Nemzetisport.hu online 2005.02.24 00:01 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Kiesést érhet a kipattanó az angoloknak

Az összeállítások böngészésekor nem lehetett volna rásütni a kezdés előtt a két vezetőedzőre a vakmerőség bélyegét. Carlo Ancelottiról már eddig is tudtuk, hogy óvatos duhaj, így legfeljebb kisebbfajta meglepetésként értékelhető, hogy Crespo mellé nem tett másik csatárt - inkább Rui Costával erősítette meg a középpályát.

MANCHESTER UNITED - MILAN 0–1 (0–0)

Manchester, 68 000 nézô
V: Mejuto González (spanyol).
G: Crespo (78.)

MANCHESTER UNITED: Carroll – G. Neville (Silvestre, 80.), Ferdinand, Brown, Heinze – Cristiano Ronaldo (Van Nistelrooy, 63.), Roy Keane, Scholes, Fortune (Saha, 80.), Giggs – Rooney

MILAN: Dida – Cafú (Costacurta, 86.), Kaladze, Nesta, Maldini – Gattuso, Pirlo (Ambrosini, 84.), Seedorf, Rui Costa, Kaká (Serginho, 90.) – Cresp
De hogy Sir Alex Ferguson a Van Nistelrooyról szóló dicshimnuszok után kihagyja a holland gólzsákot, azt bizonyára kevesen várták. Sőt, nem elég, hogy csak egy-egy vérbeli ék vonult ki a gyepre, Ancelotti még a felfutásairól nevezetes Cafút is a kispadra ültette (nem szólva az örök csere Serginhóról, aki a hét végén megmentette a Milant).


Még a kezdő sípszó sem hangzott azonban el, és Cafú már kezdőnek számított. Stam ugyanis megsérült a bemelegítésnél, így elvesztette a lehetőséget, hogy az Old Traffordon bizonyítson az őt annak idején könnyű szívvel eladó Fergusonnak.

KATTINTSON A KÉPRE, ÉS NÉZZE MEG FOTÓGALÉRIÁNKAT!
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS NÉZZE MEG FOTÓGALÉRIÁNKAT!
A szállingózó hóban a 8. percben jegyezhettük föl az első lehetőséget, midőn Seedorf óriási, 28 méteres szabadrúgása súrolta a lécet - Carroll aligha védett volna, ha kicsit lejjebb megy a labda. Scholes azonnal válaszolt egy kevéssel mellé szálló lövéssel, ám a játékot a félidő közepe környékén már egyértelműen a Milan irányította. Ez nem jelentett feltűnő mezőnyfölényt, ziccerek helyett is csupán hamvába holt szabadrúgásokat lehetett látni, hanem Ancelotti bizonyára elégedett volt azzal a ténnyel, hogy a hazaiak nemigen tudtak Dida kapujának közelébe kerülni.

Aztán a 37. percben mégis sikerült nekik, Fortune egy lecsorgó labdát a majdnem üres kapu felé terelhetett, de centikkel elvétette a célt. A játékrész hajrájában még Rooney is megvillant egyszer-kétszer, Giggsnek adott ügyes passzt, később egyedül próbálkozott, igazi eredmény nélkül.

Az NSO ajánlja:

Képgalériánk a nyolcaddöntő első játéknapjáról:


A 2004&

BL-nyerőcsapat – Állítsd össze és vezesd sikerre saját sztárcsapataidat!

A szünet után megélénkült kissé - ha a játék nem is, de - a közönség, mert Van Nistelrooy feltűnt az oldalvonal mellett, és melegíteni kezdett. A becserélése, ahogy haladt az idő, egyre indokoltabbnak tűnt, mert az MU képtelen volt helyzetet kialakítani. Cafú ellenben elfutott néhányszor a szélen, csak éppen a hazai védők is hibátlanul tették a dolgukat.
Amint bejött a holland gólzsák, mintegy varázsütésre ötletesebb, fürgébb lett a manchesteriek futballja, Rooney például kétszer is befűzte az addig szinte átjátszhatatlan Maldinit. A túloldalon leginkább Kaká és Crespo igyekezett replikázni, és az argentinnak egy fölérúgott helyzet után összejött a gól: Seedorf lövése csúnyán kipattant Carrollról, így a csatárnak nem volt nehéz dolga.

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
2019.06.02 11:21:46

Bajnokok Ligája MAROSI GERGELY

Megtanulták a pragmatizmust: a szenvedély és a rohanás ereje után a Pool a kontroll erejét is elsajátította.

2019.06.01 20:09:21

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Az egyiptomi támadó korán vezetést szerzett, a hajrában Origi is betalált a Tottenham kapujába.

2019.05.31 10:14:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Szubjektív felvezetés a Bajnokok Ligája-döntő előtt: érvek a leendő győztes mellett.

2019.06.01 10:30:01

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Élje át újra, hogy miképpen hangolódott Madrid és a Liverpool valamint a Tottenham tábora a fináléra.

2019.05.31 20:55:06

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu