Tudósítóinktólonline 2005.02.24 22:46 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Méltatlan volt az utójáték

A mérkőzéshez méltatlan utójáték zárta le a Chelsea vendégszereplését Barcelonában, a hazaiak által 2-1-re megnyert ütközetet követően megalapozottnak tűnő, később alaptalannak bizonyuló, de mindenképpen súlyos vádak hangoztak el, elsősorban a britek részéről. Mindemellett José Mourinho, a szezonban két egymást követő vereséget először elkönyvelő londoniak edzője nem jelent meg a sajtótájékoztatón, és csapata egyik tagjának sem engedélyezte, hogy nyilatkozzon a média képviselőinek, amiért az UEFA büntetésével kell számolnia Roman Abramovics egyesületének.

José Mourinho érthetôen gondterheltebb a szokottnál, hiszen a Chelsea elôször kapott ki kétszer egymás után ebben az idénybenKATTINTSON A KÉPRE, ÉS NÉZZE MEG FOTÓGALÉRIÁNKAT!
José Mourinho érthetôen gondterheltebb a szokottnál, hiszen a Chelsea elôször kapott ki kétszer egymás után ebben az idénybenKATTINTSON A KÉPRE, ÉS NÉZZE MEG FOTÓGALÉRIÁNKAT!
Voltaképpen már az előzményeket is nehéz kinyomozni, de ha minden igaz, az egész ügy akkor kezdődött, amikor a vendégek látni vélték, hogy a szünetben Frank Rijkaard, a Barcelona edzője bement a bírók öltözőjébe. A lefújást követően az újságírók már várták Mourinhót, ám Simon Greenberg, a Chelsea sajtófönőke a tréner nélkül jelent meg, hogy felolvasson egy rövid közleményt, amelyben azt fogalmazta meg, hogy a portugál szakember "egy, a szünetben történt súlyos szabálysértés" miatt - az UEFA tornáin eddig egyébként példa nélküli módon - nem nyilatkozik.

Befejezésként Greenberg különösebb indoklás nélkül azt is közölte a sajtó munkatársaival, hogy a Chelsea panasszal fordul az Európai Labdarúgó-szövetséghez.
Később egy másik pletyka is terjedni kezdett, amely szerint a szünetben kisebb dulakodás is történt a folyosón. Az incidensről, valamint arról, kik és milyen mértékben vettek részt benne, több verzió is napvilágot látott. Egyes források szerint Silvino, a Chelsea kapusedzője rángatta meg a Barca másodedzőjének, Henk Ten Caténak a karját, amiért az Friskkel váltott néhány szót (állítólag arról, hogy a vendégek vezető gólját megelőzően Duff lesről indult el), majd kis lökdösődés és kölcsönös szidalmazás zárta le a jelenetet. Más források szerint Mourinho is ott volt a frontvonalban, a brit bulvársajtó szerint pedig Rijkaard rugdosta meg a Chelsea edzőjét.

Ennyi vádaskodást követően élményszámba ment meghallgatni a hivatalosnak minősíthető szemtanúkat. "Nem tudom, mit állítanak a Chelsea-nél. Semmilyen incidens sem történt, tudnám, ha nem így lenne, mert ott voltam - mondta például értetlen ábrázattal Rijkaard. - Kíváncsi vagyok, honnan erednek ezek a híresztelések. Mourinho nagyon sokat szövegelt a találkozó előtt, most pedig meglepő módon csöndben maradt. Nem akarok beolvasni senkinek, csak furcsállom, hogy egy mérkőzést követően ilyesmivel állnak elő. Az igaz, hogy a szünetben, az öltözőbe menvén váltottam pár udvarias szót Friskkel, de semmiféle incidenst sem robbantottam ki. Az pedig aljas hazugság, hogy bementem volna a játékvezetőhöz, vagy hogy Frisk jött volna be a mi öltözőnkbe."

Az UEFA szóvívőjének, William Gallardnak a szavai: "Hivatalosan a Chelsea nem tiltakozott, de az illetékesek szóban már közölték, hogy utólag megteszik. Az ellen emelnek panaszt, hogy Rijkaard a szünetben megkörnyékezte a játékvezetőt. Ugyanakkor Graham Turner, szövetségünk ellenőre is jelen volt az edző és a bíró találkozásánál, és szerinte csak köszöntötték egymást."

Azóta a Chelsea kiadott egy hivatalos közleményt, amelyben részben cáfolja a pár órával korábban megfogalmazott vádakat és pletykákat. "A Barcelona elleni mérkőzést követően olyan hírek kaptak szárnyra, amelyek szerint José Mourinho és a Barcelona edzői karának egyik tagja közt nézeteltérés támadt. Ilyen incidensre nem került sor, ezért nem is képezi majd részét a Chelsea jelentésének, amelyet a klub az UEFA-hoz fog eljuttatni" - olvasható a londoniak hivatalos honlapján. Igaz, ugyanebben a közleményben az is olvasható, hogy a Chelsea azt elpanaszolja a szövetségnek, hogy Rijkaard Friskkel értekezett.

Nem egyszerű az ügy, így egyelőre csak annyi biztos, hogy az UEFA fegyelmi bizottságának bőven lesz munkája. Első körben a már említett ellenőrt, Graham Turnert fogják meghallgatni, majd a Chelsea panaszát vizsgálják meg, feltehetően Frisk meghallgatásával, és csak ezt követően foglalkozhat a testület az elmaradt sajtótájékoztató kérdésével.

Ennyi (mű)balhé mellett szinte elenyészik, hogy különböző rendbontásokért összesen tíz Chelsea-drukkert kellett őrizetbe venni.

BARCELONA (spanyol)-CHELSEA (angol) 2-1 (0-1)
Barcelona, 100 000 néző
V: Frisk (svéd). G: Maxi López (67.), Eto’o (73.), ill. Belletti (33. - öngól). K: Drogba (56.)

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
2019.05.19 23:04:41

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

2019.05.18 17:24:06

Bajnokok Ligája NAGY ZSOLT (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (tudósítás)

A Lyon a hatodik BL-címét nyerte. Marozsán megdöntötte Puskás rekordját.

2019.05.17 23:32:25

Bajnokok Ligája MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Szédelgő feldicsérés azt állítani, hogy minden női meccs olyan, mint ez – lesz.

2019.05.17 22:56:21

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

2019.05.12 23:43:49

Bajnokok Ligája S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Ha mi komolyan vesszük magunkat, a világ is komolyan vesz minket.