Borussia Dortmund: Usain Bolt beáll Tuchel csapatához

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.13. 12:08
null
Usain Bolt jól bánik a labdával (Fotó: archív)
Usain Bolt 2017-ben szögre akasztja a szöges cipőt, ugyanakkor felvenné a stoplist! A kilencszeres olimpiai bajnok sprinter egyértelművé tette, hogy jövőre visszavonul, ám a jelek szerint nem akar eltávolodni az élsporttól.

 

Bolt világklasszis sportoló, és reményei szerint maradna is ezen a szinten, csak egy másik sportágban, a labdarúgásban. A gyorsasága megvan hozzá…

Bolt hatalmas Manchester United-szurkoló, és nem sokkal a londoni játékok után meg is látogatta a csapatot, amelynek akkor még Alex Ferguson volt a menedzsere. A jamaicai szerint egy esetleges próbajátékról is elbeszélgettek – akkor még persze az atlétika volt az első számú hivatása.

Most azonban kell valami elfoglaltság után néznie, hogy visszavonulása után ne legyenek üresek a napjai: profi labdarúgó szeretne lenni. A The Guardian által készített interjúban elárulta, hogy jövőre néhány napra Dortmundba látogat a Borussiához, hogy Thomas Tuchel csapatával eddzen. A vezetőedzővel már egy ideje kapcsolatban áll. „Majd meglátjuk, mi történik” – mondta Bolt.

Mindazonáltal José Mourinho az a menedzser, akivel a legszívesebben találkozna. „Egy álmom válna valóra, ha játszhatnék a Manchester Unitedben. Igen, az óriási lenne.”

Bolt tavaly elmondta a manutd.com oldalnak, hogy próbajátékon kellene részt vennie. „Akkor megmondanák, hogy gyere vagy menj. Azt is mondhatnák, hogy »Harmincéves vagy, tessék, itt egy szerződés öt évre. Gyere, futballozzunk!«”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik