HIRDETÉS
HIRDETÉS
VINCZE SZABOLCS 2018.08.12 00:22 Frissítve: 2018.08.12 00:24

Becsüljük meg – Vincze Szabolcs jegyzete

HIRDETÉS

 

Csak remélni tudom, hogy senki sem keseredett el különösebben Baji Balázs pénteki, 110 gátas Európa-bajnoki nyolcadik helye miatt. Mert valójában nincs miért elkeseredni.

A futam után ő maga mondta, hogy ilyen az élsport: ha hibázol, azonnal jön a büntetés. Londonban neki sikerült, más hibázott, Berlinben pedig másnak sikerült, ő hibázott.

 
Baji Balázs: Ez nem az én napom volt
Baji Balázs nyolcadik lett Francia 110 gáton

Három dolgot azért érdemes megrágni, hogy a kívülállók is a helyén tudják kezelni az eredményt. Az egyik, hogy a tavalyi világbajnoki bronzérem Baji Balázs pályájának eddigi csúcsa volt, amiről ő maga is azt mondta, hogy nehéz lesz megismételnie – elvárni tőle pedig nem is szabad. A másik, hogy Baji az első magyar sprinter a sportág történetében, aki sorozatban három Eb-döntőben rajthoz állhatott, hiszen ott volt már 2014-ben Zürichben, ahol negyedik lett, aztán jött a 2016-os amszterdami ezüstérem, Berlinben pedig a nyolcadik hely. Ez még úgy is nagyon nagy szó, hogy 2010 előtt nem kétévente, hanem négyévente rendezték a kontinensbajnokságot.

És a végére hagytam azt az adatot, amely szerintem a leginkább sokatmondó: Baji Balázs az egyetlen sprinter, aki ott volt a legutóbbi három Európa-bajnokság döntőjében. Kétszer vele volt a francia Pascal Martinot-Lagarde és Aurel Manga, a lengyel Damian Czykier és az orosz Szergej Subenkov, aki 2016-ban az oroszok eltiltása miatt nem utazhatott Hollandiába, de háromszor senki sem futott vele.

Ez is jól mutatja, hogy az atlétikában mennyire elképesztően erős a konkurencia, talán nincs is még egy sportág, ahol ennyi nemzet küzd meg egymással érdemben, ennyi ország képes kiállítani valakit az egyre erősödő mezőnyben.

És mi elmondhatjuk, hogy van a kontinensviadalon egy stabil döntősünk az egyik legnehezebb versenyszámban, egy sprintszámban, akivel világszinten is számolnak a riválisok. Akiért mi, magyarok is izgulhatunk, akiért érdemes odaülni a tévé elé, hiszen bárkivel felveszi a versenyt.

Becsüljük meg, amíg van.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.14 22:43:57

Atlétika MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Hogy önmagában Johnson lebukása mekkora esemény volt, annak érzékeltetésére, megemlíteném: a Reuters hírügynökség egy összefoglalójában azt írta, „…ez a nap változtatta meg az olimpiát és a sportot – örökre”.

2018.09.11 12:52:40

Atlétika LIPICZKY ÁGNES

„Tudom, hogy sok hibával élem az életem, de, mondjuk, egyben biztos vagyok: sosem amfetaminoztam.”

2018.08.12 10:31:19

Atlétika VINCZE SZABOLCS

Hét év után tért vissza Magyarországra a világklasszis amerikai hármasugró.

2018.08.12 00:12:52

Atlétika VINCZE SZABOLCS

NS–VÉLEMÉNY. Van a kontinens-viadalon egy stabil döntősünk az egyik legnehezebb versenyszámban.

2018.08.08 16:27:44

Atlétika VINCZE SZABOLCS (BERLIN)

Újdonsült Eb-érmesünknél nem áll meg az élet, máris azon morfondírozik, mit kellett volna másképp csinálnia.

HIRDETÉS
HIRDETÉS