Atlétikai Eb: Pars érezte, hogy benne van a 83 méter

Vágólapra másolva!
2014.08.16. 17:36
Az atlétikai Európa-bajnokságon a címét megvédő Pars Krisztián a verseny után elmondta, nem tudott volna nem dobni az utolsó sorozatban, mert érezte, hogy benne van a 83 méter.

„Az első dobásom hálót ért, úgymond korán elszállt a szer, nem tudtam időben felállni. Ha sikerül, akkor hetvenkilenc és fél méter körül lett volna, annyival akartam kezdeni” – mondta Pars az MTI-nek. Hozzátette: a selejtezőben azért nem tudott jobban teljesíteni, mert nem ismerte a dobókört, amely „fogósnak” bizonyult, nem indult meg a lába.Pars az MTI-nek. Hozzátette: a selejtezőben azért nem tudott jobban teljesíteni, mert nem ismerte a dobókört, amely „fogósnak” bizonyult, nem indult meg a lába.

Pars kiemelte: a tavalyi műtétje óta bevezetett új technikával egyelőre versenyenként két igazán nagyot tud dobni – most három 80 fölötti is sikerült.

„Az első két dobásba még nehéz belevinni ezt a mozgást, harmadikra szokott összejönni, mint most is. Ugyanakkor fontos volt, hogy ki került először nyolcvan méter fölé, ki ébred fel előbb, főleg így, hogy kettőnkről szólt ez a verseny. Amikor Fajdek nyolcvan fölött dobott, de kilépett, láttam, hogy benne van az eredmény, s ez kicsit felturbózott” – mondta

Az utolsó dobásról, amely a világ idei legjobbja, elmondta, nem tudott volna nem dobni, hiába volt akkor már győztes. „Éreztem, hogy bennem van a nyolcvanhárom méter, s ezt szerettem volna kihozni magamból.”

A folytatásról úgy vélekedett, nagy versenyt fognak vívni a jövőben Fajdekkel, szeptemberben a világkupán csapnak össze, s ott van még a nemzetközi szövetség kalapácsvető sorozata. Ebben Pars vezet, Fajdeknek kétszer is 80 fölé kell kerülnie, hogy megelőzze.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik