HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu online 2005.02.23 21:38 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Mindkét oldalon elégedettek

Spanyolországban elolvadtak a Real Madridnak szurkolók csapatuk egygólos győzelmét követően, büszkeségük pedig akkor dagadt tovább, amikor - a helyi lapok sajtószemléjének jóvoltából - csütörtökön nem csupán a spanyol, hanem a nemzetközi sajtóban megjelent dicsérő szavakat is olvashatták.

HIRDETÉS
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS NÉZZE MEG FOTÓGALÉRIÁNKAT!
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS NÉZZE MEG FOTÓGALÉRIÁNKAT!

REAL MADRID (spanyol) - JUVENTUS (olasz) 1–0 (1–0)
Madrid, 75 000 nézô
V: Michel (szlovák). G: Helguera (31.)
Az As "A Real elkápráztatta Európát" címmel jelentetett meg egy tallózást, amelyben olyan tekintélyes lapokból idézett, mint a francia L’Équipe ("A galaktikusok bebizonyították, van annyi erejük, hogy a jobban felfegyverzett védelmeken is rést találjanak"), a portugál O Jogo ("Helguera igazságot szolgáltatott a Bernabéuban, amely a Bajnokok Ligája egyik legjobb mérkőzésének adott otthont"), de természetesen nem maradhattak ki a még bizakodó olasz újságok sem. A La Gazzetta dello Sport a következőket írta: "A Juve talpon maradt", míg a Corriere dello Sport véleménye: "Micsoda csata! Helguera gólja csak a mérkőzést döntötte el, a továbbjutás kérdését nem."

Persze a legnagyobb örömöt így is a Marca szolgáltatta, a Real félhivatalos lapja címoldalán hatalmas, szinte az egész oldalt betöltő csapatképpel indított, a következő szöveggel: "Ma este Európa egy csapatot láthatott", valamint a gárdák nevei nélkül még egy hatalmas "1-0"-t biggyesztett az első lapra.
Az érintettek mindkét oldalon elégedetten nyilatkoztak, Wanderley Luxemburgo a győzelem, a Juvét gardírozó Fabio Capello a hátrány ledolgozhatósága miatt bizakodott. "Azért örülhetek, mert mi szereztünk egy gólt, míg az ellenfélnek ez nem sikerült. Akárhogy is nézzük, egy gól előny mindig előny" - így a Real szakvezetője, míg kollégájának szavai: "Az eredmény nem is olyan rossz, noha kikaptunk. Voltak jó pillanataink, és mindössze két dolog bosszant: a bekapott gól, és hogy Samuel állított labdás szituációt követően találhatta el a kapufát."

Valahol közös platformnak számít, hogy mindkét csapatnak egy-egy kényszerű cserét kellett végrehajtania. A Realból a nyolcadik percben dőlt ki Míchel Salgado, és mint kiderült, a bal térdében szalaghúzódást szenvedett, amiért ugyan nem kell megműteni, de előreláthatóan négy hétig távolmarad a küzdelmektől. A túloldalon Pavel Nedved miatt aggódnak, a cseh középpályást három-négy napos megfigyelésre kórházba szállították, mert miután összefejelt Raúl Bravóval, rövid időre elvesztette az eszméletét, és amikor kérdezték tőle, hol van, nem tudott válaszolni. A sors fintora, hogy Raúl Bravo Míchel Salgado helyére állt be, aki a Nedveddel történt ütközés során sérült meg.

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.08 23:00:35

Bajnokok Ligája THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A világ most újból videobíróért kiált.

2018.11.08 11:56:51

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A Juve-szurkolók hergelése kapcsán összegyűjtöttük emlékezetes ünnepléseit és balhéit.

2018.11.07 20:50:28

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A címvédő leiskolázta Csehországban a Plzent, a CSZKA Moszkvát legyőző AS Romával együtt 9 pontos.

2018.11.07 20:42:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Úgy nézett ki, csak az a kérdés, mennyire nyeri a rangadót a Juventus, ám a hajrá elképesztő fordulatot hozott.

HIRDETÉS
HIRDETÉS