Gyulai-emlékverseny: július 7-én újra Székesfehérváron

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.04.28. 12:33
Idén másodszor ad otthont Székesfehérvár a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjnak, amely július 7-én lesz.

Gyulai Márton versenyigazgató a keddi sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, az elmúlt négy alkalommal mindig egy kicsit a lehetetlent próbálták meg, mindig egy „picivel többet” az előző évinél, s a statisztikák, visszajelzések szerint ez eddig sikerült.

Spiriev Attila, a nagydíj sportigazgatója elmondta, hogy 17 nemzetközi számot rendeznek, háromban azonban A és B futam is lesz, így összesen 20 nemzetközi versenyt láthat a közönség. A férfi és a női kalapácsvetés ezúttal is a nemzetközi szövetség (IAAF) sorozatának része, továbbá nemzeti számokra is sor kerül, köztük a „Te mennyit futsz 100-on?” elnevezésű programra is. Kiemelte, a legjobb hazai atléták már elkötelezték magukat a versenyre, s az elmúlt négy nagydíj sikerének köszönhetően a külföldi sztárok körében is egyre jobb a fogadtatása a Gyulai Memorialnak. Hozzátette, a székesfehérvári helyszín különlegessége, hogy a nézők testközelből figyelhetik az olimpiai és világbajnoki érmeseket.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere hangsúlyozta, hogy tavaly nagyszerű hangulatban zajlott az akkor felújított Bregyó Sportközpontban a verseny, amelyet az év egyik kiemelkedő sporteseményének nevezett

Pars Krisztián olimpiai bajnoki kalapácsvető, aki egyedüliként mind a négy Gyulai Memorialon győzött, jelezte, hogy jelenleg makacs közelítőizom-húzódással bajlódik. A versenyszezont május 26-án Ostravában kezdi, a székesfehérvári viadalra pedig főpróbaként tekint, hiszen az másfél hónappal előzi meg az év főversenyét, a pekingi világbajnokságot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik