Gyenge Balázs, Izsányi Szabolcs, Kormanik Zsolt, Moncz Attilaonline 2005.03.07 22:14 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Már gigászok is búcsúznak a BL-től

A William Hill mint mértékadó brit fogadóiroda február végén hagyományainak megfelelően közzétette a Bajnokok Ligája végső győztesének kilétére vonatkozó esélyszámait, a listát a Chelsea (11:2) vezette, szorosan a nyomában a Barcelonával (13:2). A két gigász azonban mindössze kedd estig áll a vonatkozó rangsor első és második helyén, a Stamford Bridge-en valamelyikük elköszön a sorozattól.

José Mourinhónak az „egyéni címvédés” felé vezetô útona Barcelonán kell túljuttatnia csapatát (Fotó: Imago)
José Mourinhónak az „egyéni címvédés” felé vezetô útona Barcelonán kell túljuttatnia csapatát (Fotó: Imago)

CHELSEA (angol) - BARCELONA (spanyol)
Az első mérkőzésen: 1-2
London, 20.45
V: Collina (olasz)

A várható kezdőcsapatok:
CHELSEA: Cech - Paulo Ferreira, Ricardo Carvalho, Terry, Gallas - Tiago, Makelele, Lampard - J. Cole, Gudjohnsen, Duff
BARCELONA: Víctor Valdés - Belletti, Puyol, Oleguer, Van Bronckhorst - Xavi, Gerard (Albertini), Deco - Iniesta (Giuly), Ronaldinho, Eto’o
Az Internazionale (olasz)-FC Porto (portugál) mérkőzés visszavágójára március 15-én kerül sor.
Már önmagában ez is kellő garancia az izgalmakra, de José Mourinho, a Chelsea trénere két hete mást sem csinál, mint tovább feszíti azt a bizonyos húrt a felek között. A Portóval tavaly BL-t nyerő szakember már az első meccs előtt szópárbajt vívott Frank Rijkaarddal a "ki a jobb edző" témakörében, majd a találkozó után ismét éles kirohanást intézett holland kollégája, illetve az egész Barca ellen. Szerinte csakis a spanyol klub aknamunkájának köszönhető, hogy a Barcelona előnnyel várhatja a második ütközetet, ha nincs a félidőben lezajlott disputa Rijkaard, valamint Anders Frisk játékvezető között, akkor a Chelsea minimum ikszről indul neki az újabb ütközetnek. Ô akkor annak a beszélgetésnek tudta be Drogba kiállítását (az elefántcsontparti ki is hagyja emiatt a visszavágót), illetve az ezt követő fordítást.

A keddi csata előtt aztán némiképp revideálta nézeteit: "Barcelonában az a csapat nyert, amelyik jobban játszott. De mindenkit emlékeztetnék arra, hogy csak tíz ember ellen tudtak igazán futballozni, nem hiszem, hogy tizenegy a tizenegy ellen ugyanígy ment volna nekik a futball." A portugál azon lesz, hogy a viszszavágón az ő csapata futballozzon inkább, ennek érdekében - Drogbát és a sérült Robbent leszámítva - a legerősebb együttesét dobja harcba. Persze, azon senki sem lepődne meg, ha a londoniak az első gól megszerzése után "behúznák" a kéziféket, és az 1-0-s előny megtartására törekednének. Az ellenfél lenullázásának tudományában ugyanis meglehetősen jártasak, a 2004-2005-ös idényben lejátszott tétmérkőzéseken összesen 29-szer nem kaptak gólt…

Ettől függetlenül a Barcelona önbizalomtól duzzadó kebellel érkezett meg Londonba, hiszen amellett, hogy a csapat a hét végén ismét nagy lépést tett a bajnoki cím felé (az Osasuna legyőzése, illetve a Real Madrid valenciai döntetlenje révén újfent nyolcpontos előnnyel vezeti a tabellát Frank Rijkaard társulata), háromezer szimpatizánsa is átrándult a brit fővárosba, hogy támogassa a Stamford Bridge-en. Ennyien még sohasem utaztak el a csapattal nemzetközi mérkőzésre, ha nem döntő volt az adott esemény. A hurráhangulatot csak növelte, hogy Joan Laporta klubelnök a helyi közgazdaság-tudományi egyetemen tartott előadásán kategorikusan kijelentette, Ronaldinho nem eladó, ami egyértelmű üzenetnek tekinthető a mindenkit megvevő (de legalábbis arra törekvő) Chelsea-főnök, Ro-man Abramovics irányába.

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
Ami a konkrétumokat illeti! Rijkaard mester a hosszabb sérülésből felépülők mellett csak Rafael Márquez játékára nem számíthat, a gránitkemény mexikói bekk izomhúzódást szenvedett a legutóbbi bajnokin, és legalább egyhetes pihenő vár rá. A hátvéd kiválása utat nyithat Gerard, esetleg Albertini előtt. Az olasz esélyeit csökkenti, hogy a mérkőzésen várhatóan rengeteg magasan beívelt labdával próbálkozik majd a Chelsea, márpedig Gerard magasabb és jobb kötésű is, mint Albertini.
Kérdéses lehet még a jobbszélső személye is, mert bár Giuly felépült sérüléséből, és az orvosok játékra alkalmasnak találták, elképzelhető, hogy Rijkaard a kezdésnél Iniestának szavaz bizalmat. Ugyanakkor a fiatal játékos az Osasuna ellen több ziccert is elhibázott, és ezt a britek ellen nem engedheti meg magának.
Bárhogyan is áll fel a Barca, a csapat kapitánya, Carles Puyol már tisztában van vele, mi a teendő: "Nem tudom, miként alakul majd a találkozó, de mi mindenre felkészültünk. Biztos vagyok benne, hogy a Chelsea-nél kitalálnak valamit, ám nekünk a saját játékunkkal kell törődnünk. Történjék bármi, nem engedhetjük, hogy ránk erőltessék az akaratukat."
2019.12.12 22:33:51

Bajnokok Ligája MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A pénz beszél, a futballista csak rúg és fejel.

2019.12.11 17:15:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Lewandowski nélkül is uralta a rangadót a bajor csapat, és 24 szerzett góllal zárta a csoportkört.

2019.12.11 18:31:16

Bajnokok Ligája B. J., H. Á.

Az Atlético Madrid hozta a kötelezőt, megnyerte a Kassai vezette mérkőzést a Lokomotiv ellen.