HIRDETÉS
Munkatársainktólonline 2005.02.23 02:18 Frissítve: 2013.07.13 01:26

Bayern München-Arsenal 3-1

Münchenben kedden hajnali négytől önkéntesek százai próbálták megtisztítani az Olimpiai stadion gyepét a hótól, de arra kevesen gondoltak, hogy az Arsenal ellen már négy perc után a Bayern meghálálja nekik a munkát. A bajorok a szombati, Borussia Dortmund elleni bajnokin is villámrajtot produkáltak (akkor hat perc után vezettek 2-0-ra), és most sem csak tapogatózásra használták a találkozó elejét.

Pizarro (balra) kétszer is a nyakába vehette a Bayern MünchentKATTINTSON A KÉPRE, ÉS NÉZZE MEG KÉPGALÉRIÁNKAT!
Pizarro (balra) kétszer is a nyakába vehette a Bayern MünchentKATTINTSON A KÉPRE, ÉS NÉZZE MEG KÉPGALÉRIÁNKAT!

A negyedik percben Kahn hatalmas kirúgását követően Touré felszabadíthatott volna, de fejjel rosszul találta el a labdát, ami Pizarro elé hullott. A perui pedig nem sokat teketóriázott, tíz méterről, egyből, ballal laposan a kapuba bombázott, Lehmann-nak még arra sem volt ideje és lehetősége, hogy normálisan reagáljon a jobb lába mellett elsuhanó lövésre.

A gól akár jót is tehetett volna a mérkőzésnek, csakhogy egyik gárda sem pörgött fel ezt követően úgy istenigazából. Az angol bajnokcsapat több mint negyedórán keresztül egyetlen kósza, de rossz Ljungberg-fejest tudott felmutatni, a Bayern pedig még annyit sem. A felek a mezőnyben tetszetősen adogattak, tartották a labdát, de semmiféle kockázatot sem voltak hajlandóak vállalni. Az utolsó negyedórára az "ágyúsok" áttelepültek ugyan a hazaiak térfelére, de Clichy Robert Kovacon megpattanó, majd a jobb kapufa mellett kipattogó labdáján kívül nem jelentett veszélyt a németek kapujára.

A második félidőben aztán Ljungberg gyorsan tesztelte Kahn éberségét (a kapus előrevetődve védett), majd hajszál híján eredményre vezetett a bajorok halogató, kivárásra épülő taktikája. Robert Kovac szárnyváltását követően Zé Roberto balról nyesett középre, Makaay jól érkezett, de nem találta el jól a labdát, így Lehmann reflexmozdulattal szögletre tudott menteni.

A következő, igazán veszélyes müncheni megmozdulás viszont már gólt hozott! Az 57. percben Felix Magath Zé Roberto helyére beküldte Schollt, aki szinte azonnal odakocogott egy jobb oldali szabadrúgáshoz. Beívelte, Pizzaro meg az ötösről befejelte. Hogy Touré miként maradt le, azt csak ő tudja.
A 65. percben pedig folytatódott az Arsenal pokoljárása. Frings a bal oldalról, az alapvonalról beadott, Lehmann nem érte el a labdát, amely épen Szalihamidzsics elé került, aki futtából, egyből a kapuba passzolt.

És ha még Frings öt méterről, ziccerből berúgja Makaay "forintos" labdáját, talán el is lehetett volna tekinteni a londoni visszavágótól. Viszont ezen ziccerért megbűnhődött a Bayern: a 90. percben Vieira kapufáról kijövő labdáját egyetlen védő sem tudta elrúgni, az érkező Touré pedig lecsapott, és nyíltabbá tette a viszszavágót.

BAYERN MÜNCHEN (német)-ARSENAL (angol) 3-1 (1-0)
München, 59 000 néző
V: Nielsen (dán). G: Pizarro (4., 58.), Szalihamidzsics (65.), ill. K. Touré (90.)
BAYERN: Kahn - Sagnol, Lúcio, R. Kovac, Lizarazu - Szalihamidzsics (Hargreaves, 75.), Frings, Demichelis, Zé Roberto (Scholl, 57.) - Makaay, Pizarro (Guerrero, 68.)
ARSENAL: Lehmann - Lauren, K. Touré, Cygan, Clichy (Ash. Cole, 83.) - Ljungberg (Van Persie, 77.), Vieira, Edu (Flamini, 36.), Pires - Reyes, Henry
A visszavágókat március 9-én játsszák.

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
2019.01.07 23:12:56

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

2018.12.26 23:08:02

Bajnokok Ligája CSERHÁTI ZOLTÁN

Helyi erőkkel a másodosztályból az európai döntő kapujáig – a BEK/BL történetének egyik legszebb meséje.

2018.12.17 23:16:45

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

2018.12.17 11:36:09

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Az MU a PSG-vel találkozik, a Dortmund a Tottenhammel csap össze – pontos menetrend.

2018.12.12 18:48:17

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Óriási mérkőzésen 3–3-at játszott az Ajax a bajorokkal, az AEK Athén pont nélkül búcsúzott.