nemzetisport.hu 2017.10.01 16:07 Frissítve: 2017.10.10 12:01

Az összefogás vezet a győzelemhez

A Visegrádi Csoport elnökségét idén ismét Magyarország látja el. Az 5. elnökségi ciklusban hazánk feladata, hogy a négy ország együttműködése még szorosabb legyen. Az elnökséget számos rendezvény és program kíséri, ezek közül is kiemelkedik az október 14-én és 15-én megrendezett 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál - V4 Futóhétvége. (x)


A V4 Magyar Elnökség mottója – a „V4 közösen” – utal a visegrádi együttműködés számottevő pozitív hatására a négy ország politikai, gazdasági, kulturális értelemben vett összekapcsolására is. És mi köthetné még jobban össze a négy országot, mi lehetne közösebb, mint a sport? Ezért is lett az elnökség egyik szimbolikus programjává a SPAR Maraton Fesztivál – V4 Futóhétvége a küzdés és kitartás egyik legnépszerűbb színtere.

A V4 Váltófutáson egy összesen nyolc kilométernyi, négyszer kétezer méternyi távokra bontott futóváltóra várják a nevezéseket, egészen október 10-ig – a megmérettetésre október 14-én, szombaton kerül sor.

A szervezők elmondása szerint eddig már legalább 150 csapat jelezte részvételét, köztük nyolc színházi staféta is. A Nemzeti Színház fiatal művészei mellett a Budapesti Operettszínház és a Budaörsi Latinovits Színház színművészei, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem II. éves dramaturg hallgatói és a Budapest Bábszínház társulati tagjai is rajthoz állnak.

Külön érdekesség, hogy a Bethlen téri Színház három váltócsapattal is nevezett az összesen 8 kilométernyi távra. Ezzel Magyarország legnagyobb szabadidősport-eseménye még magasabb szintre emelkedett: kicsit sem túlzás kijelenteni, hogy ezen a hétvégén Budapest – nem hivatalosan – büszkén viselheti az Európa Futófővárosa megtisztelő címet. Magyarország sporttörténelme legendás, a mai napig világklasszisok születnek hazánkban, és Budapest a világ egyik legszebb és legmegkapóbb városa. E két dolgot a SPAR Budapest Maraton Fesztivál - V4 Futóhétvége kapcsolja össze.

A váltóverseny üzenete nagyban tükrözi a Visegrádi Csoport értékeit, hiszen a megmérettetésen éppúgy, mint a regionális közösségben, az összefogás, a tagok együttes eredménye vezet a végső sikerhez.

A V4-ek 1991-es megalakulása a közös múltra, értékekre, érdekekre, valamint a kölcsönös bizalomra alapozva épült.

Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia együttműködése hatékonyan képviseli regionális érdekeinket, hiszen Közép-Európa államaiként összefogásunk garancia kultúránk, identitásunk, európai értékrendünk megőrzéséhez.

Ezáltal nem csak a régiónkban, de egész Európában segíteni tudjuk a fejlődést, és történelmi tapasztalatok alapján építhetünk egy erősebb közösséget.

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.10.31 10:26:53

Atlétika VINCZE SZABOLCS

„Ha ül az ember az öltözőben negyven perccel az olimpiai döntő előtt, sokat tanul önmagáról.”

2017.10.21 11:29:21

Atlétika THURY GÁBOR, KONCZ GYÖRGY (fotó)

60 éves lesz a távolugrás nagymestere. Los Angelesben érmes lehetett volna, országos csúcsai 31-32 éve élnek.

2017.10.17 23:41:22

Atlétika CSINTA SAMU

NS-VÉLEMÉNY. Na de a futás… Az mégiscsak olyan mozgássor, amelyet a legapróbb emberi lény is azonnal kipróbál, amint több-kevesebb biztonsággal sikerül neki testfelülete legnagyobb részét elszakítani az anyaföldtől.

2017.10.09 16:09:18

Atlétika nemzetisport.hu

SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 Futóhétvége Budapesten. (x)

2017.09.22 11:49:40

Atlétika nemzetisport.hu

A vb-bronz megnyerése után a család igazi magyar ételekkel kedveskedett a gátfutónak békéscsabai otthonában.