Munkatársainktólonline 2005.02.23 21:00 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Elmaradt a megsemmisítés

Mennyit érhet Kolo Touré utolsó pillanatokban szerzett gólja? Pillanatnyilag ez a kérdés foglalkoztatja talán leginkább a Bayern München-Arsenal párharc résztvevőit. Érezhető, hogy az utolsó pillanatokban elért gól a kezdőcsapatában ismét egyetlen angol játékost sem szerepeltető angol együttesnek önbizalmat adott.

KATTINTSON A KÉPRE, ÉS NÉZZE MEG FOTÓGALÉRIÁNKAT!
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS NÉZZE MEG FOTÓGALÉRIÁNKAT!

BAYERN MÜNCHEN (német) - ARSENAL (angol) 3–1 (1–0)
München, 59 000 nézô
V: Nielsen (dán). G: Pizarro (4., 58.), Szalihamidzsics (65.), ill. K. Touré (88.)
Röviddel a lefújás előttig a német csapat szemszögéből a továbbjutás gyakorlatilag eldöntött tény volt, a 3-0, illetve az Arsenal játéka semmiféle fordulatot sem ígért, aztán az addig hibátlanul záró Bayern-védelem egyetlen nagy hibája (többen is bakiztak, a legnagyobbat Sagnol, aki a felszabadító rúgás helyett luftot rúgott és fenékre ült), illetve az elefántcsontparti bekk szemfülessége összehozta az "ágyúsok" szépítő gólját.

"Sajnos nem értettük meg, hogy a földön fekvő és kedvetlen ellenfelet meg kell semmisíteni - dohogott Felix Magath, a Bayern trénere. - Megelégedtünk a három nullával, ahelyett hogy a negyedik gólunkkal feleslegessé tettük volna a visszavágót. A három egy nem biztonságot, hanem kilencven percen át tartó nyomást és küzdelmet jelent. Az Arsenal van olyan jó csapat, hogy odahaza három vagy négy gólt rúgjon." A szépítő gól miatti csalódottságát Franz Beckenbauer klubelnök is nehezen palástolta: "Nagy kár azért a gólért, így ismét teljesen nyitott a párharc. Megérdemelten vezettünk három nullára, helyenként csodálatosan kidolgozott akciókból szereztünk gólokat, erre kaptunk egy olyan gólt, ami ilyen csapattal szemben fejbekólintással ér fel. Az Arsenal nagyon erős otthon, alaposan oda kell tenni magunkat Londonban."

Az "ágyúsok" hazai erejétől aligha alaptalanul tartanak a németek, hiszen az Arsenal 2002 ősze óta négyszer is olyan eredményt ért el a Highburyben, amely a két hét múlva esedékes visszavágón a továbbjutást jelentené a számára. A 2002-2003-as kiírásban a Borussia Dortmundot verte meg 2-0-ra, az előző sorozatban a Lokomotiv Moszkvát és a Celta Vigót szintén 2-0-ra győzte le, 2004 őszén pedig a Rosenborgot ütötte ki 5-1-re. Ugyanakkor a bajor reményeket táplálhatja, hogy a Bayern 1985 (Everton, 3-1) óta nem kapott ki Angliában, a legutóbbi, Arsenal elleni idegenbeli ütközetén, a 2000-2001-es BL-idényben 2-2-t ért el, úgy, hogy 0-2-ről egyenlített.
Paul Breitner, a müncheniek egykori játékosa, jelenlegi televíziós kritikus szerint viszont nem csupán a statisztika miatt jut tovább a Magath-gárda. "Biztos vagyok benne, hogy a bekapott gól ellenére a Bayern ott lesz a nyolcaddöntőben, mert egyetlen európai élcsapatnak sincs olyan rossz védelme, mint az Arsenalnak" - vélte Breitner.

"Az egy háromnak köszönhetően ismét nyílt minden. De látványosan javulnunk kell, mert a szezon során most játszottunk a legrosszabbul a Bajnokok Ligájában. Megkönnyítettük a Bayern feladatát a hülye kapott góljainkkal" - mondta Arséne Wenger, az "ágyúsok" menedzsere. Ugyanakkor segítség lehet az Arsenal számára, hogy a védelem a második ütközetre kiegészülhet, Ashley Cole szinte biztosan felépül, és a vezér, Sol Campbell visszatérésére is van esély. "Sol nagyon jó játékos, hiányzott a csapatból, de ezért még nem kell nekiesni Cygannak és Tourénak - vélte Patrick Vieira, a londoniak csapatkapitánya. - Nem éltünk a lehetőségeinkkel, de az ajtó még nyitva áll előttünk, hiszünk magunkban, és meg tudjuk oldani a feladatot. Ha nulla három maradt volna, kilencvenöt százalékos biztonsággal kijelenthettük volna, hogy elszálltak az esélyeink. De az utolsó pillanatban szerzett gól visszahozta a reményeinket. Nehéz, de nem reménytelen a vállalkozás."
2019.06.02 11:21:46

Bajnokok Ligája MAROSI GERGELY

Megtanulták a pragmatizmust: a szenvedély és a rohanás ereje után a Pool a kontroll erejét is elsajátította.

2019.06.01 20:09:21

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Az egyiptomi támadó korán vezetést szerzett, a hajrában Origi is betalált a Tottenham kapujába.

2019.05.31 10:14:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Szubjektív felvezetés a Bajnokok Ligája-döntő előtt: érvek a leendő győztes mellett.

2019.06.01 10:30:01

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Élje át újra, hogy miképpen hangolódott Madrid és a Liverpool valamint a Tottenham tábora a fináléra.

2019.05.31 20:55:06

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu