazai csapat

Képes lesz-e a tartalékos Leverkusen ledolgozni kétgólos hátrányát a tartalékos Liverpoollal szemben? Ez a kérdés a BL nyolcaddöntőjének statisztikailag leggyengébb párosításában.

A keddi játéknap előtt versenyben lévő 16 csapatból a Leverkusen a Bundesliga-hetedik helyével a leggyengébb, míg a második legrosszabb ebből a szempontból a Liverpool, amely a Premiership ötödik pozícióját foglalja el (érdekesség, hogy rajtuk kívül csak a Monaco és az Inter nem dobogós jelenleg a legjobb 16-ból).

Klaus Augenthaler, a Bayer edzője nem örülhetett mostanában, csapata a legutóbbi két bajnokiján csupán egy pontot szerzett. A Pool ellen ráadásul a védősor háromnegyede hiányozni fog - sérülés miatt Roque Juniorra, Juanra és Jens Nowotnyra sem számíthat az egykori kiváló söprögető. Augenthaler gondjait tetézi, hogy a Robson Ponte, Paul Freier duó eltiltás miatt nem szerepelhet. A Pool sincs sokkal jobb helyzetben, Djimi Traoré hátul, Xabi Alonso és Harry Kewell középen, Djibril Cissé, Florent Sinama-Pongolle és Neil Mellor elöl hiányzik sérülés miatt, míg a Fernando Morientes, Mauricio Pellegrino páros az UEFA szabályai miatt nem bevethető.

"Bár nem vagyunk bombaformában, esélyt ad nekünk, hogy a Liverpool sem bombaerős. Ha az első félidőt egygólos előnnyel zárjuk, továbbjuthatunk" - mondta Augenthaler. "Ha jól védekezünk, nem bukjuk el a párharcot, sőt, bármeddig eljuthatunk. Tavaly ilyenkor nem beszéltek a Monacóról és a Portóról, mindenki a Manchester Unitedet, a Juventust, a Real Madridot, a Milant és a Barcelonát emlegette. Az idén miért ne lehetnénk mi a Porto szerepében?" - tette fel a kérdést a túloldalon Rafael Benítez, aki a jelek szerint biztosra veszi a továbbjutást.

LEVERKUSEN (német) - LIVERPOOL (angol)
Az első mérkőzésen: 1-3
Leverkusen, 20.45
V: Sars (francia)
A várható kezdőcsapatok:
LEVERKUSEN: Butt - Callsen-Bracker, Ramelow, Placente - Castro, Schneider, Bierofka, Donovan, Krzynówek - Berbatov, Voronin
LIVERPOOL: Dudek - Finnan, Hyypiä, Carragher, Warnock - Riise, Gerrard, Hamann, Biscan - Luis García - Baro

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
2019.09.16 16:59:44

Bajnokok Ligája I. SZ.

Tizennégy topligás csapat 42 játékosa – a Man. City hármasa a 6., a Realé a 3. legerősebb.

2019.09.16 22:20:31

Bajnokok Ligája CSILLAG PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Három év alatt a negyvennyolcból összesen hat tudta felülírni a pénz logikáját.

2019.09.16 23:16:41

Bajnokok Ligája S. T. J.

2019.09.16 11:00:34

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Megjelent a Nemzeti Sport Magazin legújabb száma.

2019.09.11 17:12:04

Bajnokok Ligája ILKU MIKLÓS

De egyelőre nem fognak, mert összefogtak és tiltakoztak a tervezett reformok ellen. Csoportkör Ajax nélkül?